Matematiksel zeka soruları..

Arkadaşlar bu topikte birbirimize zeka soruları soralım.Gündem ve buradaki başlıklarda birbirimizi baya bir yedik :D
Biraz dini tartışmaların içerisinden çıkarak bilimin vazgeçilmez aleti olan matematik üzerinde ve genel olarak bir paylaşım yapalım.

İlk zeka sorusu benden

----------------------------------------
Tezköy ün berberi

Tezköyün berberi yalnız ve yalnız şu insanları traş etmektedir
" Kendileri dahil hiçkimseyi sakal traşı yapamayan bütün Tezköylü erkekler"

Tezköy deki bütün erkekleri berberimiz traş ettiğine ve köyde sakallı kimse kalmadığına göre onun sakal traşını kim yapmaktadır?
--------------------------------------------

Buyrun cevapları bekliyorum..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Başka bir soru

Saat 12 yi biraz geçe gazetenizi okumaya oturuyorsunuz.Saatinize bakarak akrep ve yelkovanın yerlerini aklınızda tutuyorsunuz.Okumayı bitirip tekrar saatinize baktığınızda akrep ve yelkovanın yerdeğiştirmiş olduğunu farkediyorsunuz.
Okumanız ne kadar sürmüştür?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Şekilde kaç tane top vardır.Görünmeyenlerle birlikte :D

toplarys8.gif
 
HAdi matematikten cakmadigimiz anlasilmis olsa bile, 43 tane nasil saydiniz yahu? :D Yoksa sarilar ve siyah disindakilerin disindaki renkerde sanki onlardaki gibi bir orandaa arkalarda yuvarlak arayacaz anlamina mi geliyor o soru? Eger oyleyse bence soru eksik sorulmus. Bunun belirtilmesi gerekirdi :)
 
DRAKKAR demiş ki:
HAdi matematikten cakmadigimiz anlasilmis olsa bile, 43 tane nasil saydiniz yahu? :D Yoksa sarilar ve siyah disindakilerin disindaki renkerde sasnki onlardaki oranla arkalarda yuvarlak arayacaz anlamina mi geliyor o soru? Eger oyleyse bence soru eksik sorulmus. Bunun belirtilmesi gerekirdi :)
görünmeyenlerle birlikte denmiş ya soruda. sadece orda olanları saymak kolay zaten :)
 
üçgenli soruda da o şekiller sanki dik üçgenmiş gibi görünüyorsa da dik üçgen değil. hipotenüs doğrusal değil iki şekilde de, yani şekil gerçek. tam açıklayamadım sanırım. nasıl anlatılır ki :)
 
cesareborgia demiş ki:
Ve bir başka soru

Birinci şekildeki parçaların yerleri değiştirilerek oluşturulan ikinci şekilde neden boşluk oluştu? :D

adsz8th.png

kırmızı ücgenle yeşil ücgenin alanları birbirne eşit olmadıgından ve ikisinin yerinin degiştirilmesinden ayrıca büyük ücgenin icindeki sekillerin buyuk ücgenin icine konulurken yukarıdan aşagıya dogru(ilkinde yesil ucgen yukarda digerinde kırmızı) bir sıra takip edilerek konmustur...bence böyledir yada daha degisık yolu varsa orasını bilemem
 
Geri
Üst