Referans Monitör Tamir-Arıza vs

Merhaba yamaha hs7 referans monitörlerimden bir tanesinde bir sorun var. Yüksek ses açtığımda baslar cızırtılı , kickler patlak gibi geliyor yani seslerde bozulma var . Dış görünüşte hoparlörde deforme , yırtık , delik vs hiçbirşey yok ama içerden ne durumda bilmiyorum tabi.
istanbulda referans monitörü tamiri yapan , bu işten anlayan bildiğiniz kişiler , yerler varmıdır acaba ?
 
Bu monitörlerin TRS girişleri biraz oynak, HS50 kullandığım için biliyorum. Muhtemelen oradandır.
Kablonuzda da sorun olabilir.
Bunun dışında monitör üstündeki jack girişinde ses açınca titreşimden kaynaklanan temazsızlık olabilir. TRS yerine XLR kablo kullanıp deneyebilirsiniz.

Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yorumunuz için teşekkür ederim , umarım dediğiniz gibi xlr kablo ile çözülebilecek basit bir durumdur. Yakın zamanda deneyeceğim
 
İyimser olalım ve hoparlörünüzde sıkıntı olmadığını varsayalım.
woofer ve tweeterınıza baktığınızda, alyan anahtarıyla sıkılabilir olduğunu göreceksiniz. Hoparlör çalıştıkça bu vidalar zaman içinde hafif hafif gevşer ve hoparlör yapmaması gereken cızırtı vs gibi sesleri yapabilir. Uygun bir alyanla tek tek sıkın, Fakat tam oturan bir alyan kullanın.

Hoparlörünüzün arkasındaki ayarları kontrol edin. Bütün ayarlar 0 da olsun ve hoparlörün üstündeki volüm knobu ortada olsun. Zaten tam ortaya gelince tık ediyordu sanırım.
İki hoparlörün arkasındaki ayarlar aynı olsun. sonra ses kartınızdan gelen ve doğru çalıştığını düşündüğünüz ayardaki hoparlöre giden kabloyu sesi bozuk olan hoparlöre takıp deneyin.

Eğer kendi yaptığınız bir işi dinlerken bu sorunları yaşıyorsanız büyük ihtimalle miksinizde sorun vardır ve alt frekanslarda hoparlörünüzün size duyuramadığı bir yığılma vardır.
Cihaz o frekansları üretmekte sıkıntı yaşıyor olabilir. Kullandığınız daw programında projenizi açıp master out kısmına bir ekolayzır koyun ve kabaca 150 hertz gibi bir hipass filtre açın. Slope u 48 olsun olmadı 24 o da olur. maksat keskin olsun. ve yavaş yavaş alt frekansa doğru gidin.

DTL yi ararsanız size hoparlörü getirin diyeceklerdir. Telefonla yapabilecekleri çok bişey olmaz. Eğer değişim derlerse mutlaka çift olarak değişim yapın. Örneğin tweeter bozuk derse sağlam olanın tweetrını da değiştirmek gerekiyor. Aksi taktirde iki hoparlör birbirine pek yakın çalmaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
öncelikle yazdıklarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim lakin dediğiniz gibi vidalarını hafifçe sıktım alyan ile emin olmak için
iki hoparlörün de arkasında ki ayarları aynı , volum potu da tam ortasında
sorunsuz çalışan hoparlörün kablosunu da takıp denedim ama nafile hiç bir değişiklik olmadı. Sadece kendi projelerimde değil , bazı sanatçıları, şarkıları dinlerken de hissediliyor o sorun yani benlik , benim yaptığım mikslik değil.

sanırım tek çare kalıyor DTL ye götürmek , değişim gerekiyorsa eğer verecekleri fiyata göre ikisini birden değiştirebilirmiyim göreceğiz =)
tekrar teşekkür ediyorum ilginiz için.
 
Geri
Üst