Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

öncelikle selamlar herkese arkadaşlar.. benim bi sorum olucaktı biraz gereksiz olabilir ama cevabınızı bekliyorum. benim evimde power mixerim var gitar ve mic kayırlarımı gayet güzel yapıyorum ama şu an okuduğum için bulunduğum yerde kayıtlarımı devam ettireceğim ama mikrofon ve gitar kaydetmem için ucuz behringer iki kanalli mixerler yeterlimidir yoksa illa power mixeremi ihtiyacım var yani merak ettiğim normal küçük mixerlere gitar bağlıyabiliyormuyum ve kayıt yapabiliyormuyum.. şimdiden teşekkürler...
 
Merhaba kolay gelsin.

Emu 0404 usb ses kartını kullanıyorum ama kayıt alırken en fazla 48 kHz de kayıt alıyor. Arttırınca hata veriyor. Bunun nedeni ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
 
Merhaba Arkadaşlar,
M-Audio'nun AV-40 Studiophile modeli monitörlerinden almayı düşünüyorum. Yurtdışında çok uygun fiyata buldum. Yani Türkiye'dekinin yarı fiyatına. Acaba bu marka ve bu model monitörlerden kullanmış ya da bu modeller hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı. Umarım bilgisi olanlar yorumlarını esirgemezler. Şimdiden teşekkürler.
Bol müzikli, huzurlu günler dilerim.

Saygı ve sevgilerimle.

rolly
 
slm

merhaba arkadaşlar.
sormak istediğim bikaç şey var yardımcı olursanız minnettar kalırım.
benim bi compaq f500 lap-top um var buna us 144 tascam ses kartı bağlasam çalıştırabilirimiyim acaba?
lap-top un özellikleri AMD truion64 işlemci 4GB ddr ve 120GB harddisk
bide bu lap-top hangi kayıt programlarını çalıştırır acaba?
yardımlarınızı bekliyorum... teşekkürler.
 
benim merak ettiğim konu,harici ses kartına bağlanan pre-ampiler ve compressorler ve buna benzer cihazların tam görevi ne oluyor?
aldığımız kayıtları ne kadar değiştirir?
 
RP255 gitar pedalım var usb den bilgisayara bağlıyorum.X-edit ile tonları yazabiliyorum sürüm güncelliyebiliyorum.Ama ses kaydı yapmak isteyince kayıt aleti olarak "RP 255 IN/OUT" seçimİNİ yapıyorum virtual dj'de denedim start record diyorum ses kaydı başlamıyor bunu nasıl çözebilirim hiç fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim
 
m-audio av-40 monitörlerimde birşey deniyim isterken, arkadaki "AC select" seçeneğini değiştirdim,ve bunu monitör açıkken yapmışım dalgın bir halde. Sonucunda şu an açılmamakta doğal olarak kendileri.Sizce ne yapmalıyım ? Acil Yardımcı Olursanız SEvinirim..
 
Merhabalar.

Mikrofon kaydının daha temiz olması adına (yani vokal ve gitar kaydı) compressor ve eq almak istiyorum.
mikrofon için bir preamp almıştım ( samson c-valve tube)
fakat compressor ve eq ihtiyacı duyuyorum.Tek kanallı olmaları dahi yeterlidir.Neler önerirsiniz acaba?

mikrofonu preamp'a verip oradan ses kartına giriş yapıyorum.bu dizilime ekleyeceğim eq ve compressor'ü.
 
Line 6 Pod x3 prosesörümü usb ile laptopıma bağladım ve tanıttım ton aktarımı gibi şeylerde problem yaratmadı hiç . Ama geçenlerde bir arkadaşıma msnden gitar çalmam gerekti hiçbir şekilde usb aracılığıyla sesi arkadaşıma ulaştıramadım . Sadece hafif bi cızırtı geldiğini söyledi . Msnden direkt olarak usb aracılığıyla nasıl çalabilirim ?Yardımcı olursanız minnettar olurum .
 
MSN den ses kartı ile ilgili ayarları kontrol etmen lazım. MSN sadece prime kartı görecektir. Başka bir input source (ses kaynağı) seçebiliyorsan PODx inin ASIOsunu kullanmalısın.
 
arkadaşlar sizce samson c03 mü daha iyi yoksa behringer c3 mü

samsonla behringeri karsılastırmak gerekirse nelerde birbirlerinden iyi yada kötüler yardımcı olurmusunuz
 
Bir soru da ben sorayım, m audio audiophile usb kullanıyorum, bu güne kadar bir sorunum yoktu ne latency ne ses kesilmesi olarak ama son günlerde bıktırdı ses kartım, guitar rig, revalver, amplitube türevi demo yazılımlar genelde kullanıyorum amfiyle çalmaktansa kulaklıktan çalıyorum evde güzel de oluyordu ancak sürekli bir ses kesilmesi yaşıyorum 2 farklı çeşitte,
1. si şöyle oluyor, ses kartının left input undan giriyorum ilk başlarda sıkıntı yok pat ses kesiliyor inputtaki, çıkartıp right' a takıyorum right ta sorun yok, sonra o da kesiliyor geri left e takıyorum vs. yoruyor açıkçası bu.
2. sorun da normal çalarken birkaç saniye sonra ses olduğu gibi kesiliyor, pc den ses kartının ayarlarında bir değişiklik yaparsam ses kısa süre geri geliyor ve yine gidiyor, yine ayar değişikliği üzerine yine geliyor yine gidiyor. kapatıp açarsam da aynı şekilde ses geri geliyor ama gidiyor da.
ses kartı yazılımım güncel, kablolarım vs. sorunsuz, pc de anti virüs ya da ses kartımla çakışacak bir şey kurulu değil, on board ses kartım bile kurulu değil, bu işleri yaptığım işletim sistemimde winamp bile yok sadece vst ler, cubase ve m-audio yazılımı kurulu.
çözüm ya da sorun hakkında fikri bilgisi olan var mı acaba?
Teşekkürler şimdiden.
 
Sorunumu güncelliyorum, bu sefer gayet net, ses kartımı pc ye takıyorum(m audio audiophile usb) çalışıyor, winamp da açsam guitar rig de açsam, tuner da açsam sadece 1 sn kadar ses geliyor ve kesiliyor, sağ-sol olayını geçtim bu mahvetti beni gece gece, ne input ne output yok direk kesiliyor ses...Var mıdır bilen gören ?
Edit:
Sorunun kaynağını anladım, elektriğe fazla yüklendiğimde oluyor bu sorun ama vaktinde daha fazla alet takarken sıkıntı olmuyordu, şimdi sorun nedir? 3-4 pedal,laptop,5.1,ses kartı takılıyken ses 3 saniye sonra kesiliyor, laptop çıkınca bu süre 10 saniye oluyor, pedalları çekince 1 dk oluyor, sadece ses kartı takılı iken sorun olmuyor. sorun evdedir dedim şimdi ailemin evindeyim, oturdum denedim burada da aynı sorun var ama bu evin elektriğinde sorun olma ihtimali malesef yok aile dikkatlidir bu konuda.
 
Sayın edizkralll!! Aynı ses kartını sorunsuz diye benle takasladın, daha bugün deneme fırsatım oldu ve ses kartından hiçbir ses alamıyorum nedense?! Ben sana tertemiz 2 pedal verdim karşılığında bozuk ses kartımı verdin? Ayrıca her iki tarafında kargosunu ben ödedim!! Ayıp ya isminiz duyulmuş diye gözüm kapalı girdim takasa araştırmadım gerçi hata ben de ki, mesaj sayısına güvenip iş yaptım... Sizi Allah'a havale ediyorum.. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı kusura bakmayım sevgili Türkrock ahalisi..
 
Merhabalar,

Amerika'dan Sıfır olarak M-Audio Fast Track Pro aldım. Eskiden de Behringer'in 150 liralık ucuz bi ses kartını kullanıyorudum ve hiç bir problemim yoktu. Neyse problemime geleyim, anladığım kadarıyla ses kartında donanımsal olarak bir problem yok. Amplitube 3 ve alt serilerini, Guitar Rig 4 pro, Cubase 5 gibi programları kullanırken ses alamıyorum, Input ve Outputların da ses geldiğine dair bir belirti yok! Ancak bilgisayar kapalı dahi olsa ses kartına kulaklığımı ve gitarımı takıp ses kartını açınca clean ses alabiliyorum. Anlıcağınız bilgisayarım kabullenmiyor ses kartını, Bu arada Win 7 x64 kullanıyorum. Yabancı forumlarda da hemen hemen bi 10 saatimi harcadım. Ayrını sorunu yaşayan bir çok insan var ve öneri genellikle ASIO4ALL yüklenmesinden yana fakat çözüm olmuyor malesef.

BIOS dan ses kartını etkisiz hale getirmem önerildi ama pek beceremedim.
Driverlerı silip defalarca yükledim.(1 seferinde M-audio donanımı yüklenmesine izin vermeyince, ASIO4ALL devreye girdi ve programlarda Input-Output çalışmaya başladı ancak bana ulaşan yine ses yoktu.)
24 bit den 16 ya düşürdüm ses kalitesini değişen bişey olmadı.
Ayarlarımı Resim olarak buraya koyuyorum. Bakarsanız, yanlış bişey görürseniz ve uyarırsanız sevinirim.

http://img824.imageshack.us/g/81422127.jpg/

NOT: Bu sorun yalnızca benim yaşadığım bişey değil bir çok farklı firmanın ses kartını kullanan kullanıcılarda yaşamış ve çözümleri hep aptal saptal bi şeyden olmuş. Bende kendi çözümümü bulmak istiyorum, yardım ederseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Aslında yeni bir konu olarak açılsa arama motorlarından da ulaşılarak bir çok kişiye faydalı olabilir. Eğer isterseniz o şekilde de bir başlık açabilirim.
 
herkese merhaba.
evde kayıt için bir mikrofon almayı düşünüyordum. sadece kayıt işini biraz öğrenmek ve çok süper olmasada kayıt yapabilmek için. bir arkadaşım 30 tl lik mikrofonlar var onlar işini görür dedi. başka bir arkadaşım ise mikrofon yerine kaliteli bir webcam alalım sana 40-50 tl civarı bişey. bunlar kayıtta daha iyi olur dedi. şimdi kafam karıştı sizce ne yapmalıyım? ucuz bir mikrofon mu yoksa webcam mi alayım?
 
Geri
Üst