Dolar kurunun enstrüman,ekipman ve tüm malzemelere etkisi

Günümüz koşullarında doların şuan ki seviyesi gayet iyi. Bu kadar kötü pozisyonda ki bir ülke ve global bir bunalım için kur çok daha yüksek olabilir ki, haftaiçi piyasaların işlem gormesiyle muhtemelen bu seviyelerin de üzerine çıkacak. Gundem takip etmeyenler için, ABD borsası sert düşüşte (dolayısıyla tüm piyasalar sert düşüşte), korona virüs sebebiyle piyasa tedirgin ve çekimser, ülkemizin durumu malumunuz. Mart ayı içerisinde yürürlüğe girecek bir abd yaptırımı da söz konusu, bu da haliyle bizi zor duruma sokabilir (ama son zamanlarda yaptirimlarin artik kur uzerinde doğrudan bir etkisi bulunmamakta). Hava isinmasiyla korona virusun cok azalacagi varsayimiyla ve abd cin arasi 2. Faz gorusmelerinin baslamasiyla yazin daha iyi bir ortam olacagini da soylemek mumkun. Boyle boyle uzar gider ama suan ki dolar kuru yükselişinin küresel bunalimdan, haftaici ise turkiyenin siyasi konjonktorune gore kur artisi olabileceğini soyleyebiliriz. Siyasete girmeden "Fact" yorumu yaptım.
Ben virüsün, yazın etkisiyle azalacağını düşünmüyorum kulağa çok saçma geliyor...
 
Yazın bakteriyel, kışın viral hastalıklar gözükür ağırlıklı olarak ama bu yeni corona virüsü sıcak yerlerde de gözüküyor şu an ama oranlara bakmak lazım.
 
Yani sağlık bakanı sıcağa karşı çok dayanıklı olmadığını söyledi geçenlerde. Onun dediğine göre böyle bir yorumda bulundum yoksa bu konularda ne bilgim ne de ilgim var.
 
Ben sıcak yerlerden ziyade UV ışınlarına karşı duyarlı olduğunu duymuştum, Güneş iyi gelir diye. Bütün Dünya piyasası gitti gidiyor..
 
Evet malesef, bugün virüsün tedavisi olsa önümüzdeki 6 ay dünya ekonomisi için oldukça zorlu geçecek, 1 ay daha uzarsa 2008 krizinin boyutlarına rahatca ulaşır. Amerika tarafından faizler sıfıra çekildi ve piyasa 700 milyar dolar para sürüldü, almanya ise 600 milyar dolar sürdü. Ülkemizde krizi henüz doğrudan hissetmiyoruz ama sayı arttıkça, kobilerin batacagini ve ciddi resesyon, stagflasyon yaşayabileceğimiz gözüküyor. Hayırlısı diyelim.
 
Dolar 6.37 ... petrol fiyatları dipte. Önümüzdeki kış normale dönen petrol ve bu seviyelerde kalan dolar kuru ile Türkiye'nin enerji (petrol, doğalgaz) maliyetini düşününce ..... neyse düşünmeyeyim.
 
Geri
Üst