Beowulf

3688-beowulf-bb.jpg

Yönetmen Robert Zemeckis
Senaryo Neil Gaiman, Roger Avary
Oyuncular Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Ray Winstone, Robin Wright Penn, Crispin Glover
Filmin Türü Animasyon, Fantastik
Orijinal Adı Beowulf
Yapımcı Firma Warner Bros. Pictures
Yapım Yılı 2007
Yapım Ülkesi ABD
Orijinal Dili İngilizce
Filmin Süresi 0 dakika
Resmi Sitesi http://wwws.tr.warnerbros.com/..
Dağıtıcı Firma Warner Bros
Vizyon Tarihi 30.11.2007


Beowulf güçlü ve korkusuz bir savaşçıdır. Bütün şehirleri kana bulayan ve çıkardığı kaosla insanları terörize eden Grendel'le başa çıkabilecek tek kişi Beowulf'tur.

Fakat Grendel'i yenmek, kabusun bitmesine yetecek midir? İntikam duygusu ile yanıp tutuşan Grendel'in annesi, Grendel'den bile daha tehlikeli olacaktır.

Tamamen animasyon bir filim ama animasyonun allahını yapmışlar.Gerçek gibi karekterler özelliklede Angelina Jolie karekteri taş gibi hell woman olmuş :)
 
Film biraz kisaymis ama olsun :D

Bu arada Ingiliz edebiyatinin en eski eserlerinden biridir Beowulf. Kuzey Avrupa'da saniyorum 6. yy da gecen epik ve uzun bir trajedidir. Bir de Ankara'da okurken VCD'cilerde surekli Beowulf adinda bir film gorup duruyordum, bir turlu izlemek nasip olmamisti. Acaba onun da bu eserle bir alakasi var midir?
 
Bu filmi nerden bulup izlediniz? Daha Amerika`da bile vizyona girmedi. Siz su 1999 yapimi Christopher Lambert ile olan versiyonu bulmus olmayasiniz? Bu film animasyon, öburu degildi...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Filim vizyonda zaten nasıl abd de vizyona girmemiş olabilirki.bu 1999 yapimi Christopher Lambert lı versiyonu dwedigin filmin ismi ne merak ettim?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
dogru ya Vizyon Tarihi 30.11.2007 di dimi.Neyse 27 gün sonra izleriz bizde :)

Lambert'ın karanlıklar lordu diye filmi vardı acaba dedigin omuydu.Bir yaratık vardı birde yaratıgın annesiydi.Yaratıgın annesi sarışın saglam bir hatundu.Öyle bir filimmiydi?
 
Hayir. Arada 1300 yil kadar bir sure var :D Yazari bilinmiyor, MS 600'lerin sonunda yazilmis Ingiliz Edebiyatinin ilk eserlerinden biri kabul edilen trajedi nitelikleri de tasiyan bir kahramanlik destani Beowulf. :) Tam bilmiyorum ama Tolkien de bu eser uzerinde bi arastirma yapmisti galiba. Zaten kendisi edebiyat profesoruydu bilindigi uzere. Belki oradan aklinda oyle kalmistir.

Bu arada yaratik ve yaratigin annesi, evet bu hikayede. :) Demek ki o filmmis. Cok mu kotuydu cidden? Neyse umalim ki bu versiyon saglam olsun. :)
 
O kadar kötü degildi ya lambert ortalama bir saglmalık gösterdi filimde.Ama insanlar herzaman daha fazlasını ister :D

Gidenlerden duyduguma göre ne yazıkki bekleneni verememiş.Ben izlemedim daha ama bilmiyorum gitsemmi gitmesemmi karar veremedim.
 
filmi bugün izledim. filmin başında, ''has... bu şimdi animasyonmu?'' dedim kendime. :D

yalnız senaryo biraz zayıf. onun haricinde çok iyi.

angelina jolie'nin rolü kendisine cuk oturmuş diye düşünüyorum. :twisted:

ben 2. film geir diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst