Ucuz yollu güzel görünümlü Stüdyo masası. ( İlk Home Stüdyom )

İlk Olarak odam geniş olduğu için İnfomusicshop'tan Yamaha HS8 satın aldım stok bulunmadığı için sadece birini verdiler diğerini 3 hafta sonra teslim alacağım. :)


20180912_222234.jpg




Bu monitörlere stand almak için yaklaşık 600 TL bir masraf yapacaktım bundan kaçmak adına internet örnekleri bakarak masaya stand yapılabileceği aklıma geldi, ilk Bauhausa metremle gidip uygun raf ahşapları aldım yapacağım stand hem masayı genişleyecekti hemde şık duracaktım hemde monitörü yüksek tutacaktı ayrıca kenarına köşeşine ıvır zıvır bir şeyler koymam gerekiyordu bu işlerin hepsini halledebileceğim bir stand çizip sonraki gün uygulamaya geçtim, masadan 17 Cm yükseklikte 4 ayaklı bir stand kurdum. bu standın üzerine de harici olacak monitörlerin standlarını montajladım...

20180913_223824.jpg



Fakat bir problem vardı stand masa üzerinde çok sağlam durmuyordu monitörün birini yerine koyunca her an intihar edebilir havasını bana verdi bu güvensizliği görünce bir daha Bauhausa gidip bolca köşebent ve uzun vidalar aldım. Bu sefer kafayı sıyırıp standı olduğu gibi masaya vidalayacaktım. :) İlk olarak 4 ayağı köşebentlerle güzelce vidaladım daha sonra monitör standlarının üstüne geldiği kısımlara daha fazla yük geleceği için orayalar büyük köşebentlerden 2'şer tane salladım. Masaya vidalama işine gelince Ortadaki iki ayağı uzun düz köşebentleri pul niyetine kullanarak uzun ve kalın vidalar ile olduğu gibi masaya vidaladım daha sonra kenardaki ayakları masanın arkasında Düz L tipi köşebentler ile bir güzel vidalarım ayrıca bu ayakları ayakları 2 şer tane vida uzun vida kullanarak masanın altından da vidalayarak olayı bitirdim şu an üstünde tepinsem bile katiyen oynamıyor...



20180913_224551.jpg




Sıra geldi kablo işlerine kesinlikle cimrilik yapmadım gittim şon kuruşuna kadar kalan paramı Neutrik konnektör ve klotz kablolara yatırdım, yaklaşık 460 TL Kablo masrafı tuttu hepsini eski fiyattan almış olmama rağmen..


20180913_234114.jpg



Masanın şu anki hali bu şekilde görünüyor diğer monitör gelince görüntüyü tamamlıyıcam :)

20180914_170455.jpg

20180915_155322.jpg



Sıra geldi midi klavyeyi nereye koyacağımıza. M-Audio Keystation 49 klavyeyi masayı koyunca klavye ve mouse için yer kalmıyordu bu yüzden saksıyı biraz çalıştırıp bunuda masanın genişliğinden ödün vermeden yapmam gerekiyordu derken aklıma raylı bir raf yapmak geldi. hedef Tekrar Kozyatağı Bauhaus'a :) Uygun ahşap ve raf aldıktan sonra atolyede hepsini uygun şekilde kestim ve eve gelip montaja koyuldum bunu yaparken yanınızda kesinlik birisi olsun ben tek başıma çok zor ve zahmetli bitirdim.. Öncelikle kenar parçaları klavyenin yüksekliğine göre ayarlayıp kestim daha sonra bunu masaya doğrudan vidalayacaktım üstten vidalamak çirkin olurdu alttan da o kadar uzun vida bulamadım işimiz tekrar köşebentlere düştü. 4 köşesinden köşebentler ile bu sürgülü rafı masaya sabitledim. sabitlerken canım çıkmış olasa da sonunda bitirdim yanımda bir kişi daha olmuş olsaydı daha kolayca bitirecektim ama bu şekilde de bitti. Ayrıca benim elimde son 4 adet köşebent kaldığı için 4 tane attım siz en az 6 tane atın , şu anda sağlamlık konusunda bir problem yok ama işinizi sağlama alın :) Görüntüsü fotoğraftaki gibi
20180915_225747.jpg



