Ibanez 2019

2002'deki RG1077XL'i seve seve geri getireceklerdi. Adına RG2027XL deyip getirmişler. Güzel gelişme. Djent'çi arkadaşlara şiddetle tavsiye olunur.

Ayrıca Ibanez'in ara formda gitar yapma saçmalığını sona erdirdiğine memnun oldum. "İnovasyon" gitarlar ile 90'lar çizgisini çok daha net ayırıyorlar artık. Renkler, Lo-Pro edge...
 
Rga71al’yi röntlüyorum iki gündür, skalası hariç çok başarılı görünüyor. Gövdede kullanılan nyatoh sert ve ağır olması haricinde pek fikir sahibi olduğum bir ağaç değil, birçok modelde de kullanılıyor üstelik. Nedir ne değildir bilemedim. Rg2027xl ise tam 90’a takacakken floyd rose ile birleşince bana hiç gelmeyecek bir gitara dönüşmüş. Daha ilk günden tremol-no ile sabitlemek zorunda kalacağım, her tel değişiminde oynar parça temizlerken delireceğim. Çalarken kaynağını bulamadığım zarıltı ve uğultularla fıttıracağım. Hiç gerek yok. Rgd71alms ve rgd61al başta fena görünmüyor. Fakat bir yerden sonra her elime aldığımda modelin doğrudan kiesel aries kopyası olması huzursuz edecek, en sonunda soğuyacağım.

Kendimi çok iyi tanıyorum ve ibanez ile de çok hoş bir geçmişim yok. Yine de başta dediğim gibi; rga71al nitelikleri, görünümü ve donanımı sebebiyle 10 yıllık schecter seviciliğimin üzerine güzel bir değişim olabilir gibi duruyor kağıt üzerinde. Biraz bekleyip tarafsız inceleme videolarını görmek istiyorum. Iron label ve premium serisinde daha önce berbat fret işçilikleri, kabus gibi oyulmuş manyetik ve vida yuvaları gibi enteresan durumlar vardı, bu axiom serisi nasıl olacak beklemek lazım.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst