Lambalı Pedal kapalıyken lamba ömrünü tüketir mi?

Merhaba, Blackstar HT-DistX pedalım var. Acaba pedal fişe takılı fakat bypass konumundayken lambasının ömründen yer mi? Bu gibi pedalları kullanmıyorken fişten çıkarmalı mıdır?
 
Buna net bir cevap verebilmek için cihazın bypass konumdan iken sinyal geçişleri nasıl bir yol izliyor onu bilmek lazım. Dilerseniz bu soruyu yazılı olarakta blackstara sormakta fayda var. Ama kişisel tecrübe ile ilgili bir cevap arıyorsanız bypasstada olsa standby konumunda olan bir cihaz her türlü kendini kullanıma hazır tutacağı için yinede kendini tuketecektir. Ama diger turlu calisma sistemı lambali amfi ile ayni ise bu durum geçerli olmaz çünkü lambalı amfilerin lamba ömürleri gain =lamba ömrü ile sınırlı yani gain ne kadar açıksa lambada o kadar yükleneceği için daha erken tükeniyor. Bence bypassta lambaya yük bilmediği için bir sıkıntı olmaz. Çokta dert etmemek lazım çünkü sadece çalım ömrü degil raf omru diyede bise var. Alet kutudan çıkmış bi kere kapalıda olsa nem hava ısı vs herşeye maruz kalıyor.
 
Lambalı pedalların büyük bir kısmı, çalmadan pedalı açık tutsanız da o lambayı kolay kolay bitiremez. O lambalar pedalların çektiğinden çok daha fazla değerlerle amfilerin preamp katında en kısa bir buçuk iki yıl çalışıyorlar. Pedallarda sürekli kullansanız da dört yıldan önce lambanın ömrünü tamamlaması çok zor bir ihtimal. O da en kısası diyeyim.
 
Geri
Üst