Ayrıca Sağ tarafta duran gitar standını seneler evvel lisedeyken mobilya bölümündeki Mehmet Hocam sağ olsun yapıp bana hediye etmişti :) 7 gitar sığdırabiliyorum ve çok şık duruyor :)


20180915_225755.jpg


Son olarak bu masa için Yine Bauhaustan Kenarlarındaki boşlukları değerlendirmek adına Krom renkte askılar aldım fazla sayıda kablom olduğu için bunları düzende tutmak zor oluyordu bu işide bu şekilde çözmüş oldum :)

20180915_155334.jpg
20180915_155329.jpg


Şimdilik bu kadar olsun yeni eklemeler yaptıkça konuyu güncelleyeceğim... Sevgiyle..
 

Dosyalar

  • 20180912_222234.jpg
    20180912_222234.jpg
    131.4 KB · Gösterim: 927
  • 20180914_170444.jpg
    20180914_170444.jpg
    132.3 KB · Gösterim: 1,108
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
çok güzel gözüküyor elinize sağlık, bende buna benzer bir raf yaptım fakat ortasında ayak yok böylece midi klavye için orada yer kaldı


Biraz ferah olsun istedim ilerde rack sisteme vs. geçersem araya rack sistem koyulabiliyor :)

İşte tam sevdiğim konular, elinize sağlık Harika olmuş. Ben de sizinkine çok benzer bir masa yapmıştım kendime. Bu arada HS8’ler epey büyükmüş, benim için iyi bir örnek oldu.

Evet, büyük ve ağır ayrıca ben kargo parası vermemek için leventten beykoza elimde getirdim 2 gün kol ağrısı :) üstüne birde bindiğim dolmuş kaza yapmıştı :)
 
@Rinkull güle güle kullanın. Yalnız monitörlerinizden doğru/sağlıklı duyumu alabilmek için ; Yamaha'ları yatık değil dik pozisyonda kullanın. İkincisi de ; masa ile oluşacak rezonansı ortadan kaldırabilmek için , monitörlerinizin altına "monitor izolasyon pad" i yerleştirin. Bu şekilde daha iyi bir duyumunuz olur.
 
Gayet güzel bir stüyo olmuş benim ufak bir eklemek istediğim bir konu var ciddi bir masraf ve emek sözkonusu ufak tefek ayrıntılara cok takılmaya gerek yok kusursuz yapacağım derseniz zaten sonu yok süper olmuş lakin bunca pahalı montorler ses kartlarını beslemek ıcın o duvar prizine ek olarak ozellıkle koçtaşta satılan asırı akım korumalı grup prizlerden almanızı tavsıye ederım.
Niye derseniz sahada çalışan bir teknısyenın bir anlık hatası sizin mılyarlarca lıranızı tek kalemde çöp edebilir olmaz demeyin çok oluyor bu tip şeyler
Şimdi;
Bu prizin 2 tane çok güzel avantajı var

1.si aşırı akımda kendı ıcındekı sıgortası atıyor ve cıhazını koruyor.İçindekı cam sıgorta değişebiliyor cok basit.
2.si ise statik pilotu sayesinde topraklamadan oturu olusabılecek dip sesi emip yokediyor.

inanırmısın ben bu prizden aldıktan sonra gidip 2 tane adaha aldım sahnedede kullanıyorum.
Özellikel stratocaster gitarlarda noisless manyetikliler dışındaki amerikan meksika hıc farketmez hepsınde bu amfiden gelen hafif bir dip ses oluyor onları yokediyor şaka gibi.

aşağıda bir linkini örnek veriyorum.

Beşli Anahtarlı Akım Korumalı Priz
 
Geri
Üst