Kayıt Programları Sorular\Sorunlar

arkadaşlar cubase 2.2.0'da bas gitar kaydederken, şöyle bi sorunla karşılaştım.. tek tek vuruşlarda sorun yok ama arka arkaya vurulduğu zaman bas gitarın sesi gidip geliyo geliyo (kaydederken diil kaydettikten sonra dinlerken).. hatta başka bilgisayarda aynı sorunu yapmıştı yine ve ondakinde sesin kısılmasının yanında flangere benzer garip bi ses geliyodu hafiften.. bu sorunu nası çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim..
 
Me_ThuS demiş ki:
Biraz daha detaylı bilgi verebilirsen.

Kayit yaptiktan sonra kayidi dinleyebiliyorum, ancak kayit sirasinda kendimi duyamiyorum. Kayitta degilken de kendimi duyabiliyorum bu arada.

Tabi detayli bilgiden ne sordugunu anlayamadim, yani sistem ve lineage bilgileri miydi bilemedim sordugun? Cubase SX3'ten bahsediyorum tabi..
 
ex_deep_purple kastettiğim sinyal yolu kullandığın program vs. idi. Büyük ihtimalle kayıt cihazın record modunda iken gelen sinyali dışarıya göndermiyor. Bunu ses kartının mikserinden ayarlayabiliyor olman gerek. Eğer herhangi bir çözüm bulamadıysan bahsettiğim detaylarıda ayrıntılı yazarsan sorunun nerde olduğunu bulmaya çalışırız.

aykutkerem

Kayıt sisteminden bahsedersen detaylı bir şekilde cevabı tahmin etmek de kolay olur.
 
Me_Thus çok teşekkürler. Dediğin gibi ses kartımın mixerine girince, 1 ve 2. kanalların output source'u olarak 'sw rtn' gözüküyordu.

Bu seçeneği 'mixer' iler değiştirdiğim anda sorun çözüldü.

Aynı sorun Pro Tools ile başıma gelmemişti, ama programlar arasında böyle farklar olabiliyor anladığım kadarıyla.
 
Me_ThuS demiş ki:
ex_deep_purple kastettiğim sinyal yolu kullandığın program vs. idi. Büyük ihtimalle kayıt cihazın record modunda iken gelen sinyali dışarıya göndermiyor. Bunu ses kartının mikserinden ayarlayabiliyor olman gerek. Eğer herhangi bir çözüm bulamadıysan bahsettiğim detaylarıda ayrıntılı yazarsan sorunun nerde olduğunu bulmaya çalışırız.

aykutkerem

Kayıt sisteminden bahsedersen detaylı bir şekilde cevabı tahmin etmek de kolay olur.


tamam hallettim, anakartın ses kartında sorun varmış ses kartı ayarladım başka sorun kalmadı..
 
selamlar
cubase sx3 kullanıyorum. latency sorunum var.
bir gün cubase açmak için simgesine tıkladığımda karşıma asio4all ile ilgili bişeler çıktı.
bende hepsine "tamam" dedim ve hatırladığım kadarıyla bir test yaptı.
bu olaydan sonra cubase i açtığımda;
inpu latency:110.000 ms
output latency:749.932 olarak görünüyor
yaklaşık 2 saniyelik bir gecikme var
daha öncesinde bu yoktu
ses kartım m-audio fast track pro usb
uygun bir asio4all ayarı tavsiyelerinizi de bekliyorum
yardımcı olursanız çok sevinirim
 
asio4all sürücüleri kullanman bu soruna yol açar. Kullandığın ses kartının sürücülerini kullan bunuda cubasede Devices->Device Setup->vst audiobay kısmından seçeceksin.
 
Buffer Size'ı küçültebilirsin fakat bu yüksek işlem gücü gerektireceğinden sistemi zorlayacaktır. Bir yere kadar yapılabilir yani. Ses kartı izin veriyorsa bu ayarı onun menüsünden yapabilirsin.
 
Merhabalar. Evde müzik için şöyle bir sistemim var :
Pentium 4 2,8
1250 ram
320 GB HDD
e-mu 0404 pci ses kartı
Cubase LE
Bu düzenin en azından ev için yeterli olduğunu düşünüyorum.Ancak bazı sorunlar yaşıyorum.
1-Cubase menüsünde Device Setup sekmesinde birçok enstrüman görüyorum (o1,m1,yamahalar,rolandlar vs) Ancak bunların seslerini alamıyorum. Hep GM sesleri alabiliyorum. Device setupta yazan bu enstrümanların sesleri Cubase içinde aslında yok mudur acaba ?
Device setup içindeki ayarlarda "microsoft se benzetimli", "ESP 0404 benzetimli" ve "GM GS wawesynt benzetimli" gibi seçenekler var, ne işe yarıyor farkları nedir.
2-Bir de zaman zaman gerek GM gerekse VST seslerini çalarken hoparlörden parazitli ses geliyor. Ses kartı menüsünü açıp Session settings/system setting açıp external source'u tıklayıp okeyleyince ses düzeliyor. Acaba ses kartı ayarları ile mi oynamak gerekiyor. E-mu Asio driver ve 44.1 sample rate ayarlarında çalıştığımı da belirteyim. Latency de 10 ms.
Yardımlarınıza teşekkür ederim.
 
1- Evet yoktur. Onlar sadece uyumluluk için var. Midi tablosunu hangi kaynaktan alacağını seçmek için o kısımda. deneyip farkı görebilirsin ki pek yok.
2-Bu işlemcinin zorlandığı noktalarda olur genelde. Üst üste çok fazla kullanıyorsan biraz sistem yükünü hafifletmeyi dene. Ayrıca cubase ile çalışırken aynı zamanda başka programlarıda çalıştırmamaya dikkat et. Arka planda bir sürü uygulama alakasız zamanlarda işlemci kullanmaya başlayabiliyorlar. Buda sorun yaratabilir.
 
ya arkadaşlar bende 8 kanallı mixer var shure microfon dynacord kolonlar ve bilgisayar var ben kayıt yapmak istiyorum klasik gitar çalıorum mixerden pc ye nası bağlantı yapılıo ben bilmiorum kayıt için hani prolar kullanılıo yardımcı olursanız sevinirm lütfen
 
Me_ThuS demiş ki:
Bu olması gereken şey bir problem değil mikrofon ve line girişleri mono birer kanal. O kartta da bu kanalları sağa ve sola panlamışlar. Kaydederken kayıt programında mono bir kanala yapacağını düşünmüşler. Ben stereo kaydetmek istiyorum dersen stereo bir sinyalin olmadığı sürece stereo kaydetmenin hiçbir kazancı yok sana. Eğer mikrofonun sesi monitörlerken soldan değilde ortadan gelsin istiyorsan solo nun ayarları içerisinde pan kısmı var onu ayarlayarak halledebilirsin.

Sonuç bir yerde ayarlama yapmana gerek yok. Sinyal mono olduğundan kayıtta mono olacak.

Bu arada kızmak gibi bir durum yok rahat ol. Bilgim dahilinde her tür sorunuzu yanıtlamaya çalışırım.

İyi günler.
 
arkadaşlar bende mixer microfon kolonlar pc herşey var orta dercede veya basit bir ses kaydı yapmak istiyorum küçük bi demo gibi ufak efektlerle filan ama nası bağlıcam neyi nereye bilmiorum lütfen yardım edin..
 
öncelikle merhaba, bi sorum olucak benim..fakat mantıklı bi çıkış yolu bulamadım;

problem şudur:

cubase sx3'te audio track'ime yaptığım kaydı(mesela gitar kaydı) Primary input 1 ve 2'den stereo olarak yapıyorum yani microfon'la SPDF ile diil(onu da ayrıyeten çözebilmiş diilim henüzSmile)

ancak bu kayıdı yaparken metronomu da açıyorum(metronome in record ayarı ile), ve haliyle bilgisayardaki herhangi bir ses gibi metronomu da kaydediyor aynı Track'e..

bunu önlememin yolu var mıdır?

teşekkürler şimdiden
 
mikrofon ile kayıt yapıyorsan kulaklıkla yapmalısın , metronomu kulaklıktan duymalısın . input olarakda mikrofon seçmelisin. Bunları yaptığında sadece mikrofonun aldığı sesi çeker . bilgisayardaki her sesi kaydediyorsa input ayarın yanlıştır. auido için input ayarını settings vst connections kısmından input sekmesinden yapabilirsin.
 
Selamlar,
E-mu 0404 ses kartı ve beraberinde gelen Cubase LE programını kullanıyorum. Cubase çalışırken ses kartı ikonuna basıp ekrana görüntüsünü aldığım anda çalmakta olan müzik duruyor. Ses kartını kapatınca müzik kaldığı yerden devam ediyor. Normal midir yoksa bir ayar sorunu mu var. Yardımınız için teşekkürler.
 
Geri
Üst