The Boys From Brazil/Vahşetin Çocukları

220006.jpg

Yönetmen : Franklin J. Schaffner
Senaryo : Heywood Gould , Ira Levin (Kitap)
Yapım : 1978, İngiltere / ABD , 123 dk.
Oyuncular: Gregory Peck (Dr. Josef Mengele) , Laurence Olivier (Ezra Lieberman) , James Mason (Eduard Seibert) , Lilli Palmer (Esther Lieberman) , Uta Hagen (Frieda Maloney) , Steve Guttenberg (Barry Kohler) , Denholm Elliott (Sidney Beynon) , Rosemary Harris (Mrs. Doring)
.......
1978 yapımı film, 2. Dünya Savaşı sonrası atmosferi içerisinde Nazizmin tekrar canlandırılması konusunu ele alıyor. Barry Kohler adlı genç bir Nazi avcısının, efsanevi avcı Ezra Lieberman'ın çalışmalarından ilham alarak Güney Amerika'da bir araya gelen SS subaylarının izini sürmesiyle birlikte olaylar gelişiyor. Filmde ünlü Nazi doktoru Josef Mengele’nin önderliğinde toplanan Naziler, yer altında örgütlenerek bir Nazi kolonisi yaratmak için yapılan dehşet verici tıbbi çalışmalar yapıyorlar.....
....
Bu filmi yeni izledim. sezon filmlerinin sıkıcılığından bunalmış biri olarak eskilere döndüğüm için de mutlu oldum..Film ağır bir tempoda başlasa da çok sürükleyici..Oyuncular ve oyunculuklara zaten laf yok..Ama öykü ve işlenişi beni çok şaşırttı..gerçekten özgün bir hikaye..izlemeyen arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir..gerilim filmi klişelerinden çok uzak..emin olun sıkılmayacaksınız..
(Not: Filmi ingilizce ve türkçe olarak arattım ve bulamadım..yine de eğer daha önce açılmış bir başlıksa affola..)
 
Geri
Üst