Red Line-İzmir

I

info_redline

RED LİNE'ın kuruluşu Mert ve Kıvancın grup kurma kararını almasıyla gerçekleşti..Risk Ekim 2006'da kuruldu.Kuruluş tarihi yeni olmasına rağmen kişisel projelerde tecrübe sahibi olduğumuzdan çalışmalarımız başarılı geçiyor...Şuana kadar Kadroda bir takım gelgitler olsada sonunda istediğimiz randımanı aldık ve vakit kaybı olmadan daha dinamik şekilde yola koyulduk..Yeni ve artık budur dediğimiz kadromuz ...."Gökhan KESER (vokal),Mert BAKIR (Gitar),Kıvanç SEKÜ (Gitar),Hakan TAŞÇI(Bass gitar),Ateş BASKAN (DAVUL)" ile Kısa sürede bar programlarımızla izmirde dinleyenlerimizle birlikte olucaz....(Biraz çalışma zamanı )..Dedikten sonra dinleyenlermizle birlikte olduk :)))Kadromuz son halini almışken ismimizide değiştirelim dedik grubun ilk ismi olan Risk yerine Redline olmasını uygun gördük :D Çok yakında Resmi web sitemizde hizmete geçecektir...Çalmaya eğlenmeye sizlerle birlikte çoşmaya devan ediyoruz... :) Tarz olarak alternatif,hardrock ve blues parçalarla repartuarımızı geniş bir yelpazede tutmaktayız..


untitled1copyqd7.jpg



www.risk.anatolianrock.com adresinden gelişmeleri takip edebilirsiniz...

:İletişim: msn adress: [email protected]

mail adress:[email protected]
 
Infoyu okudum bir kaç lafım var umarım eleştri kaldırabilirsiniz;

1. Red line çalıntı bi isim. Zaten bornovadaki bi mekanın adı + istanbulda böle bi grup vardı iyi araştırmamışsınız.
2. Risk daha iyi bi isim ama çalımlar konusundada tatmin edici şeyler söliyemicem hiç sölemiyim daha iyi. Daha çok prova derim arkadaşlar sound oturmadan barda çalmak acelece olmuş.
3. Geçen cumartesi dungeonda izlemiştim sizi. Bence kesinlikle benim fikrim Kanca'nın altında daha sert ve daha iyi soundlu bi grup çalmalı

Umarım eleştrilerim kırıcı algılanmaz ve yapıcı olur. daha iyiye daha çok çalışarak ulaşabilirsiniz başarılar
 
iceage ilk şunu söylüyeyim bir mekanın adı olabilir hatta fizanda bir grubunda adı olabilir şunu da söylüyeyim Türkiye'de uydu markası bile var artı motor yağı markası şimdi de İzmir'de bir grup adı.Yani çalıntı ise Kanca diye bir film ismi var buda mı çalıntı oluyo o zaman??
2. cisi sound dersen soundu ben belirlemiyorum soundu tone masiter belirler yani bir grubu vezirde eder rezilde.İlk devre zaten deli bi sert çalamzsın seyirci belli atmosfer belli 2. yarı zaten ortalığı koparttığımıza inanıyorum.Amacımız Kanca ya seyirciyi hazırlmaktı.Ama 5 parçamız daha vardı zaman sebebi ile çalamadık.Sizlerle daha farklı bir sound ile görüşecez umarım.
 
ice age senin o saatte bu başlığa msj atmanın sebebi bence eleştiri değil altında başka şeyler var neyse...Ayrıca programda 1.devre normal parçalar çaldık ikinci yarıda ise gayet sert güçlü bir soundla çıktık dinleyenlerde ön taraflarda kafa sallayan insanlarda en güzel örnektir buna...Ayrıca şunuda unutmamak lazım kimseye çamur vs.. atmanı göz ardı edemem yani eleştiri yaparken de kendinide bir basamağa koy ondan sonra eleştiri yap..Farkındayım biraz sert konuşuyorum ama böyle olması gerekiyor..Bizi destekleyen seven insanlarıda yanımızda gördüğümüz için mutluyuz...Ve karşılarında olmayada devam edicez..Keşke program sonrası herkezin gelip yaptıgı yorumları dinleme fırsatın olsaydı... saygılar sevgiler... ;)
 
kardeşm red line sahnesi tam olarak izledine inanmıyorum kanca da o kadar büyütülecek bi grup değil red line grubunun kancaya göre sound ve repertuvar seçimi yapması gerekmez çünkü grup elemanları bu işe yıllarını vermiş müzisyenler kimseye göre repertuvar ayarlamaları gerekmez
 
Obertos, şimdi RedLine ve Kanca aynı gün sahneye çıktığı için tabiki repartuar farklı olmalı.O zaman bize ne gerek var.Kanca nın bir repartuarı var ve oı barda eskiden çalıyorlar yani bizim repartuarımızı onlardan farklı yapmak zorundayız.
 
Herkez kendi kulvarında en iyi olmaya çalışıyor..En güzel çizgi saygıdan geçer kanca da dinlencek bir grubtur biz dungeonda çıkmadan önce dinleyip alkışladığımız olmuştur...Sonuç olarak aynı barda çıkıp kıyaslanmak yanlıştır o bunun alt grubu vs... gibi şeyler de olmamalı bir tarafın alt grub olabilmesi için arada albüm farkı profesyonellik farkı olması lazım...Biz önce çıkarız çalarız alkışımızı alır ineriz sonra x.. grubu çıkar onlar çalar yada tam tersi olur bunlar kıdem belirlemez sorun bu değil önemli olan yapıcı olmak çıtanı yükseltmek bizde basamakları tek tek çıkmaya çalışıyoruz bu yolda yanımızda destek olan herkeze teşekkürler..
 
Genelde huyum değildir bir grubu dinlemeden yorum yapmak , o yüzden müziğiniz konusunda değilde tavrınız konusunda yorumlarda bulunmak istiyorum

Önce bir grup olarak ilk öğrenmeniz gereken şey eleştriyi hazmetmektir bunu beceremezsin bir cm yol katedemezsiniz , eleştridigi konuda cok negatif bir durum görmedimm arkadasın ama direkt bir saldırı şeklinde cevap vermişsiniz

Her biriniz anladıgım kadarıyla uzun süreden beri bu işle meşgulsunuz yani enstrüman çalmak ile , ama atladıgınız bir konu sahne de program yapmak için sadece iyi enstrüman calmak yeterli değildir , en önemlisi ise sahne tecrübesidir , yıllardır izmir piyasasını takip ederim ama isimlerinizi duymadım , ama bundan sonra duyarız inşallah diyelim tabi ki bu durum sizin Kanca gibi izmir de rüştünü ispatlamış bir gruba " öyle ahım şahım bir grup değil " yakıştırmaıs yapma hakkını vermez , onlar kendilerini ispatladılar izmirde hemde baska gruplar gibi cıvık piyasa calıp , elemanları sahne de striptiz yaparak değil müzik yaparak ispatladılar , İzmir piyasaında uzun süredir gercek müzik yapan bir kaç gruptan biri olan Kanca nın altında çalmak sizin gibi yeni piyasa cıkmış bir grup için cok güzel bir şanstır bunun farkına varıın önce

ya cok iyisiniz ki öyle olsaydı piyasa ya cıkmak için bu kadar neden durdunuz derler insana , ya da dünkü b.k ne zaman koktu derler

bu laflar belki agır gelicek ama bir ders cıkartırsanız sizin lehinize , cıkartmazsanız bu izmir piyasası cok gördü saga sola ve de iyi gruplara laf atarak reyting yapmaya çalışanları
 
mertcu2 demiş ki:
Obertos, şimdi RedLine ve Kanca aynı gün sahneye çıktığı için tabiki repartuar farklı olmalı.O zaman bize ne gerek var.Kanca nın bir repartuarı var ve oı barda eskiden çalıyorlar yani bizim repartuarımızı onlardan farklı yapmak zorundayız.

