İyi gitar mı amfi mi?

Bu çok değişken bir durum. Bütçe nedir, nerede kullanılacak, hangi fender transistörlü amp, illa fender transistörlü amp mı, pedal var mı yok mu, tür nedir, meksika fender standart mi yoksa daha üst seviye meksikalar mı, fender usa special mi, ikinci el mı sıfır mı? Biraz daha spesifik konuşursanız daha kolay sonuca ulaşabilirsiniz.
 
Eğer usa strat Special değil de American Standard modeli ise, usa strat+transistörlü derim, sonradan amfiyi değiştirirsiniz zamanla. Eğer american standart değilse meksika standard + blues junior ise de, üzerine az para daha koyup fender classic serisine bakabilirsiniz, çok sağlam bir seri.
 
Merhaba, elde bir bütçe olduğunu farz edelim.
1) Usa Strat + Transistörlü Fender Amp
2) Meksika Strat + Blues Junior
Hangisini tercih ederdiniz?

İkinci seçenek diyorum.

İyi gitar skalasında en üst tabakayı Amerikan Fender diye belirleme ama amfi için kesinlikle belirle. Çok daha iyi gitarlar var mutlaka ama en iyi gitara kötü bir amfi bağlasan ne anlamı kalır?

Ortalama bir gitarın iyi bir amfide başarılı işler çıkarma ihtimali daha yüksek. Asıl o zaman gitarın tonal kalitesini daha iyi anlarsın.

Ha bu değil ki transistör amfi kötüdür. Tech 21 Trademark serisi var mesela baya hoşuma gidiyor. Yanlış anlama “en iyi amfi lambalıdır” kafasına karşıyım zaten. Hangisi seni tatmin ediyorsa onu seç, blues jr. başarılı bulduğum için bu yorumu yaptım.
 
Geri
Üst