Tek adaptör ile birden çok pedal çalıştırmak.

Merhabalar. Pintiliğim yüzünden power supply almadım hala ve 2 adet fuzz, tube screamer ve delay olmak üzere genelde dört pedal kullanıyorum gitar çalarken. Sorum su, tekli adaptör ve adaptör çoklayıcı kablo ile kaç pedalı aynı anda sorun yaratmadan çalıştırabilirim? Tube screamerı clean booster olarak kullanıp arkasına fuzzlardan birini açıyorum ve zaman zaman wah, delay ya da phaser ekliyorum. Ve şunu da merak ediyorum, pedal sadece açıkken mi adaptör devreye girmiş oluyor yoksa pedal ile adaptör bağlıyken her koşulda adaptör devrede oluyor mu? Bozulan adaptörümün yerine yeni bir adaptör aldım ve fazla yüklenip adaptörü heba etmek istemem eğer fazla pedal bağlandığında risk yaratma ihtimali varsa. Bazen uzun süre çaldığımda adaptörde hafif bir ısınma oluyor çünkü. Hani çoklayıcı kablonun da altı adet ucu var, bir zararı olmaz hepsini bağla derseniz tüm pedalları bağlamak isterim fakat cesaret edemedim pek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Bu arada belirtmeyi unutmuşum, adaptör 1000mA. Yani her pedalı teker teker ortalama 200mA olarak düşünsek 5 pedalı sorunsuz çalıştıracağı sonucuna mı varırız buradan?
 
Son düzenleme:
Bütün pedalların voltajı ve kutupları tutuyorsa ve toplam güç tüketimleri 1 amperi geçmiyorsa hepsini çalıştırabilirsin. Dip gürültü olup olmadığını kendin test edebilirsin. Ses anlamında sağlıklı değil ancak teoride pedallarına zarar vereceğin bir durum söz konusu değil.

Not. Paraya kıyıp düzgün bir güç ünitesi al 😂
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Drive, fuzz gibi pedallar (analog) çok az (ortalama 5-20 mA) akım çekiyor. Modülasyon pedalları biraz yüksek tipine göre. TC Electronic Hall of Fame ve Flashback Delay(4knoblu olan) yaklaşık 100'er mA çekiyorlar. Şu linkten kendi elinizdeki pedalların çektikleri akımlara bakabilirsiniz.

The Power List – stinkfoot.se
Hocam biyang firmasının fuzz star adında bir muff pedalını kullanıyorum arkasında 200mA yazmışlar dediğinize göre bu kadar tutmaması lazım anlayamadım ben de.
Edit: 5 miliampermiş şimdi baktım çok teşekkürler. Modülasyon pedallarını pil ile çalıştırayım diyeceğim de günde iki paket sigara içer gibi pil tüketiyor modülasyonlar. Özellikle delaye pil dayandıramıyoruz çoluğun çocuğun rızkını yiyor. Power supply bakayım ben en iyisi.
 
Hocam biyang firmasının fuzz star adında bir muff pedalını kullanıyorum arkasında 200mA yazmışlar dediğinize göre bu kadar tutmaması lazım anlayamadım ben de.
Edit: 5 miliampermiş şimdi baktım çok teşekkürler. Modülasyon pedallarını pil ile çalıştırayım diyeceğim de günde iki paket sigara içer gibi pil tüketiyor modülasyonlar. Özellikle delaye pil dayandıramıyoruz çoluğun çocuğun rızkını yiyor. Power supply bakayım ben en iyisi.
Bence 200ma güvenli bölgede olması için yazılmıştır. Hani 200ma kadar çekebilir bir varsayımla en az bu kadar adaptör kullanımı en sağlıklısı olacak şeklinde bir öneri olarak algıladım.teknik bileği değil sadece fikir yürütüyorum.
 
Ben şu an 500ma Zoom adaptöre bağladığım Godlyke daisy chain ile oktav, phaser, komp, overdrive ve reverb/delay pedallarımı çalıştırıyorum bir buçuk aydır. Seste hiç değişiklik yok ya da dip ses falan yok.
 
