İnceleme Knc Picks ve Timber Tones

Selam forum,

Bir süredir farklı markalara ait egzotik malzemelerden üretilmiş penalara merak saldım. Yllardır alıştığımız delrin, nylon vb. malzemelerden olumlu anlamda ne kadar farklı tınlayacaklarını epey merak ediyordum. Türkiye’den knc picks ve ingiliz menşeli timber tones ilk etapta winspear, hufschmid ve benzeri butik pena üretimi yapan markalara göre ulaşması daha kolaydı, haliyle buralardan başladım. Fırsat buldukça sıra bu markalara da gelecek. Yurt sınrları içerisinde Timber tones’dan malzeme olarak sadece kemikten imal edilmiş penalara ulaşabildim. Knc’de ise standard ve jazz III boyutlarında, sedef ve kemik olmak üzere merak ettiğim iki farklı malzeme penadan edindim.

Timber tones ile başlayalım;

0A364404-380E-4233-8DEC-D4ED1E864424.jpeg


Model ismi “jazzy tones max” olarak geçiyor. Buffalo kemiğinden üretilen pena 25.3mm’lik bir tutuş yüzeyi genişliğine ve 3mm gibi şahsen daha önce kullanmadığım/tercih etmediğim bir kalınlığa sahip. Görülebileceği gibi oldukça başarılı bir uç kesimi mevcut. Vaad ettiği “daha geniş bir tutuş ve jazz III rahatlığı” iddiasını gerçekten de yerine getiriyor. Ayrıca standart malzemelerden üretilmiş penalara kıyasla hissedilir oranda daha parlak ve volümlü bir duyum sunuyor. Tuşeme ne kadar abanırsam abanayım herhangi bir parazit ses, istenmeyen bir sürtünme vs. oluşmuyor. Bu anlamda çok başarılı buldum. A standard akortlu 7 telli bir gitarda 10-60 set tel ile denediğimi düşünürsek; tel kalınlığı ne kadar artarsa artsın yukarıda saydığm bütün pozitif nitelikleri koruyor. Muhtemelen ileride kullanmak üzere denk geldikçe edinirim.

Knc ile devam edelim;

6208BB76-ED1B-4806-AA76-CD15CB1020CE.jpeg


Knc malum, yerli ve oldukça genç bir marka. Haliyle Rockfabrik Effects, Minus Audio, Purus, Fil vb. diğer yerli markalar gibi ürünleri ve icraatları hakkında daha bir heyecanlanarak, benimseyerek takip ediyoruz kendilerini. Aralarda naçizane ufak bir iki önerim olacak ki muhtemelen kendileri de farkındadır.

Önce penalarla başlayayım;

Kemik hakkında az çok fikir sahibi olsam da sedef’i malzeme olarak hiç denememiştim. Bu sebeple iki farklı boy sipariş ettim, gerçekten de kemik ile hemen hemen aynı tınıya sahip. Oldukça parlak, artikülasyonu yüksek ve volümlü. Kemikten ayrıldığı nokta ise enteresan bir şekilde hafiften “metalik” bir tınısı var. Özellikle ince tellerde cam gibi tınlıyor. Malzemenin doğal yapısı itibariyle kemik gibi yüzeyi dümdüz değil, yer yer eğimlere ve kalınlık farklılıklarına sahip. Belki herkesin hoşuna gitmeyebilir, şahsen ben beğendim.

Boyut ve kesim stabilizasyonu ise önemli konular. Yukarıda bahsettiğim önerilerim de buralardan gelecek.

Öncelikle küçük boy “jazz III” penalarda sedef ve kemik arasında enteresan bir biçim farkı var. Sedef gerçekten “jazz III” vari iken kemik neredeyse “teardrop” gibi bir biçime sahip. Bence bu konuda dikkatli olmak gerek. Çünkü bu durum malzemenin doğal yapısından kaynaklı bir farktan ziyade bizzat tasarıma hayat veren ellerle ilgili bir sonuç. Bence burada hassas olmakta ilerisi için de fayda var. Diğer konu da standart ve jazz III biçimleri arasında bariz bir tasarım farkı olmasına karşın satış yapılan platformlarda görsel olarak sadece jazz III biçimi kullanılmış gibi. Açıkçası her iki malzemede de standard boy ve biçimi tasarım itibariyle çok başarılı buldum. Hatta timber tones ile kıyasladığımda da knc standard boy kemik efsane başarılı tınlıyor. Sadece 5 dakika çaldıktan sonra tekrar sipariş verdirtecek kadar beğendim diyeyim.

