Lüzumsuz konular, tekrar eden başlıklar, troller, araştırmayan üyeler, net cevabı olmayan sorular.

Konuyla ilgili birkaç husus var:
1) İnsanların forumlara üye olmaları engellenemez.
2) Üye olanların açtığı konular veya yazdığı yazılar da engellenemez (Elbette bunlar silinebilir ama asıl açıklamak istediğim husus bu kişilerin kendilerini sınırlandırmanın mümkün olmaması. Zira dileyen tekrar tekrar üye olup konu açabilir.)
3) Bu kişiler kısıtlandırılabiliyor bile olsa bu mantıklı bir yol değildir. Hele ki özgürlükler ve internetin kullanımı açısından böyle bir yöntem zaten uygun değil.

Açıkçası tek bir çözüm var bence:
Forum kullanıcıları sözsüz bir sözleşme ilişkisi içine girer (bkz. J.J. Rousseau - Toplum Sözleşmesi) ve ortaklaşa bu konulara cevap yazılmaz. Tabii ki dileyen cevap da verebilir, herkesin kişisel tercihine ve zamanını nasıl kullanmak istediğine göre değişir. @solitude71 'in söylediklerine açıkçası katılıyorum fakat mevcut durumun önlenmesi zaten mümkün değil. @SorunluNewbie 'nin de reddit açısından söylediklerine katılıyorum. Böyle konular ve yazılar ortaya çıktıkça insan biraz gıcık olabiliyor evet ama yapacak pek bir şey yok. Takan cevap yazsın, takmayan umursadan devam etsin. Önemli olan bu ortamda hakaret, küfür vb. ifadelerin kullanılmaması.
Teorik çerçeve çok güzel de, her seferinde aynı şey oluyor. Rousseau gibi özgür düşünceye katkı yapmış büyük düşünürlerinden birinin, en ufak bir eleştiriye tahammül edemeyen insanların davranışları ile aynı ortamı onurlandırması gerçekten çok ironik. "Kimseye karışmayın" diyen özgürlükçü arkadaşlar, en küçük bir eleştiride horgörü ve hakaretamiz söylemlere giriyorlar. Burada birbiri ile aynı fikirde olan insanları (sırf kendisi ile ters düştükleri ve aynı şekilde düşünmediği için) aşağılamak amacıyla kullandığı söylemi incelerseniz, ne demek istediğim daha iyi anlaşılır (Bkz: Circle jerk)
 
Reddit ecnebilerin eksi sozlugu bir sey twitter facebook gruplari zaten ' tüket-geber' mantiginda, sizler oralara gidebilirsiniz forumda bilgi birikir yuz kere ayni sey anlatilmistir bu baslik da diger basliklar gibi bir ise yaramyacak bi ara engelleniyordu sanirim sitenin tik sayisi dustu filtre yine acildi, pitbull parcalayan kangal veya dekolite firikik videolarinin tik aldigi gibi forumda bos ve troll konular olmayinca hit dusuyor bence forum yonetimi de yok artik zaten yazdiklarimiz da siliniyor ( bilgi birikimi ? Yani..) yani burasi da muziktek gibi yok olup gidecek son 3 yildir cokus doneminde zaten son 1 yildir da surekli format degisiyor ama bu is artik bitti ben artik oylesine giriyorum eski abilere tavsiyem bu konulara yazmayin atarli ergenlere de cevap vermeyin sizleri de kaybetmek istemiyoruz bunu gercekten samimiyetle soyluyorum hani boyle sokak arasi degnekciler olur dovmezsin satasir doversin olunce adam sayilir bu troller de o hesap bos verin gitsin bloklarsiniz ben kimseyi bloklamadim okumadan hizlica baska seylere bakip cikiyorum onlari sitenin reklam tiklari gibi gorun
 
