Cubase-MIDI yer eşleştirmesi sorunu

Nasıl başlık açsam diye kısa bi süre düşündükten sonra yukarıdaki saçma başlığı açtım afolla :)

Benim Cubase'de ufak bi sorunum var, sorunumu kısaca özetliyeyim...: XLN Addictive Drums yükledim bilgisayara ve mouse ile davul midileri yazarken istediğim tonların yerini bulmakta zorlanıyorum. Mesela açtığım midi kanalını GM Map olarak gösterip midi kanalına bişeyler yazmayı denediğimde alakasız yerlerde alakasız davul tonları çıkıyor. Örneğin "High Bongo" yazan yerde ride vuruşu, "high Middle TOm" yazan yerde de hi-hat gibi saçma şeyler çıkıyor. Yani hi-hat yazısının karşısında hi-hat olmuyor. Cubase'de bunları düzene sokmanın bir yolu var mıdır? Şimdiden teşekkürler... ;)

(Not: midi klavye kullanmıyorum.)
 
Bende de aynı sorun olmuştu Drumkit From Hell'i kullanırken. Çözüm olarak da (baya zahmetli ama) tek tek eski kanaldaki bir sese yeni kanalda hangisinin geldiğini not ettikten sonra midi drum editorde her kanalı düzeltmiştim (her vuruşu tek tek değil yani, bir kanalın tüm vuruşlarını seçip, diğer kanala götürmüştüm).
 
GM map ı seçtiğin yerde Drum Map setup vardır(menülerden Midi oradan da Drum map setup seçebilirsin) elle değiştirirsin isimlerini sonrada kaydedersin yeni bir dosya açıncada kaydettiğin drum map i açarsın. VSTi ını kanala atadıktan sonra yaparsan Drum map setup ta sesleride duyarsın ona göre daha kolay isim verebilirsin.
 
Geri
Üst