Elimdeki ekipmanlarla nasıl sağlıklı kayıt yaparım?

Herkese merhabalar ve iyi forumlar dilerim.
Elimde 15 watt solidstate bir amfi ve prosesör var.
Ben prosesörün çıkışını bilgisayarın Line in (Mavi) girişine giriyorum. Bilgisayarın hoparlör çıkışını da (Yeşil) amfimin Aux (MP3) girişine giriyorum. Ve daw programında (FL STUDIO) giriş olarak bilgisayarın ses kartını gösterince ses duyuluyor ve cızırtı ya da latency v.b problemlerle karşılaşmıyorum. Her şey çok güzel fakat burada bir sorun başlıyor.
Prosesördeki amfi modellemesinin sesini kısık tutuyorum. Malum ev ortamı. Daw programında gitarın sesi -40 seviyelerinde oluyor. Bu da oldukça düşük bir seviye. Bildiğim kadarıyla -6 veya -12 civarı olması daha iyiymiş. Prosesördeki amfi modellemesinin sesini arttırınca ses seviyesi yukarı doğru çıkıyor fakat amfi sesi çok yükselttiği için yeniden eskisi gibi düşürmek zorunda kalıyorum. Benim aklıma iki çözüm geldi doğru mudur yanlış mıdır bilemiyorum danışmak istedim ve sizlerin de farklı tavsiyelerini almak istiyorum.
1. Çözüm =
Amfinin power katından hoparlöre giden kabloya 1MegaOhm Potans eklemek.
2. Çözüm =
Amfiyi değiştirip düşük wattlı (1W - 5W) bir amfi kullanmak.
Bunlar işe yarayabilir mi? Yoksa başka bir yol mu izlemem gerek?
Olur da üşenmeyip bir iki kelime bir şeyler yazan olursa şimdiden teşekkür ederim.
 
Bu durumda size tavsiyem amfiyi veya prosesoru satıp giriş seviyesi bir ses kartı ve kulaklık ile daw üzerinden Amp Simulation VST'leri ile kayıt almak.

Bu işlere en azından başlangıç seviyesinde ses kartı olmadan girmek çok mantıklı olmaz..
 
Prosesorden sesi acip fl de istenilen duzeye getirdiginizde, pc nin ses ayar simgesinden cikis sesini kisarsaniz olur gibi geliyor.
Evet böyle olunca ses seviyesi aynı kalıyor ve amfiye giderken kısılıyor. Böyle oldu sanırım. Birkaç gün deneyeyim böyle bakalım. Size ve konu altında cevap yazan herkese çok teşekkür ederim herkese iyi günler, iyi forumlar dilerim.
 
Geri
Üst