Kayıt Programları Sorular\Sorunlar

bluestar23

Kayıt Ekipmanları başlığında benzer bir soruyu yanıtlamıştım yanlış hatırlamıyorsam. Orayı kontrol et istersen. Ayrıca forum içinde biraz bakarsan işine yarayacak bazı şeyler bulabilirsin. Eğer yine takılırsan sor tekrar yazarım.

ernurgok

Bana sürücü problemi gibi geldi bu durum. Bu tür ses kartları yapabiliyor bu tür çakışmalar. Sürücü güncellemeyi dene birde üreticinin forumunda ki destek bölümünde araştır böyle bir problemle karşılaşan olmuştur eminim ki.
 
Tekrar merhabalar başka bir konu başlığı altından :) size bir sorumda buradan olucak. Kayıtlarımda Cubase sx 4 kullanıyorum daha önce bahsettiğim laptopumdan (1.73 ghz centrino işlemci 2 gb ddr2 ram) kayıt yapıyorum mixerin outunu onboard ses kartının girişine takıyorum. Benim sorunum şu bazen cubase im adam gibi çalışıyor bazen hiç bişey yokken hata raporu gonderip kapanıyor bidaha açtıgımda bazen ses gelmiyo kayıtlarımdan mp3 çalıyorum media playerdan ses kartı yok gibi birşey diyor tam hatırlamıyorum. Bazen hiç daha proje açmamışken cubase im kapanıyor. Artık çok canımı sıkıyor bu kapanmalar. Hiç program kasılmıyorda işin ilginci direk hata raporu gonderip kapanıyor anlamadım ben bu işi. Bir çok kere netten başka çeşit cubase sx 4 indirip yukledim hepsinde bu sorun var. Sx 3 ü denemedim hiç. hata programdamı sistemimin yetersizliğinden dolayı mı ? Eger sistemdeyse yarın bir sistem toplattırmaya gidiyorum. Teşekkür ederim şimdiden
 
ernurgok demiş ki:
Selamlar,
E-mu 0404 ses kartı ve beraberinde gelen Cubase LE programını kullanıyorum. Cubase çalışırken ses kartı ikonuna basıp ekrana görüntüsünü aldığım anda çalmakta olan müzik duruyor. Ses kartını kapatınca müzik kaldığı yerden devam ediyor. Normal midir yoksa bir ayar sorunu mu var. Yardımınız için teşekkürler.

Realise in background gibi birşey olacaktı devices bölümünde akşam bakar tam yerini söylerim yanlış hatırlıyorum çünkü :) ama bulabilirsin oraalrdan biryerden
 
qriss demiş ki:
Bir çok kere netten başka çeşit cubase sx 4 indirip yukledim hepsinde bu sorun var. Sx 3 ü denemedim hiç. hata programdamı sistemimin yetersizliğinden dolayı mı ? Eger sistemdeyse yarın bir sistem toplattırmaya gidiyorum. Teşekkür ederim şimdiden

cubase Sx 4'ün daha hatasız crack'i mevcut degil, ki sx3'te bile o hatayı veriyor ama çok nadir. Sx3 e geçersen daha nadir karşılaşırsın o hata ile düşünmekteyim. sx4 çok iyi korunan bir yazılım.
 
cubase

selam ben cubase sx3 kullanıyorum gitar kaydı alıcaktım kendime 2*shure sm57 1 tanede condenser mikrofon kullandım fakat bir dakika kayıt yaptıktan sonra kayıt kayıttan çıkıyor cubase tekrar deniyorum ama en fazla bir dakika kayıt alabiliyorum sorun bilgisayarımdanmı kaynaklanıyor anlayamadım bu arada mixerim yamaha mLAN 01* DİGİTAL...
Bide başka bi sorunum daha bulunuyor onuda ceaplayabilirmisiniz. Bi kayıt yaptım fakat benim kullandığım cubase de pek plug in olmadığından başka bi arkadaşın bilgisayarında mix yaptım daha sonra mixlenmiş halini tekrar benim bilgisayara attım fakat export edemiyorum bunun nedeni nedir tekrar mix yaptığım bilgisayara atıp sadece ordanmı export edebilirim... Çok uzun oldu kusura bakma :D
 
Re: cubase

sleepers demiş ki:
... fakat bir dakika kayıt yaptıktan sonra kayıt kayıttan çıkıyor cubase tekrar deniyorum ama en fazla bir dakika...
HDD'nde yeterli yer kalmamıştır. Kaydebilecek yer kalmamıştır. Ya da projenin directory'sinde ki Drive'da yer kalmamış olabilir (C:, D: gibi)
Ayrıca Cubase'den Audio Pool'daki gereksiz dosyaları temizlemeyi dene.

sleepers demiş ki:
Bi kayıt yaptım fakat benim kullandığım cubase de pek plug in olmadığından başka bi arkadaşın bilgisayarında mix yaptım daha sonra mixlenmiş halini tekrar benim bilgisayara attım fakat export edemiyorum bunun nedeni nedir tekrar mix yaptığım bilgisayara atıp sadece ordanmı export edebilirim...
Export edersin ama sadece varolan pluginleri kullanarak, Zaten sana Missing Plug-in adı altında bir uyarı çıkartır. Onları edindikten sonra, aynı arkadaşının bilgisayarındaki export gibi alabilirsin kendi bilgisayarından.
 
