Fx return- Ton kaybı...

Merhaba arkadaşlar, Krank Rev Jr. 20W amfi ve Harley Benton kabinim var. Amfinin fx loop'unu kullanınca ton kaybı yaşıyorum. Tizler azalıyor ve normal şartlarda kükreyen bu amfi artık tad vermiyor, doğal olarak reverb vs. efektleri kullanmıyorum. Sorunu araştırmak adına hiçbir efekt cihazı kullanmadan araya sadece audio ve enstrüman kabloları (kısa-uzun her boyda...) takarak denemeler yaptım ve sonuç aynı... Hatta send kısmına kabloyu taktığım anda ton sönüyor. Bu sönme öyle çok bariz değil, dikkat etmek gerekiyor ama sonuçta o farkı ben duyuyorum.
Amfinin return girişine herhangi bir pedalın çıkışını bağladığımda sorun yok gibi, kıyaslayamadığım için duyamıyor da olabilirim fakat send kısmına kabloyu girer girmez ton söndüğü için, sanki sinyal bölünüyor da kablo miktarı arttığından dolayı sinyal sönüyormuş gibi, yani çıkışın iyi tasarlanmadığından (düşük ihtimal) ya da amfi eski ve çok kullanıldığından (stüdyoda kullanılıyordu)(yüksek ihtimal) olabileceğini düşünüyorum. Lambaları hiç değişmedi ama loop kullanmadan gayet güzel ses veriyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
,
 
Power katında ki lambalarda sorun olabilir. Ben eski amfimde de fx katından girildiğinde ses kaybı oluyordu fakat bir buton koymuşlardı o sayede düzeliyordu. Genede pek anlamıyorum ama sorun power katında gibi geldi.
 
Merhaba.o amfilerde fx loop girişinde lamba olmalı.muhtemelen lamba eskimiştir.hatta oradaki lambayı 12ax7 yerine 12au7 takarak değiştirirsen çok daha transparan bir fx performansı alırsın .Basit bir değişimle hallolacağını düşünüyorum.Amfin çok güzel bir amfi.Güle güle kullan 🙂
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Merhaba.o amfilerde fx loop girişinde lamba olmalı.muhtemelen lamba eskimiştir.hatta oradaki lambayı 12ax7 yerine 12au7 takarak değiştirirsen çok daha transparan bir fx performansı alırsın .Basit bir değişimle hallolacağını düşünüyorum.Amfin çok güzel bir amfi.Güle güle kullan 🙂
Öncelikle içimi rahatlattınız bunun için ayrıca teşekkür ederim, ben de çok severek kullanıyorum sağolun. İzninizle bu konuda sıfır tecrübeli olarak size bikaç soru daha sormak istiyorum. Amfinin arka levhasını söktüm ve içerisinde 5 adet lamba var. Sanıyorum büyük olanlar(Sowtek 5881/6l6)
power amp oluyor. Fx loop kullanmadığım zaman gayet güzel ses aldığım için onların sorun olduğunu sanmıyorum. Şurada şöyle bir şema var:
http://i864.photobucket.com/albums/ab204/2HoldOr2Fold/topviewKRJ.png için Google Görsel Sonuçları
Burada önde preamp yazan kısmın olduğu yerde Fx send-return girişleri var. Sizin kastettiğiniz lamba bu mudur acaba? Ve bu lambanın üzerinde RUBY 12AX7A yazıyor. Aynen sizin dediğiniz gibi(diğer power amp dışında kalan 2 lamba da aynı), fakat 12au7 olmasının farkı ve burada kullanabileceğim diğer alternatifleri öğrenebileceğim kaynaklar önerebilir misiniz? Orijinalinden farklı bi lamba takmak sıkıntı olabilir mi?
Sizce bütün lambaları mı değiştirmeliyim yoksa önce ilk bu lambadan başlayarak bi deneme yapmak daha mı mantıklı? (maliyeti de göz önünde bulundurarak).
Bu lambaları satın almamı önerdiğiniz bi yer var mı? Tekrar teşekkürler.
 
Geri
Üst