Son düzenleme:
Sorun aslında 12-13 yıl önceki büyük değişimin neticesi. Ne değişti 12-13 yıl önce bu forum müzik konuşulan, kısmen güncel olaylar fikirlerin çok daha derin incelendiği hatta Vega'dan Deniz hanım gibi kişilerin girip yazdığı yerden Sahibinden'in müzik aletleri satış plartformu ile gitara acayip şeyler yapmak isteyen hatta gitarı koymak isteyen veletlerin doluştuğu acaip bir hale büründü. Materyalizm sanırım 2002'den sonra etkisini burada da aşırı derecede hissettiriyor. Böyle bir şey yok gitarımın şurası çizildi, gitar yapıyorum nasıl olmuş ( genelde esenler mimarisi nasılsa öyle olmuş oluyorlar ) gitarımı boyasam,gitarıma şu manyetiği taksam, gitarımı havaya atsam inerken tutsam,sahte ilan, fahiş ilan,bu sene ne alsak,thomanndan ne alsak,amerikadan geliyorum hadi bir şeyler alın....bu iki satır bu sitenin son 10 senesinin özeti. Sanırım az gelişmiş ya da gelişmekte olan ve geçmişte göçebe kültüründen derme çatma yerleşik kültüre geçen toplumların kapitalizm ile karşılaşmasının rock dinleyicilerine etkilerini burdan gözlemlemişizdir.
 
@SorunluNewbie Bence henüz böyle düsünmeyin. Forumda biraz daha vakit geçirin. Mesela artık bağımlılık oldu hafta en az iki kere farklı kullanıcılara id core 10 önermeden rahat uyuyamiyorum. Sorulan soruda hiç değişmez, "400 lira bütçem var hangi amfiyi almalıyım ikinci el mega 10 beğendim sizce iyi midir" Biraz son başlıkları okuyan birisi en ucuz amfi önerisinin, id core dışında ki amfileri yerin dibine sokmak şeklinde oldugunu görür.
Tabi bunu değiştirmek için çaba sarfetmek anlamsız. Bu insanda ve araştırma isteğinden kaynaklanan bir durum. Forumun girişine ne yazarsan yaz, ne kadar katagorize edersen et değişmez.
 
Selamlar öncelikle yeni üye oldum bu foruma maksimum 2 ay falan olmuştur. Ama şunu farkettim ben işyerinde boş kaldığım vakitlerde genelde 160 küsürlük sayfada 50 ile 80 arasındaki bilgileri okuyorum.Gerçekten o zamanlar çok güzel muhabbet dönüyormuş. 13 yıldır gitarla haşır neşirim bu forumun bana kattığı çok şey oldu.Bence hala bu durumdan müzdarip olan abiler,kardeşler vardır ama bence bu forumun insana kattığı çok şey var müzik anlamında.
 
"Make the Forum great again" diyebilir miyiz o zaman ....

Bu arada mesela sadece sallama ergeni sıkılır gider değil, yazanın ergen olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Nice ergenler var özelden yazdı abi anlamıyorum diye, yardımcı oldum. Öte yandan nice adamlar var daha burada iki cümle kurup iletişim kuramıyor. Bunlara takılıyorum ben.

Buraya açtığı saçma sapan başlıklar yüzünden adam gibi ilgilenen insanlar bu ne yav chat odası gibi diye uzak duracaklarsa o zaman o kalite düşüren boş başlıklara tepki vermeye de devam etmek lazım, okuma geç, bakma geç nereye kadar. Kimseyi yasaklayalım dediğim de yok zaten öyle bişey önermedim ama bu laf on kere konuşuldu diye cevap yazdığım oluyor o tip başlıklara.
 
Ama şimdi şöyle birşey var adamın cebinde belli bir para var, malum ülkenin şartları zor. Ben arabamın bile motor yağını değiştireceğimde bir ton yerde herşeyi okuyup ona göre alıyorum, ki bu çok basit bir örnek. Müzik çok başka bir dünya gitarı çalmak insanı o anlık mutlu eden sinirden stresten uzaklaştıran bir olgu. Yada bilmiyorum bana göre öyle.E durum böyle olunca insan enstruman seçerken kendisine en idealini bulmak zorunda. Çünkü kimisi benim gibi günde yarım saat yada maksimum 1 saat çalabiliyoruz oda iyi olmalı sonuçta. O yüzden başlık açmak değilde taa 2005 lere gidip okumaya başlamalı ve post açmadan o enstruman hakkında bilgi sahibi olmalı diye düşünüyorum.
 
Siz sorunu anlamamak için direniyorsunuz, diyorumki 2018 de yaşıyoruz, adam buraya konu açıp soruyorsa araştıracak vakti olmadığından açıyordur "dur konu açim belki cevap yazan 2-3 kişi çıkarda bilgi fikir sahibi olurum" diyordur, cevap alamadığı zaman veya aldığı cevaptan tatmin olamadığı zaman elbet açacak fii tarihinden kalmış konuları ve sayfalarca yazılıp çizileni okuyacak, arasından ona gerçekten yarayacak 3-5 tane bilgiyi cımbızla çekip önüne bakacak.

Devir değişti beyler, siz geçmişte yaşıyor olabilirsiniz ama insanların artık vakti değerli, şartlar zor, para kazanması lazım okuluna çalışması lazım, öyle oturayım 150 sayfalık konuyu okuyayım diyemiyorsun, diyebilen adam zaten konu açmaz. Bu aksi tavrınızı bir kenara bırakıp, o 1000. kere gördüğünüz konuyu açan kişiyi engelleyin olsun bitsin bu kadar dert edindiyseniz.

Kendinizi karşınızdaki insanın yerine koyun, günde 2-3 saatin yollarda geçiyor, işe gidiyorsun veya okula gidiyorsun geliyorsun, hayatını kurma peşindesin boş vaktin yok ders çalışacaksın, 15 dk yemek yiyecek vakti olmuyor insanın bazen, arta kalan zaman da müzik öğrenip kendini geliştireceksin. Aç oku 150 sayfalık konuyu o zaman görim seni, emekli albay "gibi hede hödö buraya hep aynı soruyu soruyolar, hele bana destek çıkın benim gibi düşünenler" diye konu açmak = circlejerk.

circlejerk = (küfür değildir aşşalayıcı bir kelimede değildir, tamamen aynı fikire sahip insanların kendi aralarında o konuyu allandırıp budaklandırıp sürekli aynı şeyleri tekrar etmesi)

he birde reddit yabancıların ekşi sözlüğü denmiş, hayatında kaç kere reddit e girdin merak ettim. reddit forumdur sözlük değil, cahil cahil yorum yapmayınız.
 
Son düzenleme:
Yabancı bir şirkette üst düzey yöneticiyim. Çok yoğun bir iş hayatım var. Hem seyahat ediyorum hem şehiriçi trafikte vakit harcıyorum. Çoluk çocuk aile hayatım var, diğer sosyal ilişkilerim var. Ben vakit buluyorsam okumaya o tasvir ettiğin yoğun kişi kimse o da bulacak. Dediğin her şey, vakitsizlik vs istisnasız herkes için geçerli. Burada kimse "emekli albay" değil. Bize devir değişti diye ahkam keseceğine sen bakış açını değiştirmeyi de düşünebilirsin. Değişen deviri kaçırarak bu noktalara gelmedik hayatımızda.
Ben ne dedim ilk defa soru sormak değil sorun, soru adam gibiyse başımın üstüne ama boş geyiklerle de işgal etmeyin ortamı diyorum. Burası bir bilgi paylaşımıysa eğer, dediğin gibi çok kısıtlı vaktimizde girdiğimizde karşımıza bilgi çıksın, onlarca xxx mi alayım yy mi alayım, aslında almayacam şimdi param yok gibi saçma sapan konular dolmasın.
 
Abi sen öyle bir haksızsınki hala kendi açından bakmaya devam ediyorsun, vakti olan cevap yazabilecek birikime sahip adam okuyup cevap yazmak isterse yazar zaten diyorum, senin gibi üst düzey yönetici ve aile hayatı olan adam cevap yazsın diyen yok. libido tavan yapmış, saygılar.

dediğim gibi sen cevap yazma, engelle troll diye tabir ettiğin insanları. sabahtan beride burada cevap yetiştiriyorsun, bu ülkenin yönetimi gibi şirket yönetiyorsun anlaşılan, saygılar.
 
