Kayıt Programları Sorular\Sorunlar

Cubase de 3 tane atıyorum lm-7 vst açıyorum.Mixerda en sagda 2 tane kanal var STEREO OUT ve ASİO STEREO OUT açtıgım ilk lm-7 diger enstrumanlarla beraber ASİO kısmından gelirken sadece diger iki davul STEREO OUT kısmından geliyor dolayısıylamixdown yaparken birini secmem gerekiyor ve parca eksik oluyor cvplarınızı bekliyorum????
 
Baştan projeni kurarken iki tane out belirtmezsen veya yanlış tarafa giden sesleri tekrar yönlendirirsen sorunun çözülür

sputnick

sonar kullanmadığım için ne yazıkki bir şey söyleyemiyorum. Fakat mantıkları aynı yönlendirme ile ilgili bir sorun vardır.
 
Adobe Audition Kullanıyorum..Programda Ses Kaydı Yani Vokal Kaydı Yapıyorum 192KHz'de..Kaydederken Bunu 48khz'e Çeviriyor..Bunun OLması Doğal Mıdır? Eğer Normalsa Böyle Olması. 192khz'nin Ne Anlamı Kalıyo? Yine 48khz'de Kayıt Yapmış Gibi Oluyo..Eğer Ayar Falan Yapmam Gerekiyorsa Anlatırsanız Sevinirim...

Bu İşte Yeniyim. Kusura Bakmayın..Teşekkürler Şimdiden..
 
Ses kartının arabiriminde ve kullandığın host programda ayarlaman gerek bu değeri. Zaten sonuç 48 ise bundan eminsen ayarlardan biri yanlıştır. Yapacağın iki tarafında ayar kısımlarından uygun kısımları düzeltmek. Sample rate araman gereken şey.

Forum Kurallarını okuyup yazımını düzeltirsen seviniriz. Türkçede cümlede sadece ilk kelime ve özel kelimeler büyük harfle başlar vs.

İyi günler.
 
bende behringer eurorack 1204fx iyide bi mic var temiz ses almak istiyorum hangi proğramı kullanmalıyım acid4 var onda müziğin üstüne kayıt yapamıyorum anlatırsnaız sevinirim
 
Aldığın ses donanıma bağlı yazılıma değil Cubase ile Windows Ses Kaydedicisinin kayıt ettiği materyal aynı.

Acid de ses kaydı bildiğim kadarı ile yok. Sadece var olan sample ve looplar ile çalışılabiliyor. Yeni versiyonlarında geldiyse bilemiyorum tabi.
 
Yazımına biraz daha dikkat edersen seviniriz.

Hangi kanala echo vermek istiyorsan o kanalın fx aux unu istediğin miktarda açman gerek. Haliyle sol yukardan istediğin efekti seçmiş de olmalısın. Tam emin olmasamda fx return miktarını da ayarlaman gerekebilir. Kullanım kılavuzunu incelersen çok daha detaylı bir şekilde anlatılmıştır orda.
 
Merhaba,
ben profesyonel olarak kayıt falan yapmıyorum ve sadece minton mikrofonlu kulaklık ve bir çubuk kulaklığım var:)
benim sorunum şu; çubuk kulaklıkla kayıt yaparken çok cızırdıyor, kayıt sesini kısıp bilgisayardan gelen müzik sesini de açınca aynı. o yüzden minton'la kayıt yapmayı denedim.bu sefer de bilgisayardaki müziği değil sadece benim sesimi kaydediyor.
internette, hoparlör simgesine sağ tıklayıp "kayıt aygıtları"ndan "sound mix" veya "what u hear" diye birşeylere tıklayın diye bir şeyler buldum ama bende sadece "mik/hat girişi" ve mik dizisi" çıkıyor.
lütfen yardım edin, bu işlere baya yabancıyım da:)
 
Bilgisayarında çalan müziği kaydetmek istiyorsan onun için programlar var biraz araştırırsan bulabilirsin. Teoride o anlatılan şeyin manası çıkışa gönderilen sesi girişe yönlendirmek ama bunu direk bir kabloyla yapmayı denemek tehlikeli girişteki sinyal çıkışa beslenirse bu giriş ve çıkışları yakabilir dikkat et.
 
Me_ThuS demiş ki:
Bilgisayarında çalan müziği kaydetmek istiyorsan onun için programlar var biraz araştırırsan bulabilirsin. Teoride o anlatılan şeyin manası çıkışa gönderilen sesi girişe yönlendirmek ama bunu direk bir kabloyla yapmayı denemek tehlikeli girişteki sinyal çıkışa beslenirse bu giriş ve çıkışları yakabilir dikkat et.

aslında bir karaoke sitesi var ve orda parçaların müzilerini kulaklıktan alıyorum. mikrofonla kaydettim ama cızırtılı oldu. türkçe bilgi de bulamadım bu konu hakkında...
 
O şekilde cızırtı yapmasının sebebi seviyelerin yanlış olmasıdır ki çokda mantıklı bir yöntem değil.

Bahsettiğim tarzda programları ararsan onlarla çok daha başarılı şekilde kayıt yapabilirsin.
 
Meraba,
Sorunum şu: Cubase'de kayıt yapmaya çalışıyorum. Fakat bir audio track ekleyip record'a bastığımda kanalda herhangi bir giriş göremiyorum. Fakat başka bir ses kayıt programında sorunsuz kaydediyorum. Ses kartım M-Audio Firewire Solo. Çok genel bir soru oldu ama aklıma daha fazla ayrıntı gelmiyo malesef.
 
Açtığın kanalın girişi doğru tarafta olmayabilir. Mono açıyorsan eğer misal o sol gelmiştir ama senin giriş yaptığın kanal sağ ise sinyal almaman normal.
 
Davul yazma programı mı yoksa davul makinesi mi? Bu ikisi farklı şeyler misal cubase in kendi piano roll u çokda bedava bir davul yazma aparatıdır. Tabi bir makine olmadan pek de manalı sesler üretemeyebilir. Biraz daha detaylı sorarsan sorunu cevaplamaya çalışırız.
 
Cubasenin kendi içinde bulunan LM-7 var... Ondan daha iyi bişeyler arıyorum..
Klavyeden falan yazmıyorum davulu.. Genelde Gp5 ten yazıp midi olarak export edip cubasede LM-7 ye yönlendiriyorum.
Yani lafın kısası LM-7 den daha gerçekci sesler alabileceğim birşey arıyorum..
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Geri
Üst