Macmull Custom Guitars

Güzel gitarlar ancak gereksiz pahalı. Markaların kendini bu şekilde konumlandırmasına hastayım. 4-5K bandında S tipi gitar yapan çok daha ünlü ve bana göre iyi üreticiler var. Superstrat-Djent kılıklı Mayones, Aristides, Rusti (inanılmaz iyi gitar yapıyor), üst seri Caparison’lar bile daha ucuz yahu. Private Stock PRS’lerle yarışıyor adamlar.
 


Şu video vasıtasıyla denk geldim. Herifler sadece 3 çeşit gitar yapıyor, birisi strat, diğer ikisi telecaster tasarımı üzerinden yürümüş. Headstock rezalet ancak ton inanılmaz. Fotoğraf çekmeyi de biliyorlar:

https://www.macmull-guitars.com/gallery.html

Strat türevi bir gitar daha istersem kesinlikle göz önünde bulunduracağım.


Yabancı Butik firmalar çok çok iyi işler yapıyor.
Smitty Custom Guitars
Veritas Guitars
SVL Custom Guitars & Amplifier Service
Fraser Guitars
http://joshwilliamsguitars.com/
http://www.deviser.co.jp/seventyseven

Bunlar benim takip ettiklerim. Semi Hollow, Strat ve Tele ilgi alanım olduğu için ağırlık onlarda. ;)
 
Çok aşırı uçuk fiyatlar. Haddinden fazla bence. Markanın adını ve headstocklarını da hiç beğenmedim. Okadar butik gitar yapıyorsun. Eşek yükü ile para istiyorsun. İnsan biraz estetik yapar.
 
Yabancı Butik firmalar çok çok iyi işler yapıyor.
Smitty Custom Guitars
Veritas Guitars
SVL Custom Guitars & Amplifier Service
Fraser Guitars
Josh Williams Guitars
SeventySevenトップページ | 株式会社ディバイザー

Bunlar benim takip ettiklerim. Semi Hollow, Strat ve Tele ilgi alanım olduğu için ağırlık onlarda. ;)

Konudan sapmak gibi olmasın ama bu listeye Nash'i de eklemek isterim. Strat ve Tele özelinde çok hoş tasarımları var :)

Nashguitars

Onun dışında Macmull'u ben de bir süredir takip ediyorum. Headstock gerçekten skandal ama aşağıdaki Strat shootout tarzı bir videoda gerçekten tonlar beni etkiledi. 6K eder mi orası ayrı tartışma konusu.

 
Şimdi fiyatın diğer üreticilere nazaran yüksek olduğu doğrudur ancak alım gücü daha önemli bir faktör. Ayda 5-6 basamaklı dolar kazanan adamların ya da Bonamassa gibi kolleksiyonu olanların fiyat etiketine çok takılacağını sanmıyorum. Yapımcıların bu gitarları yaparken ve fiyatlarken fiyat/performans konusunu önemsediklerini de sanmıyorum. Yoksa MJT dururken Smitty, Fraser falan kapatsın gitsin dükkanları. Adı üstünde butik gitar. Ayrıca herifler bu fiyatlara satabilmişler ki fiyat kırmadan ayakta kalabilmişler, NAMM yolcusu olmuşlar, aynı dili bile konuşmadıkları insanlara 'dur bu neymiş bakayım bir' dedirtmişler. Fiyat etiketinden "Gördüğüm" kadarıyla herifler Tao, Teuffel gibi yapımcılarla aynı ligde oynamak istiyor. Umarım günün birinde arzulayanlara nasip olur.
 
Avrupada ortalama bir beyaz yakali 3-3.5 bandinda aylik kazanabiliyor kendi ismin patronuyum derseniz 10 a kadar cikiyor sizin burada 2-3 bin tllik maasinizla 2. El fender usa strat almaniz gibi birsey yani bence biz fakiriz fiyatlar o kadar ucuk degil hele ki son dolar euro kurundan sonra ulke kulvar degistirdi gidin bakin eski sovyet blogu ulkelere kirgizlar kazaklarin asgari ucret ve market fiyatina bir de bizim fiyatlara hemen hemen ayni ustune et onlarda ucuz yani ab ye gidelim derken eski sovyet ulkeleriyle bir olduk uretmezsen boyle olur onumuzdeki 10 yil da boyle olacak elin evrupalisi iste 2-3 ay biriktirir parayi basar alir biz 1-2 yilda anca iste buna alim gucu diyorlar
 
adamlar önce bi sürü gitar gövdesi yapıyor ve bir sürü sap yapıyor. daha sonra her birinin rezonansını tek tek ölçüp aynı rezonanslı sap ile gövdeleri birleştiriyorlar. o gitara özel manyetikleri yapıştırıp gönderiyorlar. kullandıkları rosewood klavyeler fln da 60lardan kalma gerçek eski odunlar. amaçları, bire bir replika vintage gitar yapmak. havalı manyetikler, ayarlar fln yok. o zaman nasılsa aynısı. internette baktım, adam gitar gövdesine tıklıyor, sapa tıklıyor, aynı ses çıkıyor. tüm gitarları dediğim şekilde mi bilmiyorum ama öyle bi olayları var. ses,ton,materyal üst düzey olsa da relic çalışmalarını pek beğenemedim nedense.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst