2. Telin fretlere çarpması

Merhaba dostlar, gitarın b telinde 12. perdeye kadar bastığım notalarda çıt çıt diye perdeye vuruyor tel,12. perdeden sonra ise hiç nota çıkmıyor tamamen frete çarpma sesi geliyor. G telinde de hafiften bı vurma var.Diğer tellerden problem yok. Gitar 2 haftalık bir Fender meksika hava değişiminden falan gitti galiba.

Şimdi benim sap ayarı mı yapmam gerekiyor yoksa o köprüdeki vidalardan teli yükseltmem mi gerekiyor? Ne edeyim ?
 
Hava degisiminden dolayi sap ayari yapilmasi gerekiyor olabilir dediginiz gibi. Sap ayarina biz goz atin ve gerekiyorsa truss rod'dan ayarini yapin oncelikli olarak. Sap ayarini yaptiktan birkac saat sonra sorun devam ediyorsa buyuk bir ihtimal koprudeki vidalardan B ve G telini yukseltmek ile cozulecektir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Çok teşekkürler cevaplar için, büyük ihtimal hava değişiminden gitti 2 hafta önce gayet sağlam bir şekilde geldi thomann'den fretlerde bir sıkıntı veya çarpma yoktu, şimdi ise sadece o tellerde problem var. Kopruden yukseltiyorum o zaman hafiften, entonasyona problem yapmaz değil mi ?

Edit: Dayanamayıp giriştim entonasyona bir şey olmadı çok basit bir işlemmiş. Aynı problemi yaşayacak arkadaşlara şimdiden başarılar :)
 
Son düzenleme:
Tel yuksekligini degistirdiginizde entonasyon da oynayacaktir. Onu da koprunun arka tarafindaki vidalardan tel boyunu kisaltarak/uzatarak yapiyorsunuz.
Siz de oyle yapmissiniz anladigim kadariyla. Sorunun cozuldugune sevindim.
 
Geri
Üst