Abi sen öyle bir haksızsınki hala kendi açından bakmaya devam ediyorsun, vakti olan cevap yazabilecek birikime sahip adam okuyup cevap yazmak isterse yazar zaten diyorum, senin gibi üst düzey yönetici ve aile hayatı olan adam cevap yazsın diyen yok. libido tavan yapmış, saygılar.

dediğim gibi sen cevap yazma, engelle troll diye tabir ettiğin insanları. sabahtan beride burada cevap yetiştiriyorsun, bu ülkenin yönetimi gibi şirket yönetiyorsun anlaşılan, saygılar.

Anladım ben seni. Bana ilişme gözünü seveyim, ne diyeceğin varsa yaz geç.
 
Multiplyer oyun platf. Geldi aklıma: counter, battlefield gibi ; rütbeler vardır, yetenek, deneyim ,kıdeme bağlı, rookie vs luietenant gibi. Rookie etrafta takılır, öğrenmeye çalışır veya dalga geçer, üst rütbeler de yarı prof. Şekilde yardırır ortamda sonuçta bu ikisi aynı paydada buluşup keyif alamaz. Bu sorun yüzyıllardır vardır heralde.
Özet, sonuç: solitude71: iyi güzel söylüyosun, katılıyorum ama vanhalen,barrios,songlessbird üçlüsünden derleme yapayım; 21.yüzyıl, arz talep, forum yöneticiliği ve hedefleri, müzik aşkı, new generation, tüketim toplumu. Değiştirmesi çok zor elementler olunca gönül bağı kurmak yerine anı yaşayıp, pozitif düşünce ile rahat takılıp, kendi stilinde salınmak daha farkındalık içeren ve stresten uzak bir forumculuk deneyimi getirebilir. Hepinizi seviyorum . Saygılar. 😉😚🤗😎🤘👍
 
Son düzenleme:
Dedim ya bunlara kufederseniz bir de banlaniyorsunuz yani neyse o circlejerk e de ben girmeyeyim o halde jerk jerk takilin zaten ilgilenmiyorum umrumda da degilsiniz tiklanmayan morhippo, beymen, lcw reklamisiniz benim icin. Ben konuyu acan abimiz icin dertleniyorum sadece o reddit dediginiz zimbirtiya polis esliginde de girilmiyor zaten davetiyeyle de degil tikliyorsunuz giriyorsunuz, kate upton cicislerinden fut da yilan parcalan dag aslani pitbull yiyen, parcalayan adam videolari var eksisozluk tabiri eksik kalmis, eksisozluk, liveleak, donanimhaber forumu seytan ucgeni arasinda ne ararsan var olan cop oglu cop bir yer orada troller banlanmiyordur ayni soruyu 1000 kere de sorarlar cunku coplukte hangi bakterinin urediginin bir onemi yok burasi ise forum ben anlatmaktan yildim. Devam eden etsin gule gule
 
Siz sorunu anlamamak için direniyorsunuz, diyorumki 2018 de yaşıyoruz, adam buraya konu açıp soruyorsa araştıracak vakti olmadığından açıyordur "dur konu açim belki cevap yazan 2-3 kişi çıkarda bilgi fikir sahibi olurum" diyordur, cevap alamadığı zaman veya aldığı cevaptan tatmin olamadığı zaman elbet açacak fii tarihinden kalmış konuları ve sayfalarca yazılıp çizileni okuyacak, arasından ona gerçekten yarayacak 3-5 tane bilgiyi cımbızla çekip önüne bakacak.

Devir değişti beyler, siz geçmişte yaşıyor olabilirsiniz ama insanların artık vakti değerli, şartlar zor, para kazanması lazım okuluna çalışması lazım, öyle oturayım 150 sayfalık konuyu okuyayım diyemiyorsun, diyebilen adam zaten konu açmaz. Bu aksi tavrınızı bir kenara bırakıp, o 1000. kere gördüğünüz konuyu açan kişiyi engelleyin olsun bitsin bu kadar dert edindiyseniz.

