Elektro gitarın ayarlarının yapılması için gerekli malzemeler

Herkese merhaba. Gitarın sap ayarı, tel yükseklik ayarı, entonasyonu vs. yapmak için birkaç malzemeye ihtiyacım var. Bu malzemeleri aliexpress üzerinden getirtebilirim fakat 60 gün bekleyecek kadar zamanım yok. Türkiye de bu malzemeleri nereden alabilirim?
Malzeme listesi (internette ingilizce bulabildiğim için imgilizcelerini yazıyorum):
1. 6” Ruler graduated in 1/32” and 1/64” increments
2. Radius Gauge
3. Feeler gauge
4. String action ruler gauge
5. Precision straightedge

Birkaç yerde bazı malzemeleri buldum ama fiyatları cok pahalı.
 
Tam ne ayar yapmak istiyorsun? Bütün ayarlarımı kendim yapıyorum ve bu malzemelerin hiçbiri yok bende... yani luthier filan değilsen ortalama bir kullanıcı isen gündelik ayarları gündelik bir takım malzeme ile de yapabilirsin. Mesela action için bozuk para ya da kredi kartı kalınlığı gibi....
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bu ayarları en yüksek doğrulukla yapmak istediğim için bu aletlere ihtiyacım var fakat sizin kullandığınız başka yöntemler varsa yazarsanız sevinirim.
 
1- Sap ayarı için sadece truss rod kafasına uygun boyutta alyan gerekir. Belki bir de kolaylık olsun diye bir kapo (ki zaten vardır sizde). 1. ve son perdelerden birine basıldığında orta perdelerde perde demiri ile tel arasında minimal boşluk olması yeterli.

2- Tel yükseklik ayarı için köprünüzün tipine göre tornavida, Floyd rose veya strat tip köprü ise uygun boyutta bir alyan yeterli.

3- Entonasyon için köprünün tipine göre bir tornavida veya alyan yeterli. Bir de tuner tabii (cep telde guitar tuna).

4- Manyetik yükseklik ayarı için sadece tornavida yeterli.

Haliyle yukarıda yazdıklarınızın hiçbirisine ihtiyacınız yok. Bende bazıları var ama içlerinde sadece string action ruler'ı kullanıyorum, o da yeni aldığım bir gitarı kendi çalım alışkanlığıma hızlıca ayarlamak için.

Sizin ihtiyacınız olan eğer gitarla birlikte verilmediyse alyan seti ve değişken bits uçlu tornavida.
 
Geri
Üst