İnternetten 2.el mackie control almak(e-bay dışında)

Arkadaşlar internetten mackie control almak istiyorum ama 999 dolar çok geliyor.2.el aradım e-bay da 250 dolara ve 400 dolara var.Hatta 455 dolara mackie huı var.Fakat açık arttırmaya yetişmek benim için imkansız ayrıca her zaman nete giremiyorum.Yani kısacası bu aletin 2.el olanını müzik mağazasından almak istiyorum.Froogle dan google dan her yerden araştırdım bulamadım bir öneriniz var mı.Bu cihazı 400-500 dolara bulabilir miyim?
 
Ebay'de açık arttırmanın üçkağıdı var. Müzayedenin bitmesine daha beş gün varken fiyat basıp yükseltmenin alemi yok, sonuçta en son en yüksek fiyatı veren alıyor. Orada her açık arttırmanın bitmesine ne kadar kaldığı gün saat dakika olarak yazar. Bitime beş dakika kala otur bilgisayarın başına, önce bir iki fiyat denemesi yap ki bak gizli fiyat basımı olmasın. Ne zaman ki "You are the highest bidder!" der, o zaman o cihaza vermeyi düşündüğün en yüksek fiyatı bir daha bas kendi kazanan fiyatının üzerine. Bunun faydası şudur:

Mesela diyelim Mackie Control'ün o anki en yüksek bid'i 250$ görünüyor. 260$ basıyorsun, "sizden daha fazla veren var" diyor, ne iş bu yahu? deyip 270$ basıyorsun yine aynı, 300$ diyorsun yine aynı cevap: "You've been outbid by another bidder", zannediyorsun ki öbür tarafta bir başkası sen ne basarsan bir fazlasını veriyor. Hayır, adam 250$ ile o ana kadar teklif edilen en yüksek parayı önermiş, onun üzerine de 300$'a kadar çıkmayı da kabul ediyorum demiş. Eğer 250$'ın üzerine çıkan olmazsa o Ebayci makinayı o fiyata kapatır. Eğer bir başkası 250$'ı geçmeye çalışır ama o gizli maksimuma varmadan diyelim 270$'da bid basmayı bırakırsa, o 300$'a kadar çıkmayı kabul eden diğer vatandaş makinayı 270$'a alır. Eğer birisi gelir 301$ veriyorum derse o zaman 301'i veren alır.

Sen de son dakikaya kadar bekle ve her 5-10 saniyede bir sayfayı tazeleyip son durumu sürekli kontrol et. Zaten böyle ürünlerde son dakikaya kadar pek bir hareket olmaz, son dakikada patır patır her yandan millet para basmaya başlar. Orada hızlı olan ve bütçesi yüksek olan cihazı kapatır.

Ama sağlama gitmek istersen http://www.sweetwater.com 'da Mackie Control Universal'ın fabrikada bakım görmüş sıfırlanmış ikinci elleri var, yenisi ile aynı 1 yıl üretici garantisi de var, 850$'dan veriyorlar, bir bak derim. Ebay'de dolaşan Mackie Control'ların bazıları Mackie Control Universal çipiyle upgrade edilmiş eski Logic Control'lar oluyor. Ona dikkat et, gerçi birşey olacağı yok ama...

İkinci el satan firmaların çoğu aynı zamanda Ebay'de de ilan asarlar o yüzden en güzel oradan takip edersin. Bir de Sound On Sound, Future Music gibi dergilerin web sitelerindeki ikinci el ilanlarını takip et ama o biraz riskli, oralarda üçkağıtçılara da rastlanabiliyor. Parayı gönderiyorsun adam yokoluyor filan sonra bir okuyorsun derginin forum ve news kısımlarını "Beware Scam in our Readers' Ads, if you are approached by a person using such names or variations with this with that" filan gibi uyarıları farkediyorsun.

O yüzden firmalardan satın almak her zaman daha emniyetli. En azından bir numara olursa kredi kartına telefon edip transferi durdurabilirsin, ki öyle birşeye gerek kalmıyor. Firmaların hemen hepsi sağlamdır.
 
Davulzade, Tascam'in son urunlerine bir bak. Burada Mahcem ve Doruk onlardan bahsetmislerdi sanirim, fiyatlari ve sunduklari daha iyi idi diye hatirliyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
şimdi tascam a bakacağım.E bay da da positive feedback i %99 olan ve puanı da 333 olan biri mackie hui satıyor ama 4 gün kalmış ve 610 dolar.belki umuduyla adama mail atacam 700 dolar verecem bence değer.
 
Arkadaşlar peki ebay'de ödeme nasıl gerçekleşiyor(mesala 1000$ lık bir ürün için),site komisyon alıyor mu? ,siteyi inceledim ama ingilizcem pek yeterli değil ama anladığım kadarıyla özel bir sistem varmış ödeme için,bunun faydası nedir? ,ben site aracılığıyla değilde western union veya swift (döviz havalesi) ile ödeme yapmak istesem mümkün olur mu?
 
Evet baslik ile cok alakasi yok ama hazir konu acilmisken sorsam, ebay den veya herhangi bir siteden aldigimiz herhangi bir urun icin gumrukte vergi oduyor muyuz, fiyat etiketi olmazsa birsey olmaz gibi birsey duymustum ama ne kadar dogrudur bilemiyorum. Tecrube sahibi olanlar varsa yorumlari beklerim.. Tesekkurler..
 
Arkadaşlar peki ebay'de ödeme nasıl gerçekleşiyor
Eğer PayPal gibi bir seçenek varsa, kredi kartından ödeme yapılabilir. Diğer hallerde, banka havalesi ya da swift... Ama yine de; ürüne teklif vermeden önce, ürünle ilgili açıklamaları iyi okuyun. Tatmin etmezse, satıcıya mesaj atarak sorun.

ebay den veya herhangi bir siteden aldigimiz herhangi bir urun icin gumrukte vergi oduyor muyuz

Türkiye'de, gümrük olayı bayağı bir zorludur maalesef. Özellikle de elektronik aletlerde...
Ürünle ilgili ödeme işlemlerini hallettikten sonra, satıcıyla irtibata geçin.
1. Satıcıya; Türkiye'de gümrükte büyük bir ihtimalle sorun yaşanacağını, gümrük vergisinin çok yüksek olduğunu, aşağıdaki maddeleri yapmadığı takdirde, gümrük bedeli olarak malın değeri kadar daha ödeyeceğinizi yazın.
2. Eğer satıcı şirket ise, gönderen olarak şirket adını yazmasın. Aynı şekilde alıcı olarak da, şirket adı geçmesin. Gönderim, şahıstan şahısa olsun.
3. Ürünle beraber fatura yollamasın. Eğer faturaya ihtiyacınız varsa, ayrı bir zarfla göndersin. Ki ihtiyacınız olmasın.
4. Ürün tanımına, ya "hediye" ya da "ev arkadaşımın eşyası, geri gönderiyorum" gibilerinden birşeyler yazsın.
5. 2,3 ve 4'ü yapamıyorsa, ürün tanımına ve faturaya "Sample. No commercial value. Value is only declared for customs purpose" yazsın. Türkçe meali: "Numunedir. Ticari değeri yoktur. Faturadaki değer sadece gümrük işlemleri içindir". Malın değerini de, düşük gösterebilirse göstersin (50$ gibi).
6. Bütün bunlara rağmen, gümrükte takılırsa, ufak bir meblağ karşılığı(!) -en azından gümrük bedelinden daha az- malı çekmeyi deneyebilirsiniz.
 
Ebay'da işi tamamen sakat bir olay. Helede TR den ürün almak istiyorsanız. Bir defasında 25 USD lik bir sey almak istemişdim. Parayı havele ettim tabi bana bir sey gelmedi. Ne oldu diye soruyorsunuz ben gönderdim Postaya takılmıştır falan gibi geçiştirici cevaplar alıyorsunuz..Birde su şekilde söylentiler var eleman gitar satıyor örneğin sen ücretini falan gönderiyorsun sana gitar katologu geliyor bunu birinden duymuştum ne derece dogru bilemem ama gitar diye katlog gönderiyor var mı böyle bir şey yaa..
Gümrük işine gelince de gumruk kanunu geregı mal bedelı 100eur a kadar olan, bedelsız, numune amaclı gelmıs gonderıler
gumruk vergılerınden muaftır..Sahıslar adına geldıgı zamanda bu sınır 300eur a dır. Yani 300 USD veya Euro yu geçiyorsa gümrük ödemek zorundasınız...
 
Şunu eklemek istiyorum,,,
Pahalı bir ürün geliyorsa size yurt dısından kutunun veya ambalajın üzerine "garantiden değişti" ibaresi çok etkili oluyor. Gümrük ödemeye bilirsiniz..
 
Geri
Üst