Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

creative emulator x studio

Merhaba arkadaşlar,

Elime bir yerden creative emulator x studio diye bir cihaz geçti. Acaba bu cihaz işime ne ölçüde yarar? normalde m-audio mobilepre usb ses kartıyla gitar ve vokal kayıtlar yapıyorum. bu cihazdan nasıl faydalanabilirim?

Yanıtlar için teşekkürler
 
Açıkçası kabaca bir bakıldığında Mobile Pre Usb den daha kapsamlı bir kart gibi gözüküyor. Kullanıp bir karşılaştırma yapmak gerek ama tercih edilebilir mobilepre ye karşı.
 
m-audio audiophile usb ses kartı ikinci el olarak aldım kurulumu yaptım ama ınputtan ses verdiğim zaman gitar olsun başka birşey olsun sesler hışıtılı olarak çıkıyor cubase de de aynı hışırtı var bu hışıtıyı nasıl gidere bilirim.Teşekkürler
 
Kablolamadan kaynaklı olabilir. Seviyeyi çok açmış olmaktan kaynaklanabilir. Topraklamadan kaynaklanabilir. Olası seçenekleri deneyip sorunu bulman gerek.
 
Merhaba arkadaşlar. Aldığım Creative 5200 5+1 ses sistemini, SigmaTel Audio ses kartına sahip Dell Inspiron 6400 model dizüstüme bağlamak istiyorum.

Hoparlörlerin kabloları, uzatılmak amacıyla ortalarından kesilip takviye edilmiş ama çok kötü bağlandığından ses gelmiyor bile. "Hâlâ" asıl kabloları var ama ortalarından kesilerek uyduruk kablolar eklenmiş ve ucuna yeniden asıl kablonun kalanı eklenmiş.


Sistemden en yüksek verimi almak için;
1- Kabloları orjinalleriyle mi değiştireyim / Kendi kabloları satılıyor mu?
2- Mevcutları kökünden söküp istediğim uzunlukta tek parça olan herhangi kablolarla mı değiştireyim?
3- Mevcut kablonun kökü lehimli ise aynı nitelikte lehim yaptırmak çok mu zor? / Sıradan bir elektrikçi yapabilir mi?

Ayrıca ses kartım 5+1 destekliyor mu bilmiyorum ve deneme fırsatım yok şimdilik. Ya da desteklese bile, şu USB 3D ses kartları verimi arttırır mı? Bilgisayara yüklemem gereken bir yardımcı program var mıdır?

Tüm bunların dışında bir fikriniz olursa da lütfen paylaşın çünkü yardıma gereksinimim var.
 
Kablo düzgün olarak lehimlendiği ve çevresi yalıtıldığı sürece kayıp pek olmaz fakat senin durumunda bağlantı doğru yapılamamış belliki.

Bahsi geçen kablolar hoparlöre bağlı anladığım kadarı ile. İsteğe bağlı olarak hemen çıkarılıp takılamıyorlar. Büyük ihtimalle herhangi bir elektrikçi kolaylıkla yapabilir gereken işlemi. Mümkünse tek bir kablo ile bağlantı yapılması uç uca ekleme çok sorun yaratmasada diğeri daha iyi.
 
merhabalar ..

Öncelikle teşekkür ederim üşenmeden teker teker tüm sorulara ilgilenip cevap verdiğiniz için. Benimde aklıma takılan danışmak istediğim bir konu ve soru var..
Vokal kaydı (Rap) yapacağım. Ses kartı almak istiyorum diğer ekipmanları aldım bir tek ses kartı kaldı ve iki ses kartı arasında gidip geliyorum (E-mu tracker pre 2.0 - M-audio firewire solo). Şunuda farkettim pek az sayıda E-mu tracker kullanıcısı var. Bana hangisini önerirsiniz? Şunu şu yüzden alma, şunu şu yüzden al diyebilceğiniz, artıları ve eksilerini anlatırmısınız?
 
Emu tracker nasıl bir ses kartı bilgim yok açıkçası ama fiyat aralığı aynı olan ses kartları arasında uçurumlar pek bulunmuyor. Teknik özellikler belki birşeyler söyleyebilir ama kayıt işlerine yeni başlayan bir insan olarak bu tür detaylar değil kullanım kolaylığı ve stabil olması daha önemli özellikler. Burda tavsiyem iki kartın da üretici forumlarına bir gözatman hangisi daha fazla sorunla karşılaşmış hangisinde daha fazla destek bulabiliyorsun. Kendinde söylemişsin zaten emu nun kullanıcı sayısının azlığını fakat bu türkiye için geçerli yurt dışınıda dikkate al.

Solo benim kullandığım ve başlangıç için oldukça ideal bulduğum bir kart. Sorun yaşayacağını zannetmiyorum. Fakat mikrofon preampını çokta beğendiğimi söyleyemem.
 
evet Türkiye'de az galiba dediğin gibi yabancı forumlara da bir göz atmak gerekiyor. Ama E-mu'nun özellikleri insanı cezbediyor gercekten :D hem fiyat olarakta m-audio dan daha aşağıda olması bunun sebebi. usb 2.0 olması dönüştürücülerinin 24bit/192 kHz olması insanın kafasını karıştırıyor.
 
selamlar saygılar arkadaşlar benim delta 1010lt ses kartım ve benringer xenyx 1204 fx mikserim var bu mikseri bu ses kartına hangi giriş çıkışları kullanarak bağlayabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar
 
Aynı soruya bu sayfalarda cevap verildiğinden tekrar yazmak için zaman ayıramadım. Araştırırsan aradığın cevabın fazlasını bulabilirsin.
 
m-audio mobıl epre yarıdım

ben m-audıo mobılpre ses kartı aldım diver software cd sını kurdum ve ses kartı kuruldu hoporlorlere ses verıo fakat steoro mıc girişine mıc taktığımda mıc çalışmıyo adobe kullanıorum kayıt olarak lutfen bırı yardım etsın
 
Temel ayarları doğru yaptıysan ve kayıt yapmak istediğin kanal için mikrofonu giriş olarak gösterdiysen çalışmalı. Bunlara rağmen çalışmıyorsa mikrofonda bir sorun vardır.
 
m-audio delta 66 ses kartım var line inden direk gitarı line outtan amfiye bağladım ancak sürekli bi gürültü var gitarı bağamasam bile sadece line out bağlı olsa ve hiçbir ses dosyası açmasam bile pcnin çalışmasına göre gürültü oluyor mesela nette sayfalarda gezinirken aşağı inince aynı anca ses geliyor yada pc masa üstü durumundayken gürültü az oluyor ama program açtıkça gürültü artıyor kayıtta ise herhangi gürültü yok yani sadece çıkışta gürültü oluyor. (Pc = 3 gb ram core 2 duo 2.60 civarı windows xp)
 
yani 1 yıl önce evin tüm elektrik kabloları, prizleri, sigorta kutuları, elektrikle alakalı tüm aksamları duvarlar delinerek falan tamamen değişti bayada para gitti haliyle yani topraklamadan olması zor bi ihtimal zaten power supply var onla birlikte de denedim pc nin elektriğini başka hattan diger cihazları başka hattan verdim ama hala aynı gürültü devam ediyor.Kablolarımda iyi kaliteli şeyler normalde gürültü yapmazlar.
 
Bu gün farkına vardım tamamen pc ile amfi arasıda sorun birbirlerine 2 metre kadar yakınlar ama ona rağmen elektromanyetik alandan dolayı herhalde gürültü oluyor amfiyi zaten çok uzaklaştıramıyorum başka priz yok yakınlarda bunu önlemenin bi yolu varmı.
 
Geri
Üst