Aliexpress'teki 1 dolarlık takım teller

Elektrogitar teli 2691 set satılmış. Bundan 1578 oy verilmiş. Onların da %93'ü 5 yıldız vermiş. Bunlara bakarak ben olsam alırdım. Ama mesele ne kadar uzun ömürlü olacağı. Sürekli tel değiştirmek zor gelmiyorsa alınabilir. Hatta deneme siparişi da veririm muhtemelen.

Bir arkadaşın yorumu şu şekilde olmuş.

Gitarıma taktım kullanıyorum. Beklediğimden çok iyi çıktı. Geçen gün türkiyeden dadario aldım. 35 Tl fiyat çektiler. o fiyata tel alıp kopana kadar idare ediyordum. Yazıktır bir tel bu kadar pahalı olmamalı. Onun yerine bu teli alıyorum. Güzel güzel kullanıyorum. Size tavsiye ederim. Kayıt almıyorsanız. Evde pratik yapıyorsanız biçilmiş kaftan. Satıcı çok dürüst. Gümrük sorunu yaşamazsam 10'lu siparişi de vereceğim.

İlan linki
 
Şu an telecasterimde takılı olan tel kendisi. Bir kaç sene önce 4 liraya almıştım şu sıralar 7-8 lira bandında. Kalitesi belli fiyattan ve menşeiden ötürü ama şunu da söyleyim genelde tercih edilen tellere şu anda en az 50 TL ödediğimizi düşünürsek tam bir f/p ürünü. Kalitesini zaten gitara takmadan eline sarımsız tellerini aldığında anlıyorsun.. Haa ama şunu da söyleyim Ernie Ball 50-55 TLyse bu telin fiyatı en az 30 TL olmalı derim ki fiyatı zaten max. 8 TL. Şu açıdanda düşünmek gerek çok fazla gitarın varsa işini çok rahat görür. Keza Ernie Ball vb. tellerde maksimum iki hafta tam verim alıyorsun 1 ay sonra da illa değiştirmek gerekiyor, bunu 2 haftadır kullanıyorum kararma yok ama sanki kondisyonu hafiften düşmeye başladı. Önce ki senelerde çok rahat 1 ay çıkartmıştı sonra gitarı sattım ne oldu bilmiyorum :D Her şeyi bırakıp 2 hafta da bir değiştirsen bile olur hatta hafta da bir değiştirsen bile karlı ve sürekli yeni tel ile çalıyorsun. Ben geçen ay 1 tane 0.10 akustik, 2 tane 9-42, 1 tane de 10-46 almıştım, yedek olsun diye dün akşam 2 tane daha sipariş verdim.

Haa Elixiri havada karada tokatlar demiyorum ama sezarın hakkı sezara :D
 
Ben denedim. Turkuaz renkli pakettekini denedim. almışken de birkaç paket almıştım hatta. Sanırım alttaki üç telin kalınlığı aynıydı saçma sapan birşekilde. O yüzden kullanılacak bir tel olduğunu düşünmüyorum. Ben yine de gigbage bir paket koydum sahnede tel kopma vs durumunda açar kullanırım diye. Yalnız uzun ömürlülük konusunda iyiydi bayağı.
 
Geri
Üst