Fuzz Pedalları ile ilgili sohbet.

Sadece oynamak için bir fuzz pedalı düşünüyorum şu işimi görmez mi acaba?

Jim Dunlop FFM3 Jimi Hendrix Fuzz Face Mini Distortion Pedalı | doremusic
Blues, psychedelic, stoner, alternative agirlikli calmak istiyorsanuz cok ideal bir pedaldir. Zaten en cok sevilen fuzz turlerindendir fuzz face. Ilk kez fuzz kullanacaksaniz ilk basta "bu ne ya" tepkisi vermeniz muhtemel. Fuzz dedigimiz efekt distortion ya da overdrive kadar stabil degil. Amfideki her ayar, gitar uzerindeki potanslarin her biri tonunuzu cok degistirecektir. Fakat bu genel olarak tum fuzzlar icin gecerli. Baslarda yadirgasaniz da kendi kisisel kullanim tekniginizi buldugunuzda fuzz muhtemelen en sevdiginiz drive tonu haline gelecektir. Kendinize has signature bir sound yaratmaniza en iyi olanagi veren pedallardan biridir sahsi fikrime gore. Bence alin. Oynamak icin alin, kesfettikce hosunuza gidecektir :)
 
EHX tekrar üretmeye başladı çoğunu, ek olarak da Deluxe Civil War çıkarmış, bir inceleyebilirsiniz.
Edit: Çıkarmamış çıkaracakmış.
Tamamdir oyle yapayim. Univox super fuzz artik uretilmeyen bir model oldugundan klon olarak onu alabilirim belki mustafa beyden deneme amacli. Big muff olayina fabrikasyon pedallarla girerim hic olmadi.
 
AliExpress'ten sipariş verip Caline Puffer CP-11 sahibi oldum ben de. Okuduğum bir kaç yorumda Fuzzface Blue'nun kopyası olduğu söyleniyor. Pedalı almadan önce şu videoyu izleyerek karar vermiştim:


Fakat!
Pedaldan bu tonu istiyorsanız sanırım 18V gerekiyor. Henüz elimde 18V yok, siparişini verdim o da gelecek ancak o zaman tam olarak inceleyebileceğim pedalı.
9V takınca pedaldaki ses gidip geliyor gibi bir şeyler oluyor. Şu videoda da bariz belli oluyor bahsettiğim sorun:


Pedalın öncesinde ve sonrasında Ibanez TS7 ile kullandım. Fuzz'ı öne alınca ton daha çok hoşuma gitti şimdilik.

Şu an aydınlandım resmen. Elimde bir adet add+ fuzz face klonu var ve tıpkı bu pedal gibi tone knobu eklenmiş bir fuzz face klonu. Ve 9v adaptör ile bu sorunu ben de yaşıyorum ara ara. Pedal ıkınıyor gibi bir ses çıkartıp teller titreşirken sesi öldürüyor (anlatamadım pek ama videodakine benzer bir ses) fakat surekli bu sorunu yasamiyorum o yuzden cok uzerinde durmadim. Evet tube screamer'i one koydugumda ben de memnun kalmadim dip gurultusu sebebiyle. Fuzz face arkasinda daha iyi sonuc aldim. Yani fuzz face amfiye bagli sonra tube screamer sonra da gitar seklinde. 20181204_220001.jpg
 
Şu an aydınlandım resmen. Elimde bir adet add+ fuzz face klonu var ve tıpkı bu pedal gibi tone knobu eklenmiş bir fuzz face klonu. Ve 9v adaptör ile bu sorunu ben de yaşıyorum ara ara. Pedal ıkınıyor gibi bir ses çıkartıp teller titreşirken sesi öldürüyor (anlatamadım pek ama videodakine benzer bir ses) fakat surekli bu sorunu yasamiyorum o yuzden cok uzerinde durmadim. Evet tube screamer'i one koydugumda ben de memnun kalmadim dip gurultusu sebebiyle. Fuzz face arkasinda daha iyi sonuc aldim. Yani fuzz face amfiye bagli sonra tube screamer sonra da gitar seklinde.122651 eklentisini görüntüle

Bende tam tersi. :)


Düşük driveda çaldığım için genelde dip gürültüsü sorunu çok yaşamıyorum. Fuzzın sağında da boost amaçlı MS Pozitron Alembic Stratoblaster klonu kullanıyorum.
 
Ayrıca tube screamer ile proco rat'ı boostlamanızı şiddetle tavsiye ederim. Birbirine çok yakışan pedallardır. :)
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Gitar>ts>rat mı yoksa önce rat mı sizce? Elimde çöp, ufacık bi amfi olduğundan pek tonları anlayamıyorum. Okul konserinde ancak mekandaki düzgün amfiyle kullanıcam fazla deney yapma şansım olmuyor. :(
 
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Gitar>ts>rat mı yoksa önce rat mı sizce? Elimde çöp, ufacık bi amfi olduğundan pek tonları anlayamıyorum. Okul konserinde ancak mekandaki düzgün amfiyle kullanıcam fazla deney yapma şansım olmuyor. :(
Rica ederim. Gitar >tube screamer > proco rat > amfi seklinde kullanmanizi oneririm. Fuzz karakterli bir sound icin de ratin filter ayarini en asagiya getirin cunku filtreledikce tizleri ve fuzz karakterini yumusatiyor. Ama bu sefer de ton fazla cirtlak olacagindan tone ayarini tube screamer ile yapin. Zaten bu boostlamadaki amac rati fuzz yapmak icin distortioni sona getirip filteri tamamen kisinca ortaya cikacak mid eksikligini tube screamer ile gidermek. Ikisi birbirini dengeliyor ve guzel bir fuzz tonu ortaya cikiyor.
 
amfidir, ama tuzlu bi amfi :/
Bazen diyorum keske metalcore falan yapsaydim da bir metal muff ile halletseydim olayi diye. Modern muzisyenlerin duyunca burun kivirdigi retro fuzz tonlarini elde edebilmek icin colugun cocugun rizkini yiyoruz resmen. Milletin "dede pedali ya o" dedigi fuzzlara harcadim son bir yildir paramin cogunu. Cok sukur amfimden memnunum da bir de onun masrafi cikmiyor.
 
digitech whammy ile fuzz factory kullanınca inanılmaz bir dip gürültüsü yaşıyorum.bilen eden?

whammy fuzzdan önce pedalboardda.
Whammy bufferli bir pedal ve fuzzlar onlerine koyulan bufferdan nefret ederler, Whammy'i fuzz factory'nin arkasina koyman lazim fakat bu sefer de whammy aktifken volume drop olacak. Ya amfiyi hafif kirli kullan ya da always on, transparan bir od yi whammyden sonra koy (Fuzz Factory>Whammy>OD).
 
Tek başına yeter mi yoksa bir drive ile boostlamak gerekir mi öncesinde/sonrasında?
Ben de onu soyleyecektim. Aslinda germanium fuzz face tek basina yeter gibi duruyor ama bu videoda overdrive boostu yapilmis gibi geldi biraz. Gitar > tube screamer > fuzz face sirasiyla boostlanirsa sadece fuzz face ile elde edilecek tondan daha fazla yaklasilir gibi geldi. Cunku midler boostlanmis gibi videoda. Hafif overdrive tonlari da var. Midleri boostlamak icin genelde tube screamer kullanir cogu gitarist overdrive olarak.
 
bi ara elimde tweak fuzz vardı, eski tarz arayanlar için güzeli ama böyle çatur çaturu değildi. onun yerine boss fz2 aldım tam aradığım gibi bi pedalmış ama aklım hala 8 bit tarzı ses veren fuzzlarda :D
 
Geri
Üst