Mesa Mini Rectifier ve kırılan jak ucu ile ilgili yardım istiyorum

Arkadaşlar merhaba,
Mesa Mini Rectifier kafa amfimin FX Loop girişine jak'ı taktım ve bir süre çalıştım. İşim bittikten sonra FX Loop jak'ını çıkarırken jak'ın uç kısmındaki parça yuvanın içinde kaldı. Bahsettiğim kısım aşağıdaki resimde sarı olan parça. Hayatımda ilk defa jak ucunun düştüğünü gördüm. Ve çıkarmak için ne yapabileceğim konusunda bir fikrim yok. İnternetten ararken bir videoda tornavida ucunu ısıtıp, arkasından plastik kısma bastırarak tutup çıkarmaya çalıştıklarını gördüm, denedim ancak başarılı olamadım. İllaki aramızda başına gelen, uğraşan ya da kimin bu işi çözebileceğini bilen biri vardır.
jak.jpg
 
Soket amfiden çıkartıldıktan sonra çok daha kolay olacaktır kalan parçanın çıkarılması. Jack girişini sökmeden işlem yapmaya çalışmak amfiye zarar gelme ihtimalini arttıracaktır. Mesa'nın karta yapışık soketlerden kullandığını sanmıyorum. Amfi sökmekten anlayan birine götürün derim.
 
Birazcık pay var ise küçük kargaburun ile dışarı çekebilirsiniz. Pay yoksa amfinin panelini söküp iç taraftan kırılan parçaya düz bir tornavida dayayıp, tornavidanın sapına çekiç ya da sert bir cisim ile vurmak suretiyle kırılan parçayı dışarı çıkartabilirsiniz.
 
Kızgın tornavida vb ile denemeyin..Çekiç veya başka bir sert cisim de bence kullanmayın.. :)

Parçayı içeride görmeye çalışın ve bir cımbız ile çıkartmaya çalışın. Çok ince kargaburun bulamazsanız parçayı yakalamanız zor. Ama cımbızla parçayı yeterince güçle tutabilmek de zor olacak. Parçayı çıkartmadan da bence ampliyi çalıştırmayın. Jack yapısını bilmiyorum. Parça bir şekilde jack'in içinden kurtulursa amplinizde kısa devreye sebep olabilir.

Parçayı amplifikatör üzerinde çıkartmazsanız, fx loop kartını söküp kart üzerinde rahat rahat çalışabilirsiniz.. Dört adet jack vidasını çıkartıp, loop fişini de sökerseniz kolaylıkla çıkartırısınız sanırım. İşlemi yaparken de fx loop dışında herhangi bir şeye dokunmayın. Yapamayacağınızı düşünüyorsanız da tecrübeli birinden destek alın.

Kolay gelsin..



DSCN5768.jpg

proskit-1pk-118t-cimbiz-cmbz-proskit-10994-14-B.jpg
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Hepinize teşekkür ederim yanıtlarınız için. Kartın etrafında ulaşabileceğim bir açıklık yok malesef. Sanırım ustaya gitmek gerekecek. Şu ince uçlu cımbız taktiğini deneyebilirim belki ama sıfıra-sıfır giren çıkan bir jak için parçayı tutmak bi hayli zor olacak.
 
Hepinize teşekkür ederim yanıtlarınız için. Kartın etrafında ulaşabileceğim bir açıklık yok malesef. Sanırım ustaya gitmek gerekecek. Şu ince uçlu cımbız taktiğini deneyebilirim belki ama sıfıra-sıfır giren çıkan bir jak için parçayı tutmak bi hayli zor olacak.
Daha önce rca uçlu bir jakta başıma gelmişti tabi uç kısmın içinde plastik vardı.Uzun ince bir iğneyi penseyle tutup ısıtmıştım sonra o plastik kısmın ortasına denk gelecek şekilde batırdım.Soğuduktan sonra çekip çıkardım.Eğer jakın iç kısmı plastikse deneyebilirsiniz.
 
3-4 yıl önce pod hd500'de başıma gelmişti aynı olay. Ben tığ ile zorda olsa yarım saat civarında uğraşarak cıkartmıstım.
 

Dosyalar

  • tulip-metal-tig-10-110mm.jpg
    tulip-metal-tig-10-110mm.jpg
    19.6 KB · Gösterim: 320
Arkadaşlar merhaba,
Problemi çözdüm ancak foruma yazmaya fırsat bulamadım şimdi fotoğraflar eşliğinde aktarmaya çalışacağım. Tecrübelerim kendi başıma aldığım risklerin sonucudur, bu posttan cesaret alıp da vay ben güzelim amfiyi senin tavsiyelerine uyarak açtım şimdi geri toplayamıyorum, yok amfi bozuldu, yok buna fazla parça koymuşlar diyecekler adam bizden uzak dursun! O vakit macera başlasın!

1. 7500 TL'lik yaralı yavruyu kucağıma aldım ve "stay with me, we're gonna get this over" triplerine girerek kolları sıvadım.
126139



2- Bir takla attırıp alttaki vidalara davrandım. Dikkat! başka yerlerinde de "bunu söksem kesin açılır" izlenimi yaratan vidalar mevcut ama tufaya gelmeyin!
126140


3-Önce şu jak girişlerindeki somunları söktüm. Çok fazla zorlama ile karşılaşmamak gerekiyor. Zorluyorsanız yanlış giden bişeyler var demektir.
126141


4- Bu arada kullandığım alet ve edevatın da bir fotosunu şuraya koyayım; otomatik tornavidam(sıkma sertliği ayarlanabilir olmalı), kurbağacık, ince uzun cımbız ve ince uzun çapraz cımbız(esas oğlan).
126142


5- Somunları söktük, sıra geldi arkasında kalan devre kartını amfi kutusunun dışına almaya.
126143


6-Parmağımın tırnak tarafında görmüş olduğunuz şeffaf-beyaz uyuz bir rengi olan soketi sökmek suretiyle mevzuya dalıyoruz. Soketi söktükten sonra "LAK" diye çekmeye kalkmayın, zira entegreler arasındaki boşluklar inanılmaz derecede küçük, adamlar resmen milimetrik çalışmışlar(helal olsun).
126144


7-Yerinden söküp aldığım jak yuvası, kalp sızım, gerginlikten 160-170 aralığında dolaşan nabzım ve 7500 TL'lik aletin ağzına s*çan 5 kuruşluk jak ucu(sağ üst girişten bize sırıtıyor şerefsiz)...
126145


8-"Ya Hak!" diyerek cımbızı sapladığım gibi, jak'ın kanala girdiğinde sıkışarak temas etmesini sağlayan 2 adet kulakçığı çapraz cımbıza tutturup esneterek , diğer düz cımbız ile jak ucunu çıkışa doğru iteklerken...
126146


9- Farklı bir açıdan kulaçığın esnetilmiş ve esnetilmemiş halleri.(Cımbızın işaret ettiği esnetmiş olduğum kulakçık. Telaşa gerek yok, yaylı olduklarından eski hallerine geliyorlar.)
126147


10- Ameliyat finito, kurşunu çıkardım, hasta yaşayacak!
126148



İlgilenip beni yönlendiren tüm arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim. Elimden geldiğince süreci detaylı vermeye çalıştım. Tekrar ediyorum, elektronik bir cihazı sökmek konusunda tereddütünüz varsa veya temel elektrik elektronik bilginiz yoksa kendi başınıza bu işlere bulaşmanızı önermiyorum.
Sevgiler...
 
Geri
Üst