Mikrofon Seçimi: Rode NT1 veya M-Audio Luna ??

bu rode nt1 den daha iyi bir mikrofon varmı ?yani demek sitedigim yakın fiyat aralıgı ile..mesela solaris ,luna nasıl?solaris cok güzel görünüyr fakat tabi özellik olarak bilmedigim den.. :?
 
ALLBAY demiş ki:
rode nt1a 'yı Almanya'da bir müzik markette buldum fiyatı 199.-euro(KDV dahil)sizce fiyat uygun mu,yoksa başka bir yerden daha uygun fiyata bulabilirmiyim?
Allbay
amerika da 199 dolar ama almanya dan shipping daha ucuz olduğu için almanyadan alman daha iyi bence.Fiyat 200 dolar civarında ise almanyada da 200 euro ise amerikadan yapacağın kar zaten shipping e gidiyor.Yüksek fiyatlarda durum farklı oluyor.
 
Aynı sınıfta AKG C3000B, Audio-Technica AT3060, Beyer M130/160 ribbon veya Opus 81, Oktava M319, Studio Projects C-1, farklı alış paternlerine sahip olarak da Rode NT2, AKG C4000B veya artık klasikleşmiş hemen her pro stüdyoda bulunan C414B, Audio-Technica AT4050, Blue Babybottle, Studio Projects C-3, Sennheiser E865 gibi modellere bakabilirsin.

Kafam karıştı deme, sen istedin :D
 
hahahha .......... ha ne?Mahcem abi n'aptın? bir mermi dedim makinalıyla taradın :) Ama ben işimi kolaylaştırmayı biliyorum :) Sen bunlardan hangisini tercih eder veya önerirsin vokal için?bariton tenor arası ses aralıgı için :) şu ingilizcem biraz daha iyileşebilirse inşallah kendim okuyup araştıracagım cok sinir oluyorum burda sormaya :/
bir süre daha umarım yardımlarınızla idare edecegiz..
 
Selamlar
benim mikrofon konusunda bir sorunum var.Daha önce hiç condenser mikrofon görmemiştim.Dün sipariş ettiğim audio technica at3035 geldi.Denedim.Ve aman Allahım...Mikrofon bilgisayarın kasadan gelen sesden tutun da alt kattaki kızların muabbetlerini bile neredeyse alıyor.Ve ayrıca çok fena bir room reverb yapıyor(cardioid)
Ayrı bir odada kayıt yapma şansım yok.Sizin bu konuda trick şeklinde basit önerileriniz var mı? Mesela bilgisayar kasasına sessis fanlardan alsam olur mu?Türkiyede var mı bu fanlardan.Ayrıca odanın duvarlarına strafor yapıştırsam (yeterli miktarda olmadığı için bazı yerlere sadece)
Teşekkürler
 
Davulzade bu sessiz bilgisayar konusu ayrıca tartışılmıştı sanırım ayrı bir başlıkta.Aynı sorunları ben de yaşıyorum aslında ama herşeyin bir çaresi var.Sonic foundrynin noise reduction denilen bir pluginini kullanıyorum, genel oda gürültü seviyesini belirleyip bunu bir şekilde yok ediyor.Ben bunu voice overlarda kullanıyorum yani müziğin içinde bile değil, en büyük sorun reverb aslında ama onu da bir kaç primitiv çözümle en aza indirgemeyi başardım.Bu arada strafor tam bir çözüm değil o da yansıtıcı yüzey özelliği taşıyabiliyor, belki bi şekilde kumaş kullanabilirsin, oda dekorasyonu için rezalet bir şey ama kısa vadede işini görebilir, ama şu da var odadaki reverb olayını çok kafana takma bence enstruman ve vokal kayıtları ölü odalarda yapılmıyor zaten, odanın reverbü sese güzellik katabilir bunu da kafana fazla takma.
Gürültü giderici plugin konusunda bir Sonic Foundry Noise Reduction bir de Waves in noise pluginini kullandım ve kullanıyorum bir sorun yaşamadım.

Ha unutmadan benim Rode NT1-A'yı aldığım zaman ilk denememde yaptığım salaklığı sakın yapıyor olma, mikrofonu ters tutup kayıt yapmıştım ve dünyam yıkılmıştı dış gürültü ve reverb vokal sesinden fazla geliyor diye, tabii sonra o minik noktanın mikrofonun tersini düzünü belirttiğini anladım :)

Kolay gelsin
 
Geri
Üst