İlk defa sahneye çıkacağım

Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar, okulda düzenlenecek bir festivalde çalacağız, başlıkta da olduğu gibi ilk deneyimim olacak. Yaklaşık 2,5 yıldır gitar çalıyorum. Solo ve ritm gitar ikisini birlikte çalacağım. (Alternatif çalıyoruz, sert müzik yapmıyoruz.) Daha önceki deneyimlerinizden yararlanarak, nelere dikkat etmeliyim, sahnede nasıl durmalıyım, en çok yaşadığınız talihsizlik ne oldu gibi gibi... Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Bir an düşündümde ilk sahnem nasıldı nerdeydi ne şekildeydi nasıl geçmişti.Hatırlar gibi oluyorum ama hatırlamıyorum :( Sadece çok gergindim.
Rahat ol desekte odun gibi durup kaçamak gözlerle seyircileri süzecek herkesin sana baktıgını düşüncekesin ve kendini begendırmeye ısını duzgun yapmaya calısacaksın.
Fakat buna odaklanırsan yuzune gozune bulasır.Hıcbırsey dusunme sadece evde calarken gıtarına nasıl odaklanıyorsan ordada oyle dur.Ve tadını cıkar.Rahat ol.
Birde ilk sahneyse tellerını bunun şerefine sıfır tak.Sıfır telle çalmak başkadır..Bu arada o sıfır tellerı 2 gun onceden tak :)
 
Bu arada bir diğer tavsıye ınsan sahnede bazen aşırı ozguven patlaması yaşayarak kopmalar yasıyor burda akor konusunda ve solo konusunda cok saçmalarsın.Eline koluna hakım ol metronomu koparma.Askılıgına dıkkat et.Ilk sahnense muhtemelen askılık hıc takmadın ve su anda bu askılıgın gecıs noktası genısse sahnede elınden düşer oluyor bu :)
Grup arkadaşlarının çalmalarına eşlik et ama kayışı cok kacırma.Havaya girip coşarsan onlarla beraber gözlerinin içine bakarak ağızını 20 cm açarak galyana gelebilirsin yapma kotu gozukuyor :)
Ayrıca hıcbır grup arkadasının gözünün içine gözlerini kırpmadan 6 sn den fazla bakma.Unutma bir insanın gozunun içine gozunu kırpmadan 6 sn den fazla bakarsan onu ya oldurmek yada baska bıse :) bunu burda yazamam selamlar :)
 
Çok içme, sarhoş çalma.. Provada düşün grubunla kendini. Pena yedeğin bence olsun cebinde ya da gitara yapışan penalığın varsa yanında beklesin. Sahnede hata olabilir gayet doğal bir şey aman batırdım falan deyip pes etme. Son konser arkadaşım çalmayı bıraktı, şarkıyı mahvetti. Gerekiyorsa dur dinle bir yerden yakala, akışı bozma. Açık havada isen nota sehpasında trafiği bir şeyi okuman gerekecekse rüzgara dikkat et. Bir uçar kalırsın :D Bir şeylerle kesin sabitle. Akort denildiği gibi çok önemli. Mümkünse soundcheck'i sağlam alın bizim okul konserlerinde en büyük problem bu oluyor genelde.
En önemlisini söylüyorum. Çok eğlen ve tadını çıkar, sahne gibisi yok. Başarılar dilerim.
 
Geri
Üst