Yorum yapacak arkadaşımız yok

Selamlar iki kişi müzik yapalım dedik, kendi bestelerimizden önce bir cover la başladık. Aslında başka kayıtlar da var ama onlar daha amatör oldu. Bu şarkıda ilk kez EQ ayarlarıyla oynadım ve ses kulağa daha güzel geliyor. (diye düşünüyorum)

Her türlü yorumu yapabilirsiniz. Farklı bakış açılarına ihtiyacımız var. Bana sorarsanız drum konusunda sıkıntılar var, bunu nasıl gidericez bilmiyorum. Stüdyoda çalacak baterist bulma imkanımız yok, biz kendimiz bateriden anlamıyoruz, eldeki tek şey drum vst leri.

Lost stories
 
Vokalinizin sesi gayet guzel. O yuzden fazla endise edecek bir durum yok. Yalnız davulları hiç koymasaymışsınız daha iyi olacakmış en azından şimdilik. Onun yerine güzel bir bass line çok daha iyi durur. Daha sonra biraz daha bilen biriyle davulları koyarsınız ya da bu sarki icin hiç de konmayabilir.

Kolay gelsin
 
Davul tonları iş görür düzeyde. Yazım çok monoton ama şimdilik yapacak bir şey yok gibi görünüyor. @SilverSky 'ın dediği gibi hiç olmayabilir ya da bir yerden sonra başlayabilir. Vuruşlardaki dinamiği değişken tutmak iyi olacaktır, uğraşmak istemiyorsanız random olarak tuşeyle oynayabilirsiniz, şuna bir göz atın;



Vokaller geride kalmış, vokale kompresör desteği mutlaka verin derim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Sanırım önümde 2 seçenek var, drum looplarını midi olarak alıp temposunu da senkronize edip şarkıya oturtmak, ve velocity - timing ler ile oynayıp insansı bir havaya sokmak

2. seçenek kendim parmaklarım ile şarkıya drum yazmak.

Siz şayet bateristiniz yoksa hangi yöntemi tercih ediyorsunuz?

Vokale kompressor verirken sadece ses açma şeklinde mi uygulamalıyım yoksa ratio-attack-threshold değerleriyle mi oynamalıyım?
 
Bu konular çok teferruatlı maalesef, o kadar basit değil. Gelen sinyal seviyesine göre threshold değişecektir, daha çok ratio uygulayıp ses dengelerini -aynı zamanda frekans açısından noksan olan kısımları da ortaya çıkaracaktır bu- eşitleyip, peak yapmayacak şekilde biraz daha sesi yükseltebilirsiniz. Kompresör ve limiter kullanımının en güzel noktalarından biri budur zaten, peak yapmadan sesi yükseltebilmek, dezavantajı ise dinamikleri öldürmek ancak vokal konusunda, mikrofondan biraz bile uzaklaşılsa ses değiştiği için, kompresör kullanımında biraz daha bonkör davranılabilir :p Sonrasında eq, efektlendirme vs. bir sürü iş var ama bunlar sizin tecrübe edip göreceğiniz işler. Vokal miksinde genelde en alt frekansları bir miktar kesmek de kirliliği engeller -high pass filter / low cut -, yine de elde nasıl bir ses varsa ona göre davranmak gerekir.

Ben eskiden davulcuydum, 2012'den beri gitaristim :) Davulları mouse ile -guitar pro'da- yazmayı tercih ediyorum, Addictive Drums 2 kullanıyorum.
 
Geri
Üst