gitarımdan söktüğüm push pull tone knobunu volume olarak kullanabilir miyim

benim gitarım hsh onu hs yapmak istiyorum ama kablolamam aşırık arışık yapılmış her şeyi leğimle çıkarıp düzeltip tekrar yapıcam ama 5 yollu switch 1 volume ve humbucker single wiring diagram bulamadım sadece humbucker single ve push pull volume wiring diagram var daha önce gitardan söktüğüm push pull tone knobunu kullanabilir miyim volume olarak, o knob sadece tone olacak şekilde mi kablolanmış yoksa başlı başına tone knobu mu acil cevap verirseniz çok sevinirim
 
Potanslar Ton veya Volume için kullanılabilir. Resimdeki gibi potansa sahipseniz o Volume niyetine de kullanılır sakıncası yoktur.
 

Dosyalar

  • thmb_900x900_DiMarzio.DiMarzioEP12001497.jpg
    thmb_900x900_DiMarzio.DiMarzioEP12001497.jpg
    97.8 KB · Gösterim: 157
1 manyetiği iptal ettiğiniz için 5 yollu switch olmaz, üç yollu switch olur.
5 yollu switch kullanacaksanız. HSS dizilimlerinin diyagramına bakın, orta manyetiği bağlamayın.
Aşağıdaki şema işe yarar mı...
stewmac-wiring-diagrams-best-of-excellent-push-pull-diagram-electrical-diagram-ideas.jpg
 
Önce gitarda tam olarak nasil bir baglanti istiyorsunuz ona karar verirseniz daha kolay olur herşey sizin için. Mesela humbucker'da coil tap olsun mu, yoksa 1- humbucker 2- humb+single paralel 3- single şeklinde mi olsun? Coil tap olmayacaksa push-pull pot takmaya hic gerek yok. En pratiği ve basiti orta manyetigin kablosunu bulup porttan sökmek ve yerini not etmek, sonra da sap.manyetigini orta manyetigin eski lehim yerlerine lehimlemek. Böylece fazla is cikarmadan switch'in ilk 3 pozisyonunu kullanarak amacınıza ulaşırsınız.
 
Bu en basit bir bağlantı şeması. Her iki manyetiğin hot kablosunu potun en sol terminaline lehim, grund kablolarını volume potun üstüne lehim, pot orta terminalinden jak hot girisine kablo bağlantısı, potun ucuncu terminali semadaki gibi potun üstündeki ground alanina lehim, jakin ground kismi pot.ustundeki.grounda lehim ve ground noktası ile gitarın.koprusune (veya başka toprak noktasina) kablo bağlantısı, hepsi bu :)

Push-pull pota hic.gerek.yok.

EdIT: sabah sersemligiyle semada da gormeyince switch'i eklemeyi umutmusum, birazdan onu da eklerim semaya.
 
Son düzenleme:
Yukarıdaki.sema manyetik seçici olarak push-pull mekanizmasını kullanıyor, ama bunda her ikisini de paralel kullanma şansı yok. Siz switch yerine bu tür bir secim mekanizması mi istiyorsunuz?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
evet ikisini birlikte hiç kullanmıyorum bu bana yetiyor ama aklımdaki soru elimdeki potu ben tone kısmından çıkardım ama bu potu, özellikle tone potu yapmaz değil mi sadece bağlantıyla alakası mı, var yoksa ayrı bir push pull volume mü almam gerek
 
evet ikisini birlikte hiç kullanmıyorum bu bana yetiyor ama aklımdaki soru elimdeki potu ben tone kısmından çıkardım ama bu potu, özellikle tone potu yapmaz değil mi sadece bağlantıyla alakası mı, var yoksa ayrı bir push pull volume mü almam gerek

Bir potu tone potu yapan şey o terminaline lehimli olarak gördüğünüz kucuk, genelde turuncu veya bordo renkli olan kapasitör. Onu çıkarırsanız artik volume pot olarak çalışır. Potların A'si B'si olmakla birlikte bence sizi ilgilendirmeyen teferruat. Kısacası kapasitörü söküp kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst