Ticarette Söz,Güven ve İletişim Üzerine bir Serzeniş - baki han duman

<<<↑↑↑meşgul olma bahanesiyle boş sözler vermesi durumu can sıkıcı.↑↑↑yahu arkadaş, tutamıyacağın sözü ne veriyosun,ben mi zorladım seni?hayatında 10 dakika gördüğün ve sadece sözünü tutmasını beklediğin adam abi'kardeş çekip "çok meşgulüm de sen beni darlıyosun" tribine giriyo,hepsi konut kredisine girmiş memur edasıyla.suçlu olduğu halde güçlülük taslıyo,bi' de seni açgözlü belliyo.bi siz meşgulsünüz,bi siz sıkışıksınız,bi' sizin planlarınız,ihtiyaçlarınız var.satış ya da takas hiç fark etmiyo.alış-verişlerin yarısından fazlasında böyle ilgisiz alıcı/satıcılara ve kazıkçılara tanık oluyorum.adam mesajı görüyor ama cevap yok;1 gün,2 gün... adamı artık aramaya başlıyosun alacaklı tefeciler gibi,çok iğrenç bi' durum ya.. bazan zaman isteyen oluyo parayı/ürünü göndermek için eyvallah ama bazıları yine aynı terane. artık illallah ettim,siz siz olun elden tamı tamına yapın ticaretinizi,yok şu kadarını sonra veriyim,yok şunu sonra gönderiyim olmasın..
müşteriyi enayi yerine koyup olmaz fiyata ürün çeken mağazalar ile ikinci el piyasasının ve insanlarının farkı kalmadı..

bu başlığı açma amacım ise bu yanlışlığa,bu KİŞİler bir tavırdır,bu bi' toplum sorunu olsa da.birini köpeğe taş atarken görünce, o kişi;evinde, işinde sevilen sayılan biriymiş,, umursamazsın, çünkü yaptığı şey kötüdür. Ben bunlardan biriyim! . burada ve pek çok yerde,bu ve başka konularda benzer yazılar yazıldı.bunları yapanları İSİM İSİM,nick nick yazamayız ya,neyse...
 
Son düzenleme:
Geçmiş olsun hocam. Ben ne yazık ki kimseye asla güvenmiyorum. Ne yapacaksam elden yüz yüze yapıyorum. Uyarın, tecrüben için teşekkürler böyle devam edeceğim.
 
Bu biraz da insanımızın topluma, yaptığı işe, kendisine olan saygısıyla alakalı. Bunu düzeltmek için yıllar boyu sürecek bir eğitim geleneği şart ama biraz ütopik bence :)
 
Geri
Üst