Görmüş olduğun gibi gitaristimiz "MERT" Obertosun yazmış oldugu eleştiriye cevabı gayet açık vermiştir!! Obertus Redline dan biri degildir..Bu arada bir çok vermişşsin veriştirmişsin ;) herhangi bir cevab verme gereği duymuyorum kimsenin isminede ihtiyac yoktur ayrıca Kanca'ya ve diğer gruplara da başarılarının devamını dileriz...;)Gereksiz kıyaslamalar karşılaştırmalar yaparak ortamı germenin anlamı yok...Bu konular hakkında da bundan sonra herhangi bir cevab vermicez!!
 
anlamadığım şey şu ki kancayla alıp veremediğiniz nedir onu anlmadım yane???bi sorarlar adama sen kimsin onlar kim die???ayrıca ne kompleksli adamlarsınız yahu...hiiç bişiyi kaldıramıosunuz adam size sadce yapıcı eleştiriler yapmış bu nasıl cevaplardır ne gerek var...dikkat etcez dersin geçersin...buarada ton maister olayına gelince soundunu yapmada müzisyeninde çook rolü vardır...siz ona buna b.k atcaınıza kendi işinize baksanıza yahuuu...kendinizi geliştirmeye bakın...yok kanca şöle yokk ton maister böyleyle olmaz bu işlerrr....
 
atess demiş ki:
bir tarafın alt grub olabilmesi için arada albüm farkı profesyonellik farkı olması lazım...Biz önce çıkarız çalarız alkışımızı alır ineriz sonra x.. grubu çıkar onlar çalar yada tam tersi olur bunlar kıdem belirlemez

Ben yıllardır İzmirin bi dolu barında kanca'nın bir çok elemanını farklı gruplarda sahne alırken gördüm. Ama arkadaşlar sizi ilk defa cumartesi günü Dungeonda gördüm ve beğenmedim. Profesyonellik konusunda yanılgılarınız var. Onlar sizden 2 gömlek üstün. Onlar Türkiyede albüm çıkarmış grupların %80'inden daha iyi çalıyolar. Saldırı yapmadan önce bunu kabullenmek lazım.

Üstteki mesajdan alt grup kavramını kabullenememe durumunuz açıkça belli oluyor. Bende size katılıyorum bu konuda. Kanca'nın altında çalmamalısınız. Daha iyi bi grup hak ediyor orayı.
 
pisibjk ve duyguss sizde okuma görme yok mu .Kanca benim herzaman beğendiğim bir gruptur bizim gruptan kimse kancaya kötü bir grup dememiştir.Obertos kimse tanımıyoruz.Ve ben gerekli açıklamayı yapttım.Sen beğenmemişsindir o senin zevkindir.Senin beğenmeni illa istemiyoruz.Yani çıktığımız bara gelmezsin bu kadar basit.Son kez söyleyorum bir daha bu konu hakkında konuşmayacam.Bizim Kanca ile alıp veremediğimiz hiç bir şey yok.Eğer bu konuşmalar devam ederse Kanca'ya karşı şüphe duyup sizi onların gönderdiğini düşüneceğiz :D
 
öncelikle 2 grubun sahnesini başından sonuna kadar syrettim dinledim.ve notlarımı almıştım.

1-öncelikle şunu söylemeliyim ki;redline grubu o gün dungeonda ilk defa sahne aldı.sahneye çıkmamış olmaları sahne konusunda tecrübesiz olduğunun tam anlamına gelmez.ama gün sahnede siz görüşlerinieze göre yetersiz olmasında "sound check" durumu vardır.
o gün sound check olayı kanca grubuna yapıldı.ardından redline göre "RÖTUŞLAR" yapıldı.bu da ses konusunda çok ciddi sıkıntı oluşurdu.ayrıca monitör konusunda ki sıkıntılardan grup sahnede bir birlerini çok iyi duyamamıştır.

2-kanca grubu gerçekten de 1o yıllık sahne (istanbul ve ankarada bir çok yer) takibimimde, sahneye ve seyirciye en hakim gruplardan diyebilirim.elbette bu hakimiyetini bilen seyirci redline kanca ile karşılaştıracak ama bence yanlıştır.

3-redline grup ruhuna fazlası ile sahip sadece maddi çıkar,piyasada bulunmuş olmak için bir araya gelen bir topluluk değil.hepsi canciğer yakın dostlar.bu dostlukları sayesinde de belirli noktaya gelecekler bu süreçtir.AMATÖR RUHLA PROFESYONELCE ÇALIŞIYORLAR.

4-sizden ricam yapıcı eleştirilerde şundan iyisin kötüsün gibi olmamalı.eksikleriniz şunlardı falan gibi olmalıydı.
 
Arkadaşlar merhaba
Ben RedLine grubunun vokalistiyim.
Yazılanları az önce okudum.
İlk olarak şunu belirteyim: eleştiri yapan arkadaşlar da grubumdan cevap yazan arkadaşlar da bir miktar çizgiyi aşmışlar diye düşünüyorum.
Ayrı bir ilk olarak şunu da belirteyim: Kanca grubuyla veya herhangi bir başka grupla hiç bir alıp veremediğimiz yok, olamaz da. Kanca grubu şu anda benim İzmir'de EN İYİ olduğunu düşündüğüm gruplar arasında, belki de ilk sırada yer alıyor. Gruptan tanıdıklarım da var, tanıdıklarımı da tanımadıklarımı da severim saygı duyarım. Düzenli olarak başta Guardian'da olmak üzere de sırf grubun müziğini dinlemek için giderim, izlerim.

Eleştirilere gelelim. Eleştiri yapan arkadaşlar cümlelerine "umarım eleştiri kaldırırsınız..." vb. sözlerle başlamışlar. Eleştiri güzel birşey. İçinde olduğumuz durumda; müzikten anlayan, barlara düzenli olarak giden, sound nedir, soundcheck nedir, bu işin piyasası nasıldır, bar sahipleri nasıl insanlardır, müşteriler nasıl insanlardır, grup elemanları nasıl insanlardır...vs gibi birçok sorunun cevabını eksiksiz olmasa da bir fikir sahibi olduğuna inandıracak derecede cevaplayabilen insanların görüşlerine bizim de diğer grupların da her zaman ihtiyacı vardır/olacaktır. Ama eleştirini de bir adabı vardır. Bunu unutmadan, gözardı etmeden, eleştirilen insanın egosu gözönünde bulunurularak yapılmalıdır eleştiri. Buna dikkat ederek yorum/eleştiri yapmanızı nazikçe rica ediyorum.

Ayrı bir konuya geçelim... Şu anda bu mesajı ve diğerlerini okuyan/yazan herkes net'te, sanal kişiler. Yüzyüzeyken söylenemeyecek birçok şeyi rahatça yazma, yorum/eleştiri yapma rahatlığı yaşanıyor burada doğal olarak. Biraz olgunluk, empati, tarafsızlık, objektif yaklaşım hepimizin işine yarar diye düşünüyorum.

Eleştiriler yukarıda tarif ettiğim tarzda gelmediği zaman biz de grup elemanları olarak ve doğal olarak eleştiriyi yazan kişinin artniyetli olduğunu düşünebilriiz. Eleştirilere grup arkadaşlarım tarafından yazılan cevapları da tam olarak tasvip etmiyor;onaylamıyorum. Ama bu tarz eleştirilere, böyle bir ortamda bu tür cevapların gelebileceğini düşünmek, tahmin etmek için de müneccim olmaya gerek olmadığına inanıyorum. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Umarım bundan sonraki yazılarımız görüşlerimiz biraz daha saygı, sevgi ve empati çerçevesinde devam eder.

Herkese sevgiler v e saygılar.
 
redline'ın bass gitar çalıcısıyım adeta :)
eleştiri çok güzeldir,ama başka niyetli olanı komiktir cevap bile yazılmaz.
grubun her elemanı belirtmiş ki herhangi bir grupla problemimiz yok
haa demek ki sınırı aşan arkadaşların başka gruplarla problemi var ki bu şekilde gözlerine girmeye çalışabilirler tabi ki amacı beni ilgilendirmez :)saygılar.
dediğim gibi şu kötüydü şu yanlış çalındı sahne duruşunda bence bu eksikti gibi eleştirilere her zaman açığız ki başarımızın nedeni başarısızlıklarımızın kaynağı olacaktır..
ama seviyeyi tutturun..eleştirinin de övgünün de..haa tutturamıyosanız o gece başka mekanlarda eğlenirsiniz.matematik gibi,sonuç net..
tekrar saygılar efendim.. :)
 
duygussss demiş ki:
atess demiş ki:
bir tarafın alt grub olabilmesi için arada albüm farkı profesyonellik farkı olması lazım...Biz önce çıkarız çalarız alkışımızı alır ineriz sonra x.. grubu çıkar onlar çalar yada tam tersi olur bunlar kıdem belirlemez

Ben yıllardır İzmirin bi dolu barında kanca'nın bir çok elemanını farklı gruplarda sahne alırken gördüm. Ama arkadaşlar sizi ilk defa cumartesi günü Dungeonda gördüm ve beğenmedim. Profesyonellik konusunda yanılgılarınız var. Onlar sizden 2 gömlek üstün. Onlar Türkiyede albüm çıkarmış grupların %80'inden daha iyi çalıyolar. Saldırı yapmadan önce bunu kabullenmek lazım.

Üstteki mesajdan alt grup kavramını kabullenememe durumunuz açıkça belli oluyor. Bende size katılıyorum bu konuda. Kanca'nın altında çalmamalısınız. Daha iyi bi grup hak ediyor orayı.

1-yeni çaldığın bir mekanda ilk programında üst grup çıkamassın
2-görünüş itibarı ile en fazla 20 yaşındasın 18den önce bara girmedysen en fazla 2 yıldır barlara girebilirsin.haa ingiliz sempatin varsa 2nin sonuna -lar eki ekleyip kullanabilirsin.(örnek : yıllardır barlarda dinliyorum)
3-gömleğin üstünlüğüne terzi karar verebilir müşteri değil.bana göre müşterisin.
4-ikinci madde öylesine yazılmıştır yoksa beni ilgilendirmez.
5-saygılar
 
Red Line şu andaki yapılanmasıyla yepyeni bir gruptur. Bu tarz eleştrileri kaldırabilecek güçte olduklarını Mert ve Ateş i yakından çok iyi tanıdığım için biliyorum. Bu insanların kişiliklerini benimde eski 2 grubumdan farkli iki grup arkadasim olduklarından çok iyi biliyorum.

Bence kanca isimli grubun yaptığı müzikle veya tarzıyla veya izmirdeki potansiyeliyle kiyaslanmasi bu baslik altinda ve bu forumda cok cirkin bir sey. Tabiki bu tür kiyaslamayi yapanlari da kiniyorum.

Elestiri yapiliyorsa hem adil yapilmali, hemde yapılacaksa dozunda yapılmalı. Bu sözlerim belki çok ağır gelecek gibi cümlelerde eleştiri yaptıktan sonra kurulmamalı. Tabi herkesin düşüncesi farklı. Fakat burada yazdıklarınız ağır lafları ben adım gibi eminim ki orada dungeon da programı izledikten sonra Red Line grubundaki her hangi bir insanın yüzüne karşı bu kadar ağır olarak söyleyemezdiniz. Bu başlığın, dinleyicilerin grup hakkındaki yorumlarını (olumlu - olumsuz) dile getirilmesi için açıldığını da ASLA UNUTMADAN YORUM YAPABİLiRSİNİZ.
Emin olun bu sekilde hem daha az kalp kirici, hem başlığın çirkinleşmemesi, hemde kendi kişiliğinizden ödün vermeden yorum yapmış olursunuz. Yarın bir gün dungeonda her gece program yapabilecek kapasitedeki bir grup hakkında bu şekil kırıcı eleştirilerin yanlış olduğuna inanıyorum.

Madem herkes demiş bende diyeyim bu söylediklerim hiçkimse tarafına şahsi olarak yapılmamıştır. Konuyu gördüm yorum yapmak istedim.

Red line grubu müzik hayatınızda sonsuz başarılar... Eminim daha iyi olacaksınız...
 
RED LİNe bence dungeon a çıktı gun çok iyi bir performans sergiledi nekdar bazı kisiler kotulemeye kalksada bnce o kisiler korkuor demektir yani REd Line okdar sallamski ortalığı herkes kotulemek için herşeyi buluo bi kufur etmediniz kalmıs... hem okdar kotu bi grup dungeonda işi ne!!nesse RED Lİne yolun açık olsun herzmn seninleyiz daha iyi olcanızdan da eminim!! saygılar...
 
Geri
Üst