Volume knob vs Booster

Merhaba.
Volume knob kullanımı ile ilgili birkaç ayrıntı danışacağım. Bu teknik sık kullanılan, dinamikleri koruyan bir teknik diye biliyorum. Daha önce kullandım. Fakat akustik bir sahnedeydi.
Grupla çalarken knobu yarıda tutarak ritim atsam, sololarda tam açsam olur mu evet olur, fakat sorum şu.

bazı sahnelerde amfi kullanmıyoruz, amfi kabin sim ile sisteme giriş yapıyoruz. Amfi kullanmazsam ne derece verimli olur? Sahneye daha bir beş gün daha var, merak ediyorum. Tecrübelerinizden yazabilir misiniz?
Tuşeye ve knoblara hassas pedal ve gitar kullanıyorum (Xotic BB preamp- Usa Fender Telecaster Standard)

İkinci sorum, volume knobu yarıdayken ritim atsam, knobu sonuna kadar açıp soloya geçsem yeterli volume boost elde eder miyim? Booster'ı aratır mı?
Bir önceki gitarımda(JS1200) kötü sonuç vermişti. Her iki gitarda da treble bleed devresi mevcut.

Teşekkürler.
 
Treble bleed volume knob'u kıstığınızda tizlerin düşmesini önler ancak sahnede solo boost olarak kullanmak için grup üyelerinin de tuşesi oldukça önemli. Ben sahnede 1-2 kere denedim ancak istediğim sonucu alamamıştım.

Şöyle bir durum var. Master volume'u olmayan lambalı bir amfi düşünelim. Arada da drive pedalı olmasın. Gitarın sesi kısıkken preamfi katına gelen sinyal seviyeniz düşük oluyor ve clean bir ses alıyorsunuz. Amfinin headroom'una bağlı olarak sesi volume knob'dan yükseltince preamfiye gelen sinyal seviyesi artıyor ve amfi overdrive'a giriyor. Ses seviyesiyle birlikte drive miktarı da artıyor. Ancak ses seviyesi db anlamında yine headroom'a bağlı olarak çok artmıyor.

Bb preamp gibi master volume'u olan bir pedala volume knob ile farklı sinyal seviyeleri göndermeniz pedalın clipping denilen (drive diyelim kısaca) parametresini değiştirecektir, ki bu ses seviyesinden çok drive karaketerini değiştirecektir.

Sonuç olarak araya bir de amfi yerine kabin simülatörü tarzı cihazlar eklendiğinde kafanızdaki sonuca ulaşmak pek olası gelmiyor bana.

Diğer türlüsünü yapan yapıyor tabii ki.

Örnek vermek gerekirse;



Umarım yardımcı olur.
 
Geri
Üst