Pedalları Pil ile Kullanmak

Arkadaşlar selam, evde adaptör+daisy chain. Sahnede ve provada, adaptör ve kablolarla uğraşmamak için; pil ile pedalları çalıştırmayı düşünüyorum. Toplasanız 3-4 pedal kullanacağım, power supply’a harcama yapmak ve taşımak bana pek cazip gelmiyor doğrusu.
 
Pedallarinizi boarddan surekli cikartacaksiniz pilleri degistirmek icin. Ayrica surekli biten pil masrafina ve pedallari surekli hareket ettirdiginiz icin olusacak kablo bozulmalarina vereceginiz parayla power supply kiyaslanamaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Pedallarinizi boarddan surekli cikartacaksiniz pilleri degistirmek icin. Ayrica surekli biten pil masrafina ve pedallari surekli hareket ettirdiginiz icin olusacak kablo bozulmalarina vereceginiz parayla power supply kiyaslanamaz.
Çıkacağım sahne kırk yılda bir falandır, açıkçası şuan board’um da yok. Örnek verelim Duracell pil ile kullanırsam bir pedalı ne kadar süre gider? Kablo takılı değilken pilden yer mi? Drive + dist + chorus + delay şeklinde setup’ım var.
 
Her pedalin ihtiyac duydugu guc farkli. Bu yuzden pedala gore degisen bir durum pilin kullanim suresi. Hatta kullandiginiz pile gore de degisen bir durum. Ama kisa omurlu oluyorlar genelde.
 
Board kullanmasanız ne kadar hızlı tükeneceğini düşününce aşırı zahmetli ve maliyetli bir seçim olur pil. Tavsiyem işinizi görecek kapasitede güvenilir, bilindik bir power supply tercih etmeniz yönünde olur.
 
Ben Tc Electronic Hall of Fame ile denediğimde 10dk gidiyor veya gitmiyordu. Her sefesrinde input jaklarını çıkarmanız gerekecek pedal açık olmasa bile jak inputa girmiş ise pili tüketiyor diye biliyorum.
 
Pil sistemi pedallar için tamamiyle acil durumlar için düşünülüp koyulmuş olan bir sistemdir.
Sahnenin ortasında power supply yanması (ki olan bir durum) bu gibi durumda hemen günü kurtarmak adına yapılan bir müdahaledir.Bunun dışında yukarıda bir arkadaş 10 dk demışte çok haksızlık olmuş bence en dandik pedal bile minimum 7/8 saat saat götürür.Buda sizin durumunuzda ayda yılda bir çalacaksanız şarz edilebilir bir uygun malıyetlı pil takımı alıp o şekilde kullanıma göre takılıp cıkarılabılır.
Butercih meselesı ama ne kadar mantıklı şimdi onu tartışalım.
Diğer durum var 4 pedal demişsiniz.Bu pedallar minimum 9 voltluk pille çalışıyor ve her pedala 9 volt duracel alsan yıne tanesı 20 tl o pılın 80 tl gıbı bır rakam cıkacak. Bu harcamaya bakılırsa pıle para vermek mantıksız gorunuyor.Gidip 50 60 tl daha ekleyerek bu muhabbetı sonsuza kadar kapatabılırsınız.Hem sadece sahnede ayda yılda bır cıkarım diye düşünme evdede çalacaksın?
O durumda size power supply yolu göründü.
''Ama yok ben siz ne dersenız deyin gidip pil alacam,zaten burayada yazdım ama kendi vicdanımı rahatlatmak ıcındı yanı 100 yorumda yapsalar pıl alacam'' dersenız sizi kimse kurtaramaz o pılı alırsınız. Ve gereksız bır harcama olur :)
 
Her pedalın aynı süre dayanmıyor pili ama minimum 7,8 saat lafına katılmıyorum. Boss fb2 var elimde, 20 dakikada pili bitiriyor. bd2 de var mesela o saatlerce çalışıyor. en mantıklısı power supply almak bence
 
Uzun bir sure bende pille kullanmistim. Cok fazla pedalim olmamasina ragmen (2-3 tane) bir yerden sonra acaba bugunu cikarabilir mi yoksa yeni pil mi almali vs baya bas agrisi yapiyor. Yakin zamanda power supply a gectim ve cok rahat ettim. Yukarida bahsedilen Harley Benton Power Plant Junior gayet basarili bence. Bunun disinda Mooer Micro Power ve Joyo JP2 tavsiye edilmisti bana. Ancak bunlar Power Plant Junior gibi izole degiller. Dusununce 3-4 pedal icin pile verecegin para yerine bir sure sonra power supply masrafini amorti etmis oluyorsun.
 
Geri
Üst