İnceleme Yasa Power Pro Isolated Inceleme

Merhaba,

Efekt pedalı kullanan arkadaşların ilgisini çekebilecek bir ürünün amatörce incelemesini paylaşmak istiyorum. Pedalboard'um da ki analog pedal sayısı arttıkça daisy chain denilen adaptörün ucuna takılan çoğaltıcıları kullanmaya başladım. Tabi bir süre sonra Ground Loop denilen bir sıkıntı yaratıyor. Kısaca sevimsiz bir ses çıkarmaya başlıyor.

Ben de bütçeyi fazla zorlamadan uygun fiyatlı bir Pedal güç kaynağı arayışına girdim. Tabi özellikle yabancı sitelerde uygun fiyatlı güç kaynaklarının bir çoğunun aslında sadece kutu içine konulmuş daisy chain olduklarını farkettim. Ya da 6 adet 9v + 1 + 1 ayarlanabilir şeklinde portları ayırıyorlar. Aslında 6 adet birbiri arasında daisy chain yanı izole değil. Bu da aynı problemi doğuruyor tabi.

Sonra Türkrock forumlarında şu başlığa rast geldim.
https://turkrock.com/konu/84504/

Ürün oldukça ilgimi çekti ve sahibinden.com üzerinde yazışmaya başladım gerçek bir izolasyon olup olmadığıyla ilgili sorular sordum. Yanıtlar pozitif olduğu için almaya karar verdim.
2 adet ürünleri var satışta, birisi 5 portlu diğeri 9 portlu bir ürün (8 adet farklı amperlerde 9V ve 1 adet 18V). İleriye dönük olması açısından Pro versiyonunu tercih ettim. Fiyat vermek istemiyorum çünkü malum fiyatlar sürekli değişmekte. Ama muadil izole ürünlere göre yerli üretim olması nedeniyle uygun fiyatlı.

Şimdi ürünü incelemeye geçelim. Şu şekilde bir kutu içerisinde geliyor.

İçerisinden:
Yasa Power
1 Adet 24V 1A Adaptör
8 Adet Erkek kablo
Herhangi bir kullanım kılavuzu çıkmadı.

Yasa_Box_Closed.jpg Yasa_Box_Opened.jpg


Güç kaynağının üzerinde
1 Adet güç girişi
6 x 150 mA 9V
1 x 350 mA 9V
1 x 150 mA 18V
On/Off

Yasa_Top.jpg Yasa_Front.jpg Yasa_Back.jpg


Multimetre ile her portu test ettim, birbirinden izole olduğu anlaşılıyor. Her portun çıkış değerleri şu şekilde.
probe_9v.jpg probe_9v_2.jpg probe_18v.jpg


Son olarak son derece amatörce :) yaptığım ses kaydı. Cep telefonu ile amfiye 60-70 cm mesafeden kaydettim. Amfi ise Fender Mustang 3 V2.
Tüm pedallarımı kullanmadım. Kullandığım pedallar su şekilde;

Mooer Yellow Comp
Boss BD2
Mooer Green Mile
Mooer Hustle Drive

Kayıt sırasında tüm pedalların üzerindeki ayarlar hep 12 seviyesinde idi. Ayrıca normal şartlarda sadece yellow comp ve maksimum 2 adet overdrive pedalı aktif oluyor.
Sadece test amaçlı tüm overdrive pedallarını aktif hale getirdim.


Pedalboard_Daisy.jpg PedalBoard_YasaPower.jpg

Kayıtlar sırasıyla şu şekilde:

1. Daisy Chain (Çoklayıcı adaptör) = Sadece Amfi
2. Daisy Chain = Yellow Comp
3. Daisy Chain = Yellow Comp + Boss BD2
4. Daisy Chain = Yellow Comp + Boss BD2 + Green Mile
5. Daisy Chain = Yellow Comp + Boss BD2 + Green Mile + Hustle Drive

6. YASA Pro = Sadece Amfi
7. YASA Pro = Yellow Comp
8. YASA Pro = Yellow Comp + Boss BD2
9. YASA Pro = Yellow Comp + Boss BD2 + Green Mile
10. YASA Pro = Yellow Comp + Boss BD2 + Green Mile + Hustle Drive

Sound.zip şeklinde kaydettim. (Dosya ismi ilgili test ile aynı)


Şimdi gelelim değerlendirmeye:

Ürün tam bir fiyat performans ürünü. Bu fiyata tamamı izole bir pedal güç kaynağı almak zor. 5 Yıl garanti de cabası. Henüz kullanmaya yeni başladığım için sağlamlık konusunda yorum yapamayacağım. Ama küçük ve dayanıklı görünüyor. Elektronik kısımlarını bu işlerden anlayan birilerinin yorumlaması daha doğru olur. Tabi Daisy chain bir adaptörden geçiş yaptığım için iyi bir upgrade oldu. Daha iyi markalarla kıyaslama yapma imkanım da yok. Fuel Tank vb ürünler kullananlar test edip yorumlarını aktarabilirler. Tabi fiyat farkını da unutmamak lazım.

Alışveriş aşaması sahibinden.com üzerinden yapılıyor. Ben Power Pro modelini alırken Get ilanları olmadığı için banka havalesi yoluyla satın aldım. Çok fazla tanınmadıkları ve düzgün bir internet siteleri olmadığı için bu biraz rahatsızlık verebiliyor. Tek bulduğum bilgi Türkrock'da ve Facebook da ki sayfalarındaki yorumlar. Bunun nedeni de anladığım kadarıyla bu işi tam da profesyonel olarak yapmadıkları ve tam zamanlı işlerinin yanında ilerletmeye çalıştıkları. Benim naçizane tavsiyem ise bu konuda biraz daha ilerleme, ürünü satın alacak insanların kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırır. Örnek olarak iyi bir web sitesi iyi bir başlangıç olabilir.

Söylemek istediğim bir iki şey daha olacak, Fuel Tank vb izole ithal ürünlerde genelde adaptör yerine güç kaynağı içerisinde. Bu bir artımıdır eksimidir yine elektronik bilgisi olan birsinin yorumlaması daha iyi olur tabi. En sevmediğim şey ise 18V girişinin 9v girişlerden ayrılan bir tarafı olmaması. Yanlışlıkla pedala elveda demek mümkün. Üzerinde 18V yazsa da ben de deneme sırasında yanlışlıkla taktım ama allahtan adaptörü açmamıştım. Belki farklı bir renk yada bir çeşit giriş kapağı ile halledilebilir. Tabi bunlar tamamen benim yorumum..

Sonuç olarak özellikle yerli bir ürün olması nedeniyle desteklenmesi gereken bir ürün.
Böyle bir ürünün üretilmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etmek lazım.

Umarım faydalı olabilmiştir
 

Dosyalar

  • Sound.zip
    965.3 KB · Gösterim: 207
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Selamlar, inceleme için teşekkürler öncelikle. İzolasyon testini nasıl yaptınız? Güle güle kullanın.
Multimetre ile her çıkışın metal kısımlarının (Ground-Nötr) direncini (Ω) ölçtüm. Birbirlerinden ayrı olduklarından değerler sanki probe lar birbirine değmiyormuş gibi tepki veriyor. Çoklayıcı da iki ucun birbiriyle ilişkisi olduğu için tepki veriyor. Elektronik anlamında derin bilgim yok. Kendi işimi görecek kadar bir bilgiye sahibim. Belirtmek isterim. Çok bilimsel bir inceleme değil :). Amatörce olduğunu belirteyim tekrar
 
Geri
Üst