merhaba arkadaslar. evimde kendi çalışmalarımın kayıdı için cubase kullanıyorum.guitar rig ve drum kit from hell destegi ile.bi kaç gune kadar hiç bi problem yoktu. yine bu bi kaç gün içerisinde bazı video montaj format deiştirici programlardan kurdum ihtiyacım dahilinde.bugun cubase i actım ve yarım olan projelerimden birini cagırdım.hersey oldugu gibi normal gözüküyor seslerde sorun yok ama extra olarak projeyi cagırdıgım andan itibaren surekli olarak dijital ses bozukluları cıkıyo tuhaf telsiz sesleri gibi kesik kesik cızırtılar var.tam tarif edememiş olabilirim ama umarım anlasılır.

bu sacma sesler sadece eski projeleri cagırdıgım da meydana geliyor. yeniden bi proje yaratıp gerekli vst leri ekledigim de sorun yok tertemiz. ama yarım projelerime huzur içinde devam edebilmem için bunu yoketmem gerek umarım bana yardımcı olabilirsiniz=)
 
yeni gelişme sudur ki arkadaslar video programı dedigim programlardan biri sony vegas pro idi. ve cubase de kanalların eq ayarlarını sony sound forge ile yapmıstık sanırım bunlar cakısmıs ve bu sesler olusmus.vegas proyu yok ettim sound forge u yeniden kurdum ama efektler aktiften sorun devam ediyor efektleri iptal ettigimde o sacma seslerden de kurtulmus oluyoruz. şimdiki sorunum efektleri nasıl saglıklı calısır hale getirebilirim bunun bi ayarı bi duzeltme yontemi varmıdır.
 
ya bugun cubase 3 sx ile ezdrummer hell kit i kurdum ancak ez drummerın hazır sampleları üzerinde oynama nasıl yapacağımı bulamadım bir de asıl önemlisi cubase maudio fast track i görmüyor gitar ses alamıyorum bu konularda yardımcı olabilecek varsa beklemekteyim
 
Sürücüleri doğru şekilde kurduktan sonra. Cubase'in bilgisayardaki giriş çıkışları test etmesini sağlamalısın ki bunu genelde sistemde herhangi bir değişiklik olduğunda kendisi otomatik yapar. Yapmıyorsa start menüsünden erişebilirsin.

Ses kartının kontrol panelindeki ayarları kontrol edip doğru yönlendirmeler ve ayarlar yapılmış mı bak.

Daha sonra Device Setup ve Vst Connections kısımlarını kontrol etmen gerek. Bunlarında doğru şekilde ayarlanmış olması lazım.
 
selamlar,, ben daha önceden logic kullanıyordum mac platformunda. simdilerde pc 'de cubase kullanmaya başladım fakat benim sorunum biraz daha ilginç kayıt yaparken sağ kolondan hiç ses alamıyorum, sebebi sanırım mono/stereo muhabbeti değil.. pan ayarlarını değiştirsemde hatta yeni kanal açıp diğer kanalda pan=right yapsam da nafile.

bir de bu konuda, sorunu daha rahat idrak etmenizi sağlayabilmek için belirtmek istediğim bir kaç küçük not var;

1. ses kartımı, kendi test yazılımı üzerinden test ettiğimde, görsel şekilde nereden ses geldiğini gösteriyor. mesela; sol kolon dan ses geldiğini gösteriyor ve ses geliyor. daha sonra sağ kolondan ses geldiğini gösteriyor fakat ses gelmiyor. ama müzik dinlerken her iki kolondan da duyabiliyorum.
bu durumdan hic birsey anlamadım.

2. arada sırada bazı şeyler için mixcraft kullanıyordum, kayıt mono olduğu için tek kanaldan kaydedip, yeni bir kanal üzerinden farklı pan ayarıyla olayı çözüyor ve sesi iki kanala yayabiliyordum. fakat pc'me format attıktan sonra mixcraftta bile bu işlemi yapamaz oldum. asla ve asla diğer kanaldan ses alamıyorum ve sanırım cubase'de aynı sorunu yineleliyor. ve benim aklıma başka mantıklı bir açıklama gelmedi. sonuçta daha önceden en azından mixcraftta yapabildigim bir şeydi.

acaba sorun ses kartımın driver'ından mıdır?

değilse nedendir?

cok tesekkurler...
 
Müzik dinlerken her iki taraftada ses varsa. Bu durumda sorun sürücüde değil sesi bir yana göndermeyen programlardadır. Aynı sürücü üzerinde çalışıyorlar çünkü. Belki aralarındaki bir uyumsuzluk belki programdaki bir ayar bu soruna yol açıyordur. Kesin birşey söyleyemiyorum ama ilginç bir sorun.
 
metronom değiştirmek

Herkese selamlar...
Cubase hakkında benimde bu son günlerde yaşadığım, aradığım, araştırdığım fakat çözemediğim bir problemim var.Şarkı içinde metronom değiştirmek istiyorum.Örneğin şarkı 70 de seyrederken birden pat diye 95 olmasını ve tekrar istediğim yerde 70 e düşmesini istiyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler
 
İstediğini Tempo Track ile rahatça ayarlayabilirsin. Audio Kanallarını eklediğin yere sağ tıklayarak çıkan listeden yada ctrl+t ile direk açarak istediğin noktada istediğin şekilde tempo ayarlaması yapabilirsin.
 
Geri
Üst