Klavye için Temizlik malzemesi yapma

Arkadaslar internette limon yağı yapımı gördüm, dolar kuru nedeniyle bir limon yağına 40 50 tl veresim gelmiyor açıkçası. Şimdi internetteki tariften limon yağı yaparsam gitara bir zararı olur mu ?
Tarifin içerikleri şunlar
  • 3-4 Limon (tabi bu olmazsa olmaz)
  • Rende, bıçak vs.
  • 3-4 Limona göre 1 bardak sızma zeytin yağı (ne kadar yapmak isterseniz ölçüyü kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Süzgeç (olmasa da olur)
  • Limon yağını saklamak için kap
    içinde zeytin yağı olması kafamı karıştırdı açıkçası.
    Gitarım cort x3 gül ağacı klavyeli bir gitar.
 
Ciddi ciddi "asidik, oksitlenebilen ve küflenebilen sıvıları gitarıma sürmenin bir zararı var mı" diye sordunuz yani?

Ciddi ciddi cevap vereyim ben de o zaman. Fretlerin korozyona uğramasına sebep olursunuz:

DSCF3753.JPG


Ayrıca kıvamı yüzünden yapış yapış, içeriği yüzünden de leş bir şey olacaktır.
 
Son düzenleme:
Klavye temizligi icin az islak bir mikrofiber bezi (ya da eski ve temiz 100% pamuk bir bezi) kullanabilirsiniz. Daha sonra kuru bir bezle kurulayabilirsiniz. Rosewood klavyeyi yaglamak ise farkli ve cok gerekmedikce yapilmasini onermem.
 
Daha öncede yazmıştım aktardan portakal yağı alın 7 tl civaridir yıllardır ibanez gitarimin gül ağaci klavyesinde kullanırım gayet güzel hiçbir sorun olmadı.
 
Limon yağı fretleri hiçbir zaman temizlemez. Gibson'un 3 lü bakım seti vardır bilirsiniz. Bunlardan bir tanesi Fretboard Conditioner diye geçer ve kutunun üstünde bu ibare vardır. Limon yağıdır aslında. Ara ara kullanırım bu Fretboard Conditioner'i ve gördüğüm kadarıyla gitar sapının verniğinin kuruyup çatlamasını ve dökülmesini önlüyor. Ama bu fretleri temizlemez. Zaten kendisi yağlı bir sıvı. Bu 3^lü setin diğeri ise asıl fretleri ve telleri kirden , yağdan temizleyen sıvıdır ve üstünde String Cleaner /Lubricant yazar ve asıl temizleyici budur ve tavsiye ederim.
 
Geri
Üst