Knc picks ile en ufak bir yakınlığım yada irtibatım bulunmadığını, burada yazdıklarımın da reklam amacı gütmediğini, tamamen şahsi beğenime dayalı olduğnu belirteyim. Gerçekten çok başarılı buldum.

İşin “tını” kısmı için buralara video da gelecek. İşim sebebiyle fırsat bulamıyorum ama elimden geleni yapacağım.

Şu da aile hatırası olsun;

2D683875-70A4-4994-9286-66D7BECBDA48.jpeg


8DD82C6A-DDD0-499F-8918-E23F2E470DB3.jpeg
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Önümüzdeki haftalarda elime hufschmid ve bhl guitar technologies marka birkaç pena ulaşacak. Bunlarla birlikte videolara başlayacağım. Başlığı o vakit düzenlerim diye düşünüyordum fakat “başlık araçları” bölümünün komple uçtuğunu bugün fark ettim. Kime rica edeceğimi de bilemedim, başlığı “özel yapım penalar” şeklinde değiştirmek istiyorum. Beceremezsem de mecbur farklı bir başlık altında ilerleriz.
 
Uğraşıp önerilerinizi yazmışsınız çok teşekkürler, merak ettiğim bir konuydu fazlasıyla. Normalde Jim Dunlop Delrin 1.5mm (mor renk) olan penayı akustikimsi, o tiz ve parlak sesinden çok severdim, bu hafta da bir kemik, bir sedef, bir tane de artık önerdikleri bir malzemeden 3'lü set olarak KNC Pena almayı düşünüyorum. Sedef sanki çalım sırasında elden çok kayacakmış gibi duruyor :confused:
O parmak koyma için yapılan oyuğu beğendiniz mi acaba? Ona göre kaymaması için aldıktan sonra şu arkadaşı gerektirebilir:
Amazon product ASIN B00JER27MO
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Uğraşıp önerilerinizi yazmışsınız çok teşekkürler, merak ettiğim bir konuydu fazlasıyla. Normalde Jim Dunlop Delrin 1.5mm (mor renk) olan penayı akustikimsi, o tiz ve parlak sesinden çok severdim, bu hafta da bir kemik, bir sedef, bir tane de artık önerdikleri bir malzemeden 3'lü set olarak KNC Pena almayı düşünüyorum. Sedef sanki çalım sırasında elden çok kayacakmış gibi duruyor :confused:
O parmak koyma için yapılan oyuğu beğendiniz mi acaba? Ona göre kaymaması için aldıktan sonra şu arkadaşı gerektirebilir:
Amazon product ASIN B00JER27MO

Selamlar,

Benim aldığım knc’ler 1.5mm kalınlıkta olduğundan parmak oyuğu yoktu. Pek ihtiyaç duyacağımı da düşünmemiştim. Timber tones da aynı şekilde düz ve pürüzsüz parlak bir yüzeye sahip. Başlangıçta tutuş problemi yaşayanlar için belki alışmak gerekebilir. Ben herhangi bir sorun yaşamadım. Sedef ise evet, oldukça kaygan bir yapıya sahip. Fakat boyutu sayesinde tutuşu bence kolay bir pena.
 
Ben de 2-3 gün önce aldım birkaç tane. "Pena penadır len işte ahşap parçaydı bozuk paraydı ne fark eder" diyenlere tepki olarak doğmuş bir firma. Kurucu kişi sevgili Yusuf, sağolsun her konuda çok yardımcı oldu, spesifik bir şey istememe rağmen hiç sorun etmedi.

İsim yazdırma olayı hakkında merakı olanlar için aldıklarımın önlü arkalı fotoğrafları:

IMG_3606.JPG

IMG_3607.jpg

Alacak kişilere kesinlikle öneririm!
 
Geri
Üst