BRUTAL VOKAL

herkese merhabalar.Ben brutal vokal yaparken sıkıntı yasşıyorum.15 yaşındayım.3 aydır brutal vokal yapıyorum.Diyafram kullansamda(yada kullandığımı sanıyorum)boğazım çok az acıyor.Olmalı mıdır ? olmaması gerekiyorsa doğrusunu nasıl yapabilirim ?


CEVAP VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM :)
 
Bro ilk önce brutal gırtlaktan yapılırsa nodül olursun bir daha söyleyemezsin.

Diyaframdan çek ve bunun egzersizlerini izle youtube'tan.

Yapabilmek için gırtlağını sıkma.

Başarlılar
 
Ergenliği atlatıp ses tellerinin gelişimi tamamlanıncaya kadar hiçbir egzersiz, zorlama, çalışma, deneme işine girişme. 18 - 19 yaşına kadar, ses tellerinin gelişimini tamamlanıp sesin oturana kadar bekle, ardından kontrollü bir şekilde eğitim sürecinden geç.

Ek olarak "Brutal" boğazın, damağın ve gırtlağın birçok noktasıyla yapılabilir. Nodül dediğimiz kavram da boğazda çeşitli olaylara reaksiyon olarak oluşur, ses telleri üzerinde oluştuğunda bu vokal konusunda daha az bile zorlanabilirsin ancak günlük konuşmadaki sesin bile değişir, ses aralığın daralır. Mevzubahis vokal tekniği de zaten doğrusu olmayıp en az zarar veren halinin en makbul olduğu bir tekniktir çünkü doğrudan boğazın, ses tellerinin anatomisine zarar verecek bir eylem gerçekleşmektedir. Bu yüzden bu işi göreceli olarak başarılı yapan, ana akıma daha popüler kılan Randy Blythe bile clean vokallere dönmüştür. Zaten sonunda iş ya oraya varacaktır, ya nodül temizleme ameliyatlarına, gırtlak kanserine vb, ya da en iyi ihtimalle günlük hayatta Nathan Explosion gibi konuşmaya mecbur kalırsın.
 
Geri
Üst