groove agent 2 hakkında

merhaba arkadaşlar..groove agent 2 yi kullanmaya yeni başladım..kayıt yapmaya başlarken cubasedeki bütün bağlantıları kontrol ediyorum olması gerektiği gibi..midi kanal açıp tek tek davul yazmaya kalktığımda da bir sorun yok..kayıt başarıyla yapılıyor..fakat ga2 nin hazır ritmlerini kayıt ortamına aktaramıyorum..yani midi kanala hazır kayıtları yazmıyor..run tuşuna bastığımda duyabiliyorum tüm ritmleri fakat dediğim gibi kaydedemiyorum..yardımcı olursanız sevinirim..
 
Groove lar midiye aktarılmaz zaten onu orda varmış gibi düşüneceksin çaldırdığındada orda çalar zaten audio olarak export ettiğinde de davulları alırsın. Groove ları ek olarak dışarı almanın belki ekstra bir programla yapılabilmesi mümkündür ama onun dışında bir yolu yok. Ne yapmaya çalışıyorsun ki?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
aslında yapmak istediğim çok basit..kayıtlarımda davulları tek tek yazmak yerine programın kendi ritmlerini kaydetmek istiyorum yani demolarında kullanmak istiyorum..yani bir bakıma drum machine olarak kullanmak istiyorum groove agenti..davulları tek tek yazdığımda midi kanalına kaydediyor fakat hazır ritmlerini kaydedemiyorum..sorunum bu ne yazık ki


bu arada ilgin için teşekkürler..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
yani amacım hazır ritmleri midi kanalına aktarmak veya dışarıya almak değil..sadece bir şekilde cubasede davul kanalı olarak kaydetmek..şarkımın altyapısında kullanmak için..
 
Groove ları midi kanalı üzerine yazdıramazsın o şekilde. Midiye çevirttirmezler genelde. Programın ayarları içinde hazır groove ları midi notaları ile tetikleyebilme seçenekleri olması gerekiyor. Bunları ayarlayıp bir midi kanalına istediğin ölçüde istediğin ritmi tetikleyecek şekilde bir midi yazman gerek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
dostum yardımların için gerçekten çok teşekkür ederim..istediğimi sonunda yapabildim..benim tahmin ettiğim gibi olmuyormuş yani evet davullar midiye yazılmıyormuş..fakat söylediğin yöntem zaten benim istediğim sonucu almamı sağladı teşkkürler..



şimdi yeni ve daha kolay bir sorum olacak :)..ritmleri tetikleyen tuşların yerleri nasıl değiştirilebilir? yani örneğin a ritmini 1.tuş b ritmini de 2.tuş sağlıyor midi klavyede..a ile b nin sağladığı ritmlerin yerlerini değiş tokuş edebilir miyim?
 
Yapılabilir fakat groove agentta nerde bilemiyorum trigger keys şeklinde bir kısım bulman gerekli bu kullanacağın ritmleri yerleştirdiğin bir yer varsa ordan yapabilirsin diye düşünüyorum.

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst