Kayıt Programları Sorular\Sorunlar

çok teşekkürler üstadım ingilizcem olmadığı için zorlanıyorum bazı konularda tekrar teşekkür ederim hemen uygulamaya geçiyorum :)
 
Arkadaslar bu cubase olayinda yeniyim.Suan cubase bos bir dosya ve 3 kanal acip gitar ,tumba calip ve vokal yapiyorum.Bu dosyayi kaydet dedigim zaman cubase tek tek 3 tane wav dosyasi halinde klasöre kaydediyor.Benim istedigim pc ye kaydederken 3 tane degil 1 tane wav dosyasi seklinde kaydetmesi.Bunu nasil yapabilirim.Simdiden herkese cok tesekkürler.
 
Audio Export yapman gerek. Basitçe ruler bar'da (yukardaki ölçülerin bulunduğu bar) başlangıç ve bitişi belirtiyorsun. Daha sonrada File->Export->Audio Mixdown seçenekleri ile istediğin gibi ayarlayıp mixdown yapabilirsin. Kullanım kılavuzunu da okumanı tavsiye ederim oldukça yardımcı olacaktır.
 
selamlar ben guitar prodan midi aktarıyorum cubasein içine fakat audio mixdown yaptıgım zaman sadece caldıgım gitarın sesi yani audio kanallarının sesi geliyor midilerin sesi yok bunun çözümü nedir?
 
Midi leri Vst enstrümanlar ile seslendirmen gerek. Eğer elinde yeterli Vsti yoksa yada seslerini beğenmiyorsan ve midi seslerini istiyorsan yapacağın şey midi sesleri istediğin kanalları guitar prodan audio olarak almak. Sonra hepsini cubasede birleştirip mixdown yapabilirsin.
 
Selamlar.
Kayıt programı olarak Acoustica Mixcraft 4.2, efekt olarak Amplitube Metal'i kullanıyorum.Kayıtlarımı clean tonda çalıp sonradan efekt ekliyorum.(işlemcim biraz düşük olduğu için)
Kayıt alırken mikrofon seviyesini olabilecek en alt seviyeye getirsem de illa ki cızırtılar oluyor. Bunların üstüne efect ekleyince durum daha vahim. Gelmek istediğim konu filtreleme. mixcraft'taki auto filtering amaca hizmet etmiyor. Bu programa eklenebilecek bir plug in ya da filtreleme yapabileceğim ayrı bir program var mı? Ayrı bir program hatta freeware olursa cok iyi olur. Çünkü Mixcraft'ın süresi dolmak üzere.:(
 
Cızırtı donanımsal olduğu için yazılımsal yollarla sorunu çözmek sadece yapay çözümler doğurur. Bunun yerine sorunun kaynağını bulmaya yönelik bir çalışma yapmanı tavsiye ederim.

Cızırtı olarak tabir ettiğin sesin tam olarak ne olduğunu tahmin etmek mümkün olmasada kaynağı kötü topraklama, kötü kablolama yada bozuk bir cihazdan dolayıdır. Son seçenekte çevresel faktörlerden dolayı dip ses oluşturan cihazlardır. Bunlar için ayrı ayrı birçok çözüm bulunmakta ama detaylı araştırma yaparak sorunu izole edebilirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.
 
Kablomda sorun vardı onu değiştirdim. Jakları da kaliteli birşey alıp kendim lehimledim ve sorunun kablodan olduğunu sanmıyorum. Gitarın jak girişinde belki problem olabilir. manyetiklerin lehimlerine falan baktım onlarda iyi gibi görünüyor. Topraklama konusuna gelince çok bahtsızım. 2 ev değiştirdim her ikisininde de topraklama hattı inşaatta çekilmemiş. Allah bana sabır ihsan eylesin.
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
 
Merhabalar,

Cakewalk sonar 6'nın demo sürümünü denemekteyim bu aralar. Ama nasıl kullanacağım hakkında bir fikrim yok. Guitar rig ve battery 3'ü bir türlü tanıtamadım. Text'e de bakamıyorum ingilizcem yeterli değil. Daha önceleri cubasele biraz haşır neşirdim. Benzerlikleri üzerine de yardım edebilirseniz.
Tabi yardım ederseniz.
Teşekkürler...
 
cubase 2.2 ve m audio mobilepre usb ses kartı kullanıyorum. stereo mikrofon girişinden mikrofon bağladım ama program ya da kart görmedi. gitarları bağlayıp kanal kayıt yapabiliyorum ama stereo mikrofonla kayıt yapamıyorum. Acaba ne yapmam lazım?
 
taksici

Sonar kullanmadığım için yardımcı olamıyorum. Kusura bakma.

hardal

Stereo mikrofon girişi tabiriniz biraz yanlış olmuş sanırım. Xlr girişler mono olur. Bu bahsettiğiniz kısmı biraz daha açıklayabilirseniz daha iyi olabilir. Ama eğer başka bir girişten kayıt yapabiliyorsanız diğer girişleride kullanabiliyor olmanız gerek. Cubase de açtığınız kanalın girişini doğru ayarladığınızdan emin olun. Eğer yine sorun çözülmüyorsa ve mikrofon ve kablodan eminseniz cihazı aldığınız yere götürmenizi tavsiye ederim.
 
Merhabalar Cubase sx3 için sanal midi klavye yaptım fakat cubasede herhangi bi proje açıkken başka bi program açınca cubase çalmıo midi klavyeyide kullanamıyorum cubasein bu özelliğini nasıl kapatabilirim yardımcı olurmusunuz..? Teşekürler şimdiden..
 
Arka planda iken çalmaz genelde cubase. Emin olmasamda windows'ta işlem önceliğini arka plan uygulamalarına verirseniz belki bu durumdan kurtulabilirsiniz.
 
Me_ThuS demiş ki:
taksici

Sonar kullanmadığım için yardımcı olamıyorum. Kusura bakma.

hardal

Stereo mikrofon girişi tabiriniz biraz yanlış olmuş sanırım. Xlr girişler mono olur. Bu bahsettiğiniz kısmı biraz daha açıklayabilirseniz daha iyi olabilir. Ama eğer başka bir girişten kayıt yapabiliyorsanız diğer girişleride kullanabiliyor olmanız gerek. Cubase de açtığınız kanalın girişini doğru ayarladığınızdan emin olun. Eğer yine sorun çözülmüyorsa ve mikrofon ve kablodan eminseniz cihazı aldığınız yere götürmenizi tavsiye ederim.

merhaba,

m audionun arka tarafında stereo mic girişi var(üzerinde böyle yazıyor) Aynı pc lerde ses kartının mikrofon girişi gibi (pembe renkli giriş vardır ya) m audio'nun arka tarafında stüdyo mikrofonu girişleri de mevcut ama benim henüz böyle bir mikrofonum yok. basit bir pc mikrofonum var. onu m audi dan kayıt yapacak şekilde kullanamaz mıyım? Oldukça amatörüm. Umarım açıklayabilmişimdir.
 
Mikrofonunuzun çıkışı mono sanırım. Yani iki tane iletken kısmı var. Ses kartınızın bu kullandığınız girişi stereo yani 3 lü bir giriş bekliyor. Teorik olarak aslında mono ilede çalışması gerek ama emin değilim neden olmadığı konusunda. Bu kanalı açık konuma getirdiğinizi ve ayarları doğru yaptığınızı varsayarak konuşuyorum.

Çok taş devri çözümü olsada ve büyük ihtimalle bir işe yaramayacak olsada girişi yarım takarak denemenizi bir öneririm. Bunun dışında pek bir seçenek yok gibi gözüküyor.
 
Selamlar.. Ben cubase de Amplitube kullanıyorum ve bunun seslerini gitarı çalarkende duyabilirmiyiz yoksa illa gitarı çaldıktan sonra kaydı dinlerkenmi duyabiliriz bunun seslerini.

ve amplitube efektini açtığımda tüm kayıt boyunca cız cız diye ara ara sesler geliyor şarkıda ve kapadığım zaman cızırtı diyebiliceğimiz sesler sona eriyor acaba sebebi demo olmasımı sadece onda sorun var nasıl çözerim? ve güzel bas gitar, piyano VST leri arıyorum elimdeki VST ler çok yetersiz nereden bulabilirim?

Bir sorunumda şu, ses kartının latency sini 2 ms ye alıyorum çaldığım kayıtlar çok cızırdıyor 3 e alıyorum yarıya iniyor cızırtı yükselttikçe geçiyor 6 ve yukarısında sorunsuz çalışıyor neden böyle bir sorun oluyor yanıtı varmı acaba illa 6 dan yukarıyamı alıcam ms yi? Saygılar..
 
Bilgisayarın düşük latency değerlerini kaldıramadığında drop-out lar oluşur. Bunlarda sana cızırtı olarak yansır. Bilgisayarın için uygun seviyede çalışmalısın ki bu senin sisteminde 6 ve yukarısı olarak gözüküyor.

Amplitube u standalone olarakta kullanabilirsin ama demo versiyonunda varmı bilemiyorum. Gecikmeyi sorun etmeyeceksen. Inputlara eklersin plug-in olarak. Çalarkende duyabilirsin böylece tabi kanalın monitoring'ini açman gerek. Kanaldaki sarı hoparlör tuşu (seçtiğinde sarı oluyor tabi normalde gri)

Kayıttaki cızlamalarda gecikme oranından dolayı büyük ihtimalle.

Güzel kişiden kişiye değişsede freeware istiyorsan zaten bir sabit başlık var bu konuyla alakalı içinde istemediğin kadar vsti bulabilirsin.
 
Teşekkür ederim.. anladım şimdi :D
amplitube ye gelince gecikme ile alakası uok 50 ms ye alıncada amplitubeyi aktif hale getirince cızlama yapıyor ve kayıt yaparken değil normal program açıkkende pıt pıt sinirlik sesler geliyor kapatınca sona eriyor anlamadım nedendir.. silip tekrar yükledim ama düzelmedi.. ve bu amplitube ses kartının içinde geldi.. birde bunun kardeş yazılımı gibi bişey var T Tracks EQ idi galiba oda aynı sorunu yapıyor herhalde demo olmasındandır.. işin garip yanı hepsinin lisans numarası serial no su var ama girdiğimde daha başka numaralarda istiyor neyse başka yerden bulup yükliyim bakalım yine aynı sorun olucakmı.. gelişmeleri tekrar bildiririm :D Saygılar..
 
efendim selamlar;ses kartım delta 1010lt,midi klavyem keystation 61 Es,kulaklığım akg k77,kabinlerim ise maalesef creative şimdi bu ekibe ben bir mikser bir de mikrofon dahil etmek istiyorum.mikserde marka olarak behringer ve phonic arasında kaldım öncelikle bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.(modeller behringer xenyx 1002 ve phonic am 440 D)ikinci sorum da mikrofonla alakalı; bu tarz bi ekipmanla evde kayıt yaparken condenser mi yoksa dynamic mi mikrofon kullanmalıyım?eğer condenser derseniz rode m3 nasıldır?dynamic derseniz hangi marka ve modeli önerirsiniz(hem vokal hemde enstrüman kaydı yapacak yetenekli bi mikrofon arıyorum ) şimdiden çok teşekkürler saygılar
 
Açıkçası bu iki markayı mikserde birindense öteki diye tavsiye edemem. İkiside ucuz giriş seviyesi mikserler.

Mikrofon olarak hem vokal hem enstrüman deyince işler zorlaşıyor. Hakim olması daha zor olsada ben condenser kullanmanı öneririm. Daha detaylı olacağı için daha başarılı sonuçlar alabilirsin. Tabi biraz tecrübe etmen gerekecektir buda zaman alabilir. Dinamik bir mikrofon daha kolay iş yapmanı sağlayabilir belki. Tercih senin.

Rode lar güzel mikrofonlar.
 
Geri
Üst