Bu tip durumlar için aletlerin kullanım kılavuzuna bakarsan daha iyi olabilir. Pedalların arkasında 200ma yazar fakat 200 ma akım istemiyor olabilir. Gerçek değeri genelde kılavuzunda yazar. Bu tip şeyler boss digitech gibi kendi adaptörlerini satmak isteyen firmalar yapıyor :) Boss hatta psa adaptor kullanın filan yazıyor :)

Her koşulda adaptör devrede oluyor soruna gelirsek. Hatta truebypass değilse pedal kapalıyken fişi çek sesi iletmez yani devrede aslında güç.
Eğer ma değeri aşmıyorsa pedallar çalışır fakat çok büyük ihtimal gürültülü çalışır. Bu şekilde kullanacaksan eğer iyi bir adaptör almalısın. Gerekli olan toplam ma değerinin de üstünde olmalı tabi adaptör. Yine de en temiz ve güvenli yol power supply.
 
Ebay/Amazon'dan Vitoos marka power supply lara bakmanı öneririm.Ben DC-8 modelini kullanıyorum bir senedir 40$ gibi bir paraya almıştım, Boss MS-3(Multieffect+Switcher), two Notes Le Clean Preamp, Wamper dual fusion ve crybaby mini wah'ı sorunsuz bir şekilde çalıştırıyorum. Boşta da 3 adet portum var hala.Herhangi bir dip gürültüsü vs de yok. Hatta thomann,musicstore felan bu markaya fason üretim yaptırıyor.
 
Tuner pedalı alıp bir taşta iki kuş vurmak hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Boss TU-3 7 adet pedala kadar güç kaynağı olabiliyor diye biliyorum?
 
Power Supply’a gereksiz derdim ben de, bir pedal şarjı için pedaldan daha para neden vereyim derdim.. İnsan eline geçince farkı anlıyor :ROFLMAO: İlk Dc Brick aldım sonra izoleye geçmek için Zuma. İzole candır.. Supply’ların özellikleri pedaldan ziyade evin topraklamasına bağlı olarak da ortaya çıkıyor
 
Valla benim pedallar T-Rex Fuel Tank Classic'e bağlıydı, 10 pedalı geçince T-Rex yetmedi, daisy chain kullanmaya başladım ekstra. Hiç bi farkını göremedim şu ana kadar ton olarak. Gerçi ev ses seviyesinde çalıyorum ve T-Rex de izole değildi zaten.
 
Sana kesin çözüm söyleyeyim ama bulman biraz zor olabilir "Pig Hog 9V DC 1000ma Adaptör " alıyorsun çoklayıcı kablo ile çokluyorsun ve problem ortadan kalkıyor eski forum mesajlarıma bakarsan öyle kullandığımı görebilirsin yanlış hatırlamıyorsam ben 8 yada 9 pedal besliyordum ve hiç bir problem yaşamadım ki gerekli olan ölçümleri de avometre ile yaptım ki çoğu müzisyen arkadaşım bu şekilde kullanıyor pedallarını. Power supply'ler fiyattan dolayı insanları çekmiyor artık kendine.
 
Son düzenleme:
İzole bir Power supply ile sorunun çözülür ama bazen taktik fişte topraklama yoksa veya üçlü prize birde fazla fiş takılı olursa hafif bir dip gürültüsü geliyor ikici el sahibinden.com bulabilirsin bende oradan buldum.
 
Selamlar, hazır böyle bir konu varken altına mesaj atıp sormak istedim, abilerim benim fazla param yok, önümüzdeki bir kaç ay daha olmıyacak, o yüzden deneme amaçlı ucuz 15$ lık (indirimle kuponla 11$ a denk geldi) bir overdrive pedalı sipariş ettim aliexpress den, bunu çalıştırmak için bir adaptör lazım,

ucuz adaptör link

şöyle bir adaptör var, çoğu kişide beğenmiş, ingilizce yorumlara bakınca öyle gözüküyo. Bunu alsam 4$ çöpemi atmış olurum? bir kaç ay sonra bozulur mu vs pek konuya hakim değilim, sadece ufaktan ilk pedalımı alim şu işe giriş yapim kafasındayım, elime doğru düzgün para geçmeye başlayınca elbet yatırım yapıp düzgün ürünler alacam ama şu an malesef maddi durumum sıkıntılı. o yüzden size danşmak istedim, 4$ az birşey gibi gözüksede benim için değerli bir rakam :D vurmayın.
 
Geri
Üst