Ekonomik ses kartı önerisi

Selamlar.
Dijital piyanom ile kendimce kayıt alacağım, zaten yeni öğrendiğim için amatör kayıtlar olacak.
Piyanomda line çıkışı yok. Midi ve Kulaklık çıkışları var.
Kulaklık çıkışından ses kartı ile nispeten kaliteli kayıtlar alanlar var youtube'da.
Şimdilik midi çıkışını kullanmayı düşünmüyorum. Midi ile komutları pc'ye aktar, vst ile tetikle, kaliteli vsti bul vs şimdilik benim gibi bir amatör için fazla.
Amacım sadece piyanonun sesini pc'ye temiz şekilde kaydetmek. Dolayısı ile bilmem kaç girişli vs kartlara ihtiyacım yok.
Behringer Um2 gözüme çarptı ama kartlar konusunda çok bilgili değilim...
Temiz kayıt alabileceğim önerebileceğiniz ses kartları nelerdir?
 
Son düzenleme:
Ben de önceden araştırma yapmıştım. Genelde behringer um2 hakkında yorumlar fiyat ve performans anlamında en iyisi olarak nitelendiriliyor.
 
Öncelikle bende benzer bir arayıştayım. Klavye kaydı alacağım. Araştırmalarına göre klavye kaydı için en az iki çıkış yada stereo çıkış gerekli. Açıkcası bende bu çerçevede öneri bekliyorum. Bütçem ortalama 850tl. Şimdiden teşekkür ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
İlk etapta sadece kulaklık girişinden piyano ses aktarımı için daha ekonomik bir öneriniz var mı? Midi i/o şimdilik şart değil. En fazla 400 TL civarı... Pek umudum yok ama :D
400.-TL bütçe ile sanırım şu anda yeni bir kart almak mümkün değil. Olsa olsa ikinci el nispeten eski bir kart satın alınabilir o fiyata. Ancak o kartların da çok büyük bir olasılıkla güncel driver sorunları söz konusu olacaktır. Örneğin o paralara piyasada alınabilecek en iyi kart olan E-mu'ların ; win 8 ve win 10 driver'ları yok. Şu anda var olan en son sürüm driver'ı ise Win7'nin beta versiyonuna ait. :)
 
Geri
Üst