M audio dx 4 mid boost

  • Konuyu açan derinanestezi
  • Başlangıç tarihi
D

derinanestezi

Selamlar 2 gün önce m audio dx 4 desktop monitörleri aldım sorum hoparlördeki mid boost seçeneğinin tam olarak ne işe yaradığını sormak kendim araştırdım fakat internette pek bi kaynak bulamadın bunla ilgili tek anlatılan anlamı dahilinde sese daha bi direnç vermesi ve daha dolgunluk katması fakat teknik anlamda birşeyler öğrenemedim mesela bu mid boost seçeneğini mix yaparken açık konumdamı tutmam daha yararlı olur yoksa kapalı konumda mı bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
O kısım bir eq ayarı aslen. Mid kısımı tam olarak kaç olduğunu bilmediğim bir orta frekanstan arttırıyor. Daha dolgun duyum verir ama miks için flat duyum tercih edilir. O yüzden kapalı tutmak daha faydalı miks yaparken. Müzik vs. dinlerken ise zevkine göre.

İyi günler.
 
Me_ThuS teşekkürler ediyorum bu benim için yeterince aydınlatıcı oldu benim bir sorum daha olacak biraz absürd kaçarsa cahilliğime verin artık benim bu dx 4 monitörlerin arkası biraz fazla ısınıyor bir problem çıkma olasılığı varmı bütün gün boyunca açık durması sakıncalımıdır yoksa ısınması normalmi
 
Önemli değil bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler :D Sıkma kendini varsa sorun sor.

Isınması normal çünkü bu bir aktif hoparlör yani içerisinde bir power amp taşıyor. Haliyle oda belli bir ısı üretiyor. Açık durmasında bir sakınca yok bunun için üretilmiş aletler bendede aynı model hoparlörlerden var bazen günde 10 saate yakın kullanıyorum kendilerini.
 
Geri
Üst