Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

Öncelikle yazımına dikkat edersen insanların mesajlarını anlamaları daha kolay olur. Ve haliyle forum kuralları.

Ses alamama sebebin herşey olabilir. Meselenin kimde olduğunu çözmek gerekli öncelikle. Misal sinyali karttan hoparlörlerine yönlendirdin mi? Ki bir sonraki sorunda nasıl hoparlör takacağını sormuşsun nerden dinliyorsun madem hoparlör takmadın?

Hoparlörün için çevirici kullanman gerekli. Stereo dan 2 adet monoya. Ve küçük uçtan büyük uca. Kartındaki output kısmına uyacak bir kablo ya ihtiyacın var yani.

Meseleyi çözmek için aleti takıp denemelere ve hatanın nerde olduğuna dikkat etmen gerekli.

Kolay gelsin.
 
arkadaslar Phonic PCL 3200 kullanıyorum..bu cihazın sabit standart ayarları varmı..bunu radyodaki stüdyomuzda kullanıyoruz. teşekkürler
 
Anladığım kadarı ile bu bir Compressor\Limiter eğer yanlış değilse bu cihazların sabit bir ayarı yok ihtiyacınıza göre ayarlamanız gerek.
 
Orda olup kaynağı dinleyemedikçe ihtiyacı bilmedikçe ne yazıkki olamam. Bu forum üzerinde ve net üzerinde yığınla Compressor ler hakkında makale var bir zahmet araştırıp okuyuverin.
 
Selam..Ben E-MU 0202 USB Ses Kartını Aldım. Pc'ye Taktım, 4-5 CDsi Vardı Hepsini Yükledim..Ses Kartının Ayarlarını Denetim Masası>Ses Efekti Ve Aygıtları'ndan Değiştirmek İstedim Ama Girdiğimde Hiçbir Şeye Basamadım. Kilitli Gibiydi Hepsi..Arkadaşa Sorduğumda USB Ses Kartlarının Kendi Programı OLur Ordan Değiştirceksin Ayarlarını Falan Dedi..Bu Doğru Mu? Yoksa Denetim Masasından Ayarları Değiştirememem Eksik Veya Yanlış Yaptığım Bişeyden Mi Kaynaklanıyor?..
 
selamlar. umarım yardımcı olursunuz ben 250 doları geçmicek bir fiyatta davul mikrofon seti almayı düşünüyorum. sıfır alıcam. önerileriniz varmı?

sunuda belirteyim internetten araştırdım birkaç tane buldum fakat türkiyede satışını kim yapar onu bulamadım. önerilerinizi ve vericeğiniz bilgileri bekliyorum teşekkürler...
 
Me_ThuS demiş ki:
Arkadaşının dediği doğru ses kartını kendi ayar menüsü var ordan yapacaksın istediğin ayarları.
Ses Kartının Control Paneli Var Ama Oraya Girdiğimde Hiç Bişeyin Ayarını Yapamıyorum...Sadece Ses Kartının Adı Yazıyo Ve Altında "Sampe Rite : 48kHz" yazıyo...Bunla İlgili de Bi Sorum Var. Benim Ses Kartım 192kHz Ama Bu Control Panelinde "Sample Rite:48kHz" yazıyo..nasıl düzeltebilirim?


Bu Ses Kartının Ayar Menüsü Yok,Bulamadım.. :/ Nasıl Bulcam?
 
Tamam Neden "Sample Rate : 48kHz" yazdığını öğrendim... =) Ses Kartı İçin USB 2.0 Gerekiyomuş..Benimki 1.1 Olduğu İçin Öyle Oluyomuş..Kartın Kutusunun Üstünde de Zaten Yazıyo 1.1'e Takarsanız 16bit ve 48kHz olur diye..
 
Eğer ses kartının kontrol panelinde yoksa o ayarlar direk kartın üstüne taşınmıştır kartın üstünden yapman gerekir.

LaSt_PhArAoH

Bir önerim yok ne yazıkki fakat 250 dolarlık bir setten çok performans bekleme bence. Satışını kimin yaptığını da almak istediğin markanın kendi sitesinden bulabilirsin.
 
bunu konu olarak açmıştım ama sabit konulara yazıyormuşuz böyle sorularımızı falan.bunu bilmiyordum,e öğrendiğime göre buraya kopyalayayım sorumu tekrar !
(hernereye konu açtıysam yada mesaj attıysam sürekli taşınıyor.herkeste böyle bir görev aşkı söz konusu ne güzel :) fakat bir türlü cevap alamıyorum.umarım bu sefer biri yardımcı olur bana)

merhaba herkese.
lafa hmen gireceğim.açıkçası delirmek üzereyim :{

amplitube 2 de nasıl kayıt yapabilirim ?
plug-n mi ne yapmam gerekiyomuş bunu nasıl yapabilirim ?
yapacağım plug-n ini Cubase Sx de nasıl çalıştırabilirim ?
birde Cubase de kanal açıp gitarı bağlayıp efefktleri ayarladığımda
ilk başlarda ses çok güzel geliyor fakat bir kaç saniye geçtiğinde cızırtılar seste bozulmalar başlıyor bu nedendir ? bu sorunu nasıl giderebilirim ?
umarım kısa zamanda bilgilendirirsiniz yoksa bu gidişle kafayı yiğeceğim:[

cihazları ve özellikleri yazayım belki bilmeniz gerekebilir...
Creative Sound Blaster
2gb ram - 2.00Ghz Intel Pentium M
Asio4All kurulu idi fakat Cubase Sx kurduğuımda yeni bir Asio kuruldu onunla birlikte...şu an sanırım ikiside var pc de fakat hangisi devrede bilmiyorum...

