Strata Tele Manyetiği

Başlık olarak mı açsam, manyetik konusuna mı koysam karar veremedim, zamanında bu konuyu çok araştırıp bi sonuç bulamamış biri olarak ayrı bir başlıkta olması daha faydalı olur diye düşündüm. Eğerki yanlış düşündüysem gereği yapılabilir, taşınabilir,silinebilir.:)

Dr. Barlo üstadımızın tavsiyesi üzerine stratıma bir adet tele manyetiği taktım ve özlenen, beklenen tele tonuna kavuştum üstelik ufacık bir parmak hareketiyle strat tonları da yanında

Öncelikle ilk problem pickguardın tele manyetiğine dar gelmesiydi fakat bir makas yardımıyla bir süre uğraştıktan sonra genişletebildim. İkinci problemin gövdedeki boşluğa tele manyetiğinin geniş gelmesi olması gerekti fakat solak olduğum için zaten manyetiği ters taktım ve böyle bir sorun yaşamadım. Son olarak pickguardı işaretledikten sonra matkapla deldim ve işte Stratotelem : )

En kısa zamanda ufak bir ses kaydı koyabilmek dileğiyle..

tele.jpg
 
ben de fender stratıma neck pozisyonuna s.duncan STR-1 kapalı manyetik takmıştım geçen sene. gayet memnunum cayır cayır tonlar.

ama bunun için özel pickguard kestirdim vs baya uğraştırdı beni. sonuç olarak gayet memnunum :) senin gitarın tonları da gayet güzel olmuştur kanımca.
 
çok güzek olmuştur tonları çok parlamıştır kanımca :D son zamanlarda bende stratıma manyetik modifiyesi yapmak istiyorum şu an üstünde emg sv vintage singlelar var ama aradığım tonu bir türlü bulamıyorum.ritchie blackmore gibi cayır cayır tonlar elde etmek istiyorum.yardımcı olabilecek varmıdır?? abi sen tele manyetiği takmışın bu bahsettiğim tonlara yaklaşıyormu bu hali ile??
 
gayet başararılı bir düşünce benim de tam bir strat alma düşüncem varken olmadı ama sanki bu :) ayrıca çok merak ettim gitarın kasasının sağ altındaki koyu renkli bölüm yanık mı ???
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
şimdi hangi ekipmanla hangi tona yaklaşıcaksın sorusunu sormak isterim sana...bu gitarla deep purple çalmak beni tatmin ediyor. ama senin kendi amfi ve kendi pedallarınla yakalayacağın ton seni tatmin eder mi bilemiyorum ya da tam olarak ne aradığını...

bu arada evet alkollü bir ortamda bir miktar gitar yandı fakat yanık sadece boya üzerinde is bırakıcak bir yanıktı.
 
hmm bende fender fm 25 dsp amp ve şu analoglar var:
Boss DS-2
EHX Little Big Muff
Boss GE-7 EQ
MXR Zakk Wylde overdrive
Boss CS-3 Comp/sustainer
Boss NS-2

şahsen deep purple tonlarına yaklaşmak için bu pedallarımı kullanıyorum.Ds 2 dışında hepsi açık oluyor bazen Little Big Muff yerine ds-2 yi açıyorum.ne yazıkki yaklaşsamda çok az yaklaşabiliyorum ve sorunun manyetikte olduğunu düşünmeye başladım...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
ben carvin legacy+ibanez ts-9 ile çaldığımda gayet keyif alıyorum
PS: Çok fazla deep purple dinlemediğimden tona ne kadar yaklaşıp yaklaşmadığımı bilemiyorum sadece keyif alıyorum dedim yanlış olmasın : )

cumaya kadar vizeler var c.tesi bi kayıt koymayı planlıyorum.
 
strat kulanan bir insanım fender sesleriyle buyudum dogdugumdan beri dinlediğim caldıgım ıkı gıtar babam standart strat ve tele 52's kullanıyor son ikiseneye kadar bende babamın telesını ve stratını değişimli olarak kullanıyordum sonra kendı stratımı aldım babm kurtuldu bende
starta tele manyetıgı takmanın hıc bı avantajı yok bikere kanımca ayrıca bu sekılde gıtar ne tam bır tele olur nede tam bı strat olur yanı enstrumanın karakterını bozmus olursunuz tavsıye etmem belki bikac istisnası olabılır iyi tonlar yakalanmıstır ama cok risklıdır yapmadan iyi dusunun derim sewgiler saygılar :)
 
Bence yanlış bir yorum. Tamam bi 52's tele tonu veremez sonuçta onların gövdesi ash ama standart amerikan alder gövdeli tele tonunu yakalamak mümkün. (He tele tonu ash ten mi yoksa alderden mi gelince tele tonudur sorusunun cevabı bence ash ama orayı karıştırmayalım:) )
alder gövde+maple sap kombinasyonlu amerikan tele tonunu alder gövdel+maple saplı bi strattan niye alamayalım? Gitarin şeklinin strat olması tele tonu vermemesi anlamına gelmiyor bence. Sonuçta stratta stratlığından bişey kaybetmiyor benim için çünkü zaten stratın köprü manyetiğini kullanan biri değilim.

PS: Sonuçta bu meksika strat senin babanın 52 telesiyle tele tonunu ya da senin amerikan 60th serisi stratla strat tonunu karşılaştırırsan tabiki bir olmaz : )
 
The_Answer konuyu güzelce açıklamışsın fazla söze gerek yok, demek istediğimde oydu zaten ve yaptığın şeyin farkındasın,yorumum sunaydı benim hani insanlar şey sanmasın bi tele manyetik taktım evet artık u.s.a bi fenderler kapısırım diye düşünmesinler sustain bikere farklı olur kanımca :) ki sen bunun farkındasın negüzel ne hoş nese at demoları bende merak ettim bakalım nasıl olmuş ayrıca sen mutluysan problem yok,demektir sonuçta sen çalıcaksın. ;)
 
Stratın stratlığını kaybettiğini düşünmüyorum çünkü zaten ben de stratın köprü manyetiğini seven birisi değilim. Ama yıllardır telecaster kullanıp "gitar teledir" diyen birisi olarak seni temin edebilirim ki teleyi tele yapan olay (özellikle de köprü manyetiği için geçerli bu) o kocaman köprüdür. Eminim Dr Barlo da sana bu konuda açıklama yapıp strata tele manyetiği takarak tam bir tele tonu alamayacağını söylemiştir. Tabi bu demek değildir ki elinde kullanışlı bir ton yok. Bence çok güzel bir girişim olmuş. Tam bir tele tonu alamasan bile en azından onu andıran bir tonun olmuş oldu. Güle güle kullan.
 
Geri
Üst