Kendinizi karşınızdaki insanın yerine koyun, günde 2-3 saatin yollarda geçiyor, işe gidiyorsun veya okula gidiyorsun geliyorsun, hayatını kurma peşindesin boş vaktin yok ders çalışacaksın, 15 dk yemek yiyecek vakti olmuyor insanın bazen, arta kalan zaman da müzik öğrenip kendini geliştireceksin. Aç oku 150 sayfalık konuyu o zaman görim seni, emekli albay "gibi hede hödö buraya hep aynı soruyu soruyolar, hele bana destek çıkın benim gibi düşünenler" diye konu açmak = circlejerk.

circlejerk = (küfür değildir aşşalayıcı bir kelimede değildir, tamamen aynı fikire sahip insanların kendi aralarında o konuyu allandırıp budaklandırıp sürekli aynı şeyleri tekrar etmesi)

he birde reddit yabancıların ekşi sözlüğü denmiş, hayatında kaç kere reddit e girdin merak ettim. reddit forumdur sözlük değil, cahil cahil yorum yapmayınız.
Guzel dostum. Oncelikle eski konular temizlenmediyse, ayiklanmadiysa, bu kadar kirlilik olmasinin tek sebebi ota bocege konu acan , kendi vakti degerli olan arkadaslar idi. Ac 150 sayfayi okuda goreyim seni dedigin insanlar zaten o sayfalari okumus insanlar :) Herkesin oldugu gibi bizimde vaktimiz degerli. Bizimde vaktimiz olmadigi halde, o 150 kusur sayfayi okuduk. Detayli okuduk, arastirdik.Anlamadigimiz kisimlari, buyuklerimize belirttik, vakitleri oldugunda aciklamalarini dinledik. Ki biz teknolojinin kaymagini yiyemeden abi kardes ,saygi sevgi cercevesinde ogrenmek icin cabaladik. Bizim yaş tayfasi ve abilerimiz iyi hatirlarlar. Kadikoyde pasajda zihni muzige tablar gelecek, notalar gelecekte ,fotokopi cektiricegiz diye. Cunku imkanlar o kadardi.Bizde bir zaman sonra abi olduk. Anlatmaya ,elimizden geldigi kadar bildiklerimizi paylasmaya yardimci olmaya calistik.Ama kardeslerimiz , belirttigin uzere 2018 senesinde bulundugumuz halde, arama butonun vasfini , yerini bilmiyor iken, youtube vs gibi artik hemen hemen cogu ekipmanin onlarca inceleme videosu bulunan bir mecrayi kullanmaya usenirken ben bir konu acayim hemen cevap alayimda yoluma bakayim der ise bu tepkileri alirlar. Anlatsan ölurmusun 2 dakika dedigi sey icin burdaki insanlar 20 senelerini vermisler. Alip satilan , girilen zararlari haybeye odenen kargo paralarini, maddi kayiplari anlatmiyorum bile. :) Arama butonuna bulmak istedigi seyi yazamayacak kadar vakti olmayan insan muzikten bir zahmet uzak dursun. Zira gercekten cok vakit aliyor ekipman konulari , teori ve pratik :)
 
bizim toplumumuz 90 lı yıllardan sonra ne yazık ki (z jenerasyonu daha da fena olmak üzere) hızlı tüket, çaba harcama, kendi işin görülsün yeter, toplum faydasına iş yapma, doğru sadece senin için doğru olandır mottosu ile işlerini yürüttüğü için bu tarz kavgalar, bencilce hareketler her zaman olacak ve artmaya da devam edecek.

kavgasız gürültüsüz yardıma ve fikre ihtiyacı olanlar zaten araştırıp kararsız kaldıklarında doğru kişilerden yardım alıyorlar.
onun dışında zaten sorulan sorunun neye hizmet ettiğini anlamak çok zor olmasa gerek :)
 
Geri
Üst