bsRich-electro harmonix metal muff-marshall mg30dfx.
Amplitube 2 de ve cubase de distortion yada overdrive efekti kullanmıyorum.sadece ekolayzır vb efektleri kullanıyorum...

şimdiden teşekkürler...
 
Mesaj atmadan önce kuralları okursan böyle bir durumla karşılaşmazsın merak etme.

Amplitube dan duyduğun sesi kaydetmek istiyorsan. Cubase de input bus'ına Amplitube u insert olarak açman gerek. O zaman kayıda yansır.

Bozulmalar girişlere yapılan aşırı yüklenmelerle,kablolarla veya varsa korsan programlarla alakalı olabilir. Ayrıca eğer işlemciye yükleniyorsan çalarken oda böyle bir soruna yol açabilir.

İyi günler.
 
öncelikle sorum şu ;

bir programa iki midi klavyeyi gösterip algılatmam ve kullanabilmem mümkün müdür?

ikincil olarak biraz daha özel bir soru soracağım.şöyle ki ; elimde Creative in antik bir MIDI klavyesi (creative blasterkey mp3 model) var fakat game port çıkışlı.üstüne üstlük sound blaster ses kartlarından başka ses kartlarıyla uyumu yok.Bu durumda ben game port çıkışına midi konvertör bağlayıp ona da usb arayüz bağlarsam diğer ses kartlarıyla uyum sorunu çözülür mü?

Umarım yeterli bilgi vermişimdir.Şimdiden teşekkürler.
 
Program midi mesajlarını bir kanal üzerinden algılayacağı için ikinci bir midi aygıtının mesajlarına kapalı olacaktır. Aynı kanal üzerinden mesaj göndermelerini sağlayabilirsen evet olabilir. Ama bu her programda mümkün olmayabilir.

Bunun için hiçbir fikrim yok teorik olarak bir sorun çıkmaması gerek fakat belli olmaz sürücü ihtiyacı doğabilir.
 
Me_ThuS demiş ki:
Mesaj atmadan önce kuralları okursan böyle bir durumla karşılaşmazsın merak etme.

Amplitube dan duyduğun sesi kaydetmek istiyorsan. Cubase de input bus'ına Amplitube u insert olarak açman gerek. O zaman kayıda yansır.

Bozulmalar girişlere yapılan aşırı yüklenmelerle,kablolarla veya varsa korsan programlarla alakalı olabilir. Ayrıca eğer işlemciye yükleniyorsan çalarken oda böyle bir soruna yol açabilir.

İyi günler.

malesef destanımsı forum kurallarını (her forum için diyorum) okuyacak vaktim olmuyor : )

sorumu cevapladığın için teşekkürler!
ben dün gece uğraşarak kendi problemimi kendim çözdüm bi nebze.
amlitube ve cubase kullanarak kayıt yapmayı başardım fakat sadece amplitube dan çaldığım zaman gitarı seste (sallıyorum) 1sn geçikme oluyorsa,cubase den açtığımda bu geçikme 2sn ye yükseliyor. ( aslında gecikme zamanı daha kısa ama milisaniye falan hesabı yapamadığım için böyle anlatıyorum:) ) bu geçikme cubase de neden artabilir acaba ?
birde cubase den kayıt yada mastering yada her hangi bir işlem esnasında cızırtılar meydana geliyor. çalışmaya başladığım ilk 1dk hiç bir şey yok fakat çalışmam bir müddet ilerleyince bu cızırtılar başlıyor ve çekilmez bir hal alıyor.bunu böyle anlatmamın sebebi; acaba dediğin gibi işlemciyi falan mı zorluyor bir müddet kurcaladıktan sonra işlemciye binen yükmü artıyor ? not: başka hiç bir programda böyle bir şey başıma gelmedi!
 
khizadrull

Ne yazıkki resme bakarak anlamak mümkün değil. Bağlantıları görsek belki :D Ama biraz MidiMania yapmış gözüktüğü kadarı ile.

epheles

Maalesef benimde Forum Kurallarına uymayanlara tahammülüm yok. Umarım anlamışızdır birbirimizi.

Bu bahsettiğin durum Latency. Forumda Arama yaparsan aradığın bilgiye ulaşırsın. Yine anlamadığın bir nokta olursa sormaktan çekinme.

Önceki mesajda belirttiğim sebepler harici bu mesafeden birşey diyemiyorum cızırtılarına. Başka uygulamalarda sorun çıkmıyor olması kullandığın programlara suç atılma ihtimalini arttırıyor aklında bulunsun.

İyi günler.
 
Geri
Üst