J&D Brothers Elektro Gitar Ton Sorunu

Öncelikle herkese merhaba, bu elektro gitar işlerinde biraz yeniyim. İlk alacağım gitarın ve amfinin çok pahalı bir şey olmaması için ikinci el J&D Brothers marka bir elektro gitar aldım amfi ise Marshall mg10cd. fakat benim alabildiğim tonlar clean'de çok ince yani hiç bir tona benzemiyor ve benim de pek hoşuma gittiği söylenemez. Gitarın benden önceki sahibi 1 kere bile kullanmamış, gitar birkaç ay boyunca bazasının altında kılıfıyla yatmış yani. Bir arkadaşıma sorduğumda manyetikleri iyi değil ama idare eder demişti. Eğer benim ton sıkıntım manyetiklerdense buna nasıl bir çözüm bulabiliriz? Bir de bu gitara hambucker manyetik takılabilir mi, ne kadar sağlıklı ve doğru olur?
as.jpg
 
Amfinin üzerindeki hoparlör yüksek ihtimal 6.5" tir. O hoparlörle o amfiden güzel ton alman biraz mucize. Single boyutunda humbucker manyetikler oluyor onları takabilirsin ama o gitara manyetik modifiyesi ne kadar değer bilemem ya da pickguardı değiştirip humbucker takabilirsin.
 
O amfi zayıf tonlar almanız normal. HB ise çalacağınız tarza bağlı. Single boyutlu HB iş görür. Gitarın stok manyetiklerini satarken üzerine geri takmak üzere elde tutarsınız.
 
Geri
Üst