Karılar Koğuşu

Karılar Koğuşu (1989)

Özgün ad: Karılar Koğuşu
Yönetmen: Halit Refiğ
Yapımcı: Türker İnanoğlu
Senaryo yazarı: Halit Refiğ
Oyuncular: Kadir İnanır
Hülya Koçyiğit
Perihan Savaş
Erol Taş
Tuncer Necmioğlu
Ayşegül Ünsal
Serra Yılmaz
Süer İzat
Saime Bekbay
Nazan Ayas
Güzin Çorağan
Mehtap Ar
Beste Sezin Çınarcı
Süheyl Eğriboz
Baki Tamer
Ülkü Ülker
Sami Hazinses
Kudret Karadağ
Sırrı Elitaş
Esin Eden
Nalan Yavuz
Görüntü yönetmeni: Çetin Gürtop
Film müzikleri: Melih Kibar

Karılar Koğuşu

Kemal Tahir’in İkinci Dünya Savaşı’nın arifesindeki Türkiye’yi anlatmak için yazdığı romandan uyarlanan Karılar Koğuşu yazarın Malatya Cezaevi’ndeki öyküsünü sunuyor. Romandaki başkahraman Murat’ın yerine bizzat Kemal Tahir’in canlandırıldığı filmde bir yazarın cezaevindeki yaşama uyum sağlama süreci anlatılıyor.

Kemal Tahir tutuklanarak cezaevinde kendisine ayrılan özel hücreye konur. Bu bölme hapishanenin kadınlar koğuşuna oldukça yakındır. Böylelikle Kemal Tahir Malatya genelevinde sermaye olarak çalışan Tözey ve çocuk yaşta evlendirilen Hanım ile tanışır. Hanım kocasını zehirleyerek öldürmüştür ve hakkında idam hükmü verilmiştir.

Kemal Tahir cezaevindeki kadın dramlarına tanıklık etmekte ve gözlemlerini ise biz seyircilerle paylaşmaktadır.

http://www.film.gen.tr/film.cfm?fid=2648

filmi dün gece tv de izledim ve oldukça beğendim. 89 yapımı, kadrosu sağlam, konusu sağlam güzel bi film. zaten gerçek bi hikayeden alıntılanmış. mümkün olduğunca fazla kişinin filmi izlemesini isterim. herzaman hapishane filmlerini merakla izlemişimdir ama kadınlar koğuşu bi başka tat verdi.

saygılar
 
izlediğim türk filmlerinden ilk 5'e rahatlıkla koyabileceğim bir film. en iyisi de anayurt oteli'ydi. şimdiye kadar da o filmi geçen olmadı.

bu film ise direkt olayları açıklamasından ve dolambaçlı yönü seçmemesinden dolayı artı kazanıyor. bu filmde hülya koçyiğit'in oyunculuğuna dikkat! bunun dışında teyzem, aşk-ı memnu ve vurun kahpeye unutamadığım filmlerindendir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
duvar kadar etkileyici olmasada fazlasıyla açık bi film. işte ilk geçen izledim çok hoşuma gitti. şüpesizki hülya koçyiğit (tözey) rolünün hakkından fazlasıyla gelenlerden.
 
Geri
Üst