Gitar konusunda fikir

Bir punk basscısı olarak, ama aynı zamanda eskiden birkaç grupta elektro gitar çalmış biri olarak yazayım.

Müziğe ilk başladığımda elimde Jay Turser JT300m elektro gitarım vardı. Çok iyi hatırlarım, 9 yaşındaydım ve Ankara'nın Demetevler sokaklarında geçmiş bir çocukluk. Yemekten içmekten kesilip Marshall MG10 amfi ile aldıydım 3 single manyetikli bir JT.

Tonları single manyetik olmasına rağmen beni yeterince memnun ediyordu o zamanlar (En azından punk için.) Bir Johnny Ramone'un Marshall 1959 Super Lead'e takılı Mosrite The Ventures gitarı elbet de değildi, ama f/p olarak idare ediyordu beni.

Yani demek istedigim "Şu gitarla bu çalınır mı çalınmaz mı.." gibi sorularla mesgul etmemelisin kafanı. Bir bütce belirle, hoşuna giden gitarı ya da amfiyi veya pedalı vb dene, tatmin ediyor ve f/p olarak iyiyse al.

Ve bence sendeki gitar f/p açısından güzel gitar.


Long live street punks!
 
Kisaca bende fikir vereyim. Yillarca squier gitar ile amfisiz hard rock ve zaman zaman metal caldim gecmiste. Butcem kisitli oldugu icin tek yaptigim ortalama bir amfi ile tonu hosuma giden bir distortion pedali almakti. Bu pedali her gittigim yerde hangi amfi varsa onunla kullandim ve yillarca bu sekilde idare ettim. Kisacasi sunu demeye getiriyorum. Yukarida bir arkadasin dedigi gibi onunla bu tarz olur mu, sununla bu tarz olur mu sorulariyla aklini cok mesgul etme eger elindeki butce kisitliysa. Alacagin ton zaten dinledigin o tonlarla birebir ayni olmayacak. Basit dusunup adim adim tonunu gelistir. Iyi bir drive i olan amfi bulursan, amfiyi alip onu kullan, veya en azindan clean kanali tatmin eden bir amfi bulup tonu hosuna giden bir distortion pedali al. Daha sonra butcen oldukca modifiye edersin.
 
Geri
Üst