Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

Merhabalar;
Arkadaşlar benim problemim şu cubase sx3 kullanıyorum ve m-audio midi klavye var öğneğin davul yazıyorum midi girişte gecikme yok sanırm ancak vst'dn seslr geç gelio bu gecikmeyi sıfıra indirmek imkansız sanırım ama nsl düşürebiliriz bilen arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim...
 
Buffer size ı düşürerek gecikmeyi azaltabilirsin ancak buda işlemciye olan yükü arttıracağı için sistemin zorlanabilir. Bunun dışında daha iyi bir ses kartıda biraz yardımcı olabilir soruna.
 
selam arkadaşlar
yakın zamanda bir laptop aldım ve ses kartının line-in girişi de var ama pc'ye direk bağlayınca ses gelmiyor ne ayar yaptıysam olmuyor
eğer başına böyle bir durum gelip de olayı çözmüş olan bir arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum
teşekkürler
pc özellikleri:
İşlemci Intel® Pentium Core Duo İşlemci T2130 {1.66Ghz, FSB 533Mhz, 1Mb L2}
Anakart VIA VN896 + VT8237A
Bellek (RAM) 1024MB DDR2 533MHZ BELLEK {MAX. 2 GB}
Sabit Disk (HDD) 80GB SATA 2.5" 9.5mm Sabit Disk
Optik Okuyucu 8X DVD Dual / Super Multi
Ekran 15.4" XGA TFT GLARE TYPE 1280x800 Çözünürlük (PARLAK)
Ekran Kartı VIA VN896 ıntegration Chrome9 HC 3D/2D Graphics 128Bit 2D/3D Engine {Max.256MB, 250Mhz}
Ses Kartı Azalia Ses Kartı, Sound Blaster-Pro Uyumlu
 
Ses kartının kontrol panelinden kaydederken kısmındaki line in sekmesinin sesini açtın mı mesela o ayarlardan birinde? Yaptığın ayarlarıda anlatırsan sorunun nerden kaynaklanmadığını biliriz yardımcı olmamız daha kolay olur.
 
doğrusu orada aç veya kapa yazmıyordu
hatırladığım kadarıyla evdeki masaüstü bilgisayarımda onları açabiliyorsun
ama soruna şöyle cevap vereyim:
line-in girişinden bağlayınca tabi ki kaydetme bölümünde line in girişini seçtim
ama olmadı :(
 
Mümkünse ses kartının kontrol paneli ile kayıt yaptığın programdaki ses kartı kontrol panelinin resmini buraya asabilirmisin.
 
Selam üstadlarım ben 2 gün önce amd athlon 3.2 işlemcili bilgisayarım için m-audio firewire solo ses kartı ve Studio Projests b1 mikrofon aldım sanırım başlangıç için yeterli bir kart ve mikrofon. Pc de Cubase sx3 kullanıyorum. daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum. benim sorunum şurada:
öncelikle ses kartının driverini yükledim, cubase de devices menüsünden firewire solonun asiosunu tanıttıım. ön paneldeki microphone girişine mikrofonu bağladım. ve cubasede yeni bir proje açtım daha sonra kayıt için bir stereo audio kanal açtım.. bu kayıt işlerinde yeni oldugum için işin teknik terimlerini tam larak bilmiyorum. daha önce onboard ses kartıyla kayıt yaparken sorun yaşamıyordum. fakat burada şöyle bir soruum var. cubaseye firiwire soloyu tanıtııktan sonra hoparlörden ses gelmez oldu ses kartının arka kısmındaki outputlara takıyorum yinede ses alamıyorum.. yani açtıgım kanaldaki monitör düğmesine bastığım zaman sesin çıkıştaki halini kulaklığıma veriyordu fakat firewire soloda bunu başaramadım bu arada daha önce kanalda kayıt yaparken mikrofona söylediğimi aynı anda duyabiliyordum. bu sorunu nasıl hallederim inşallah derdimi anlatabilmişimdir..

benim yapmak istediğim ses kartımı pc ye bağlayıp, ses kartımada korg pa80 marka orgumu bağlayıp öncelikle 3 4 kanal olarak müziği oluşturmak ve en son mikrofonu ses kartına bağlayıp başka bir kanalda üzerine okumak..
 
Kırık program kullanmak kötüdür.

Firewire solonun hangi çıkışlarından ses almaya çalışıyorsun. Bağlantılarının doğru olduğundan eminmisin? Control panelinde hangi girişlerin hangi çıkışlara yönlendirileceği ayarlanmış olmalı. Eğer o ayarlarda bir eksiklik varsa genel olarak sıkıntı yaratabilir kart. Çift ses kartı kullanıyorsun sanırım onboard ile beraberken windows un kontrol panelinden ses aygıtları kısmına girip ordaki seçimleri o an kullanacağın cihaza uygun olarak yapman gerek.
 
Pc min hopörlörünü Arka Paneldeki Ball outputs girişine bağladım. ve ayrıca kulaklıgımı ön paneldeki kulaklık yerine bağladım fakat ikisindende ses alamadım.

ayrıca Cubase dende devices ayarlarından out ile ilgili kısıma baktıgımda firewire soloyu gördüm.. acaba Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir..
 
Windows daki ayarlara baktın mı? Ayrıca o balanced output kısmına sağ sol ayrı ayrı bağlaman gerekli bunu dikkate aldın mı?
 
değerli arkadaşım Kulaklık girişinden ses alabildim sonunda. fakat bilgisayarımın hopörlörünü ses kartına bağlayamadım henüz normal ince ucu nasıl bir aparatla ses kartına bağlayabilirim.. bu arada bu ses kartında bir mikrofon girişi bir de line girişi mevcut.. ben bu iki girişi cubasede ayrı ayrı kanallara verip aynı anda kayıt yapabilir miyim böyle bir imkan var mıdır acaba.. bir de makul fiyatta power supply önerileriniz nelerdir.. şu anda benim power supply ibraz ses çıkardıgı için dip ses oluşturuyor.. yeni bir power supply alsam dip seste azalma olur mu.
yardımlarınız için çok teşekkürler..
 
Normal ince uç ta yakından bakarsan 3 adet kısım görürsün T(tip) uç R(ring) yüzük S(sleeve) sırt kısmı. Bunlardan T ve S sağ ve sol sinyali taşıyor S de toprak. Senin ihtiyacın olan iki adet TS 1/4" jackı bir adet ufak dişi stereo girişe dönüştürecek bir aparat. Bunu herhangi bir elektrikçi yapabilir kolayca.

Evet yapabilirsin. Power supply ile kastettiğin bilgisayarın power ı ise mekanik sesler kayıda mikrofonlama yoksa yansımazlar o dip ses elektrik hattındaki problemlerden kaynaklıdır.
 
Selamlar arkadaşlar, ses kartları hakkında teknik bilgim yok.Derdimi anlattığım kişiler Terratec Phase 22 ve M-Audio-Audiophile 24/96 ses kartını önerdiler bana sizce hangisini almalıyım.Amacım evkaydı yapmak ve kalite bakımından güzel kayıtlar çıkarmak.
Saygılar
 
Öncelikle neyin kaydını yapmak istediğini belirtmezsen pek bir yardımda bulunamam. Ayrıca biraz Arama ile benzer sorulara da ulaşabilirsin oralarada bakmanı tavsiye ederim. Daha farklı öneriler ve modeller hakkındaki yorumlarda var.
 
Bahsettiğin iki kart neredeyse aynı özelliklere sahip. Fakat vokal kayıdı yapabilmek için mikrofona ve haliyle mikrofon pre-amp ına ihtiyacın olacaktır. Oda bu kartlarda mevcut değil. Pre-Amp içeren modellere bakman yararına olacaktır.
 
abi kolay gelsin ya geçen soruma istediğin resimleri yollayamıyorum internetcafeden bu işlemleri yapamıyorum çünkü
ama bir sorum var gnx2'yi usb-midi dönüştürücü kabloyla pcye bağlamaya çalıştım ama gnx2 yi görmüyor pc daha doğrusu program görmüyor ne yapılabilir dersin?
 
Sorularınızda biraz daha detaylı anlatabilirseniz ortadaki durumu daha iyi yardımcı olabilirim size.

Bu kastettiğin program ne programı mesela? Gnx2 nin kendi programı ise ayarlarında bir sıkıntı vardır büyük ihtimalle. Eğer program başka bir şey ise o zaman olasılıklar o kadar çok ki yazmaya kimsenin zamanı yetmez.
 
program gnx2 nin kendi programı
daha doğrusu bütün gnx serisinin programı
adı genedit burada kendisi: http://www.digitech.com/soundcom/genedit.htm

ayrıca bağladığım bilgisayar laptop, bir de bağladığım kablonun bir ucu usb diğer ucu midi in ve out diye 2 çıkış

başka detay var mı bilmiyorum sorarsan söylerim ama site genelinde gnx2 diye bir başlık var ve bu başlıkta aynı soruyu birçok kişi sormuş kimse yanıtlamamış veya yanıtlayamamış
 
Bu aletin kullanıcısı olmadığım için yorum yapmak oldukça zor oluyor. Mesela bağlantısının doğru olup olmadığını kontrol et tekrar. Programın midi girişini hangi yol üzerinden beklediğini vs. belirten birkaç ayar olmalı onlarıda incelersen belki bir sonuca ulaşabilirsin. Ama bunun dışında hiç görmediğim bir program hakkında daha fazla yorum yapamıyorum.

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst