amatör home studio kurulum.... yardım

selamlar..
işyerinde bir odayı müzik odası yapmak için patronu kandırdık :)
yapmak istediğimiz şey 2 elektro gitar , bir akustik gitar ve bir elektro davul.. ile beraber çalmak ve bazen de kadetmek..
her enstruman için amfi yerine tek bir setup ile tek bir ses sisteminden ( stereo amfi ve hoparlör ) sesi almak.. aktif monitör de olabilir..
açıkçası 4 enstumanı aynı anda bağlayıp beraber çalma konusunda ne tür cihazlar almamız gerektiğine dair bilgi , tecrübe sahibi değiliz..
bütçeyi abartmadan ( patronu vazgeçirmeden ) marka model belirterek cihazlar konusunda yardımlarınızı bekliyoruz..
 
Akustik için Di-Box, Elektrolar için preamfi pedallar (Catalinbread olur, Sansamp olur, muadilleri olur), Davul için bir şey gerekir mi bilmiyorum ama bunların hepsini tek bir noktada toplayacağınız için bir de mixer lazım. Marka modeli kendi bütçenize göre araştırıp belirlemeniz daha iyi olur, gerçi sonuçta ton derdi yok gördüğünüz en ucuzu alın :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
teşekkür.. enstrumanları ve pedalları mixere.. mixer ve hoparlörleri pc ye bağlamak yetiyor yani.. microfonlar da mixer e....
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
işe alımlarda bundan sonra gitar çalmayı bilip bilmediğini soracağız :)
çevre müh.. makina müh.. matalurji.. değerlendirilir..
 
teşekkür.. enstrumanları ve pedalları mixere.. mixer ve hoparlörleri pc ye bağlamak yetiyor yani.. microfonlar da mixer e....
Bilgisayara bağlayacaksanız ya mixerden pcye girecek rocksmith true tone cable gibi bir aparat alıp önüne bufferlı bir pedal koymanız lazım ya da focusrite gibi bir ses kartı lazım. Bu arada yazmayı unuttum elektrolar için preamfiden sonra, mixerden önce kabin sim. lazım, internette şemaları var, kendiniz yapabilir ya da birine yaptırabilirsiniz. Ya da bütçe sıkıntı değilse mooer radar falan var.
 
Bilgisayara bağlayacaksanız ya mixerden pcye girecek rocksmith true tone cable gibi bir aparat alıp önüne bufferlı bir pedal koymanız lazım ya da focusrite gibi bir ses kartı lazım. Bu arada yazmayı unuttum elektrolar için preamfiden sonra, mixerden önce kabin sim. lazım, internette şemaları var, kendiniz yapabilir ya da birine yaptırabilirsiniz. Ya da bütçe sıkıntı değilse mooer radar falan var.
Gerçi direk kabin simli preampler var, Sansamp'a bakabilirsiniz Blonde falan diye geçiyordu yanılmıyorsam
 
Mikser olarak Presonus'un StudioLive serisi mikserleri , çok iyi olmamakla birlikte sizin işinizi görür. Hem bu mikserler ile kayıtlarınızı da yapabilirsiniz. Bu mikserleri ; canlı müzikte küçük ve orta büyüklükteki mekanlarda kullananlar mevcut. StudioLive serisi mikserleri uygun fiyatlarla ikinci el piyasasında da bulabilirsiniz.
 
Bahsettıgım butce ıcın baslangıc sevıyesı dahı olsa patron muhtemelen vazgececektır :) ama yınede yazayım ortalama fıyatları ıle bırlıkte. Patron çıldırmış acele et :)

2 elektro gitar ıkıncı el alsanız ıs gorecek bırsey en az 4000(2 adet)
1 elektro akustık gıtar başlangıc sevıyesı 750 tl
2 adet procesor alsanız en kotu podhd500(1250x2) 2500
bir adet mıkser lazım başlangıc sevıyesı 1500 tl
2 adet aktif hoparlor lazım 2x1000 2000 tl
Elektronık davul(sısteme rahat gırılır) 2500tl
kablolar 500tl
mıkrofon vs 500 tl

vokal efekt procesorude kullanacaksanız tabıkı butce yıne 1000 lı hanelerle artacaktır.
Vokal ıcın procesor tavsıyesı ıse tc helıcon voıceharmony gtx 1200 tl sıfırı ıkıncı elde 700 800 cıvarı

Tavsiyeler;

1-Çoklu çalımlarda aktif monıtoru tavsıye etmıyorum cunku aktıf monıtorler calmak ıcın degıl dınlemek ıcın yapılmıstır uzun vadede bu tarz kontrolsuz calımlarda arızalanma ıhtımallerı cok yuksek sıze aktıf power katlı sahne hoparloru lazım

2-Bu tarz bır odaya akustık davul koymak kesınlıkle akıl karı olmaz cunku ne kendı sesınızı duyarsınız nede davul bu ısten bıse anlar temız bır yamahanın elektronık davul setı almalısınız.Kesınlıkle tartısmasız elektronık davul olmalı dıger turlu ıs gurultu kırlılıgı yapacak bır hal alır.

3-Bu cıhazları kullanacak oldugunuz odanın enerjı sıstemını prızlerını bır elektrıkcı cagırıp bu adama cebınızden 50-100 tl verıp degıstırmenız lazım.En kotu gıdıp prızlerı ve bu prızlerı besleyen sıgortaları kalıtelı markalar ıle yenıleyın kafanız rahat olsun.
Prızler viko marka topraklı prız,bu prızlerı besleyen sıgorta ıse schnıder electrıc 25 amper monofaze sıgorta olmalı
Gelecek olan elektrıkcı arkadasa ölçu aletı ıle gelmesını rıca edın.Topraklamaları olcturun ve ozellıkle o prızlere gelen toprak hattının panodan mutlaka bosta olmadıgını,baglı oldugunu kontrol ettırın.
Elektrıkcı gelınce kendısıne sunları soyleyın.Notr ıle toprak arası max 3 volt olması lazım.
Notr ıle faz arası mınımum 210 max 230 olmalı
faz ıle toprak arası mınımum 200 maxımum 230 olmalı.
Enerjı panosunda gevşek bır sogırta ve kablo olmasın hepsını tek tek sıktırın bunlar cok onemlı.



kabaca 15000 tl ye yakın bir masrafla başlangıc sevıyesı amator bır studıo kurmanız mumkun
Bu bahsettıgım aletlerı ıkıncı el temın edersenız bu fıyat 10000 e dusecektır.
Ama aldıgınız urunun faturalı olması ve sorun oldugunda garantı kapsamında tamırı yaptırmak ve basınızı agırtmamak ıcın sıfır almakta her zaman fayda var
 
Son düzenleme:
benim tavsiyem behringer in ucuz yollu kulaklık amfilerinden alıp kulaklıkla çalışmanız olur yalıtıma da gerek kalmaz...elektro davul varken zaten tak tuk sesleri duymamak için sesleri çok fazla açmanız gerekecektir en temizi kulaklıklarla çalışmak...gitarlar için vst de kullanılabilir laptoplardan ipadlerden kolaylıkla...
 
Lazımsa yeni mezun hacettepeli maden mühendisi var, her türlü stüdyo ekipmanı, kayıt, kurulum, desteği sağlanır :D

tercihen davul bilen gitar engeli olmayan ekip çalışmasına yatkın presentaaaabııl ... :)

tavsiyeler için teşekkürler.. hepsini tek tek göz önünde bulundurup düzgün bişe yapıcaz inşallah..

projenin fikir babası.. patronla anlaştığı bütçeyi sır gibi saklıyor söylemiyor :) fakat 10-15 000 in üzerinde olduğunu tahmin ediyorum..
fabrikada kendi bünyemizde elektrik teknisyenleri var.. yazdığınız gibi , olması gerekeni yaparlar.
 
Geri
Üst