Boss Acoustic Singer Live & Boss Fs-6 (Loop sorunu!)

Merhaba arkadaşlar bir sure önce Boss'un Acoustic Singer Live amfisini ve fs-6 dual footswitch aldım. Daha önce hiç pedal kullanmadım, bu pedalı da amfinin üzerinde gelen on-board looper için aldım aslinda. Kılavuzlar ve videolar doğrultusunda bağlantı yapiyorum ama kaydettiğim loop başa sararken duraksiyor ve bütün ritim kaçıyor. Amfinin üzerindeki tuşlara basarak kaydettiğimde loop sıkıntısız başa dönerek caliyor ama pedal üzerinden loop kaydetmeye başlayıp bitirdiğimde çalan loop birbirine düzgün bağlanmıyor, kaydedilen loop bitince pat diye kesiliyor 1 saniye falan durup öyle tekrar başlıyor. Bunun sebebi ne olabilir. Amfi sıkıntılı desem üzerindeki tuşlardan yapınca neden oluyor o zaman, kablo mu yanlış diye bi ton kablo aldım çözemedim, Zuhal müziği arayıp sordum, fikir bile yurutemediler, hemen teknik servise göndeririz deyip gecistirdiler.

İki ucu TRS Kablo denedim,
Bir ucu pedalın A&B girişine diğer ucu amfinin arkasında loop&chorus ortak girişine

Y şeklinde 1 ucu TRS diğer iki ucu mono aldım
TRS ucu pedalın A&B girişine mono girişlerden birini loop&chorus girişine

Her kombinasyonu denedim ama olmuyor, Sizce bu, pedaldan mı, yanlış kablo veya kablo baglantisindan mi, yoksa amfideki bir sorundan mıdır?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
FS-6'nın iki kullanım modu var, birisi momentary, diğeri latch. Arka tarafında minik switch'ler var. Momentary modunda kullanmanız gerekiyor. Kontrol edebilir misiniz?
Evet o modda denedim, modları değiştirerekte denedim, değişen bir şey olmadı. İşlevsel olarak bir sıkıntı yok, record-play-overdub arasında bastığımda geçişleri yapıyor ama recorddan sonra playa geçip kaydettigimi dinleyeyim diyorum kaydettiğim kısım bitince hemen tekrar çalması gerekirken pat diye kesilme oluyor, ufak bi bekleme ondan sonra tekrar çalıyor ama tabii o ufak bekleme bütün ritmi bozuyor üzerine solo falan atamıyorsun.
